TALESMİ HASTALIĞI NEDİR?


Talasemi hastalığı hakkında bilinmesi gerekenler

Talasemi tedavi gerektiren, genetik bir kan hastalığı. Bu yüzden hasta çocukların doğumunun önüne geçilmesi için evlilik öncesi test yaptırmak, talasemi ile doğan çocuklar içinse doğru tedavi olanağına ulaşmak önem taşıyor.
Ülkemizde ''Akdeniz anemisi'' olarak da bilinen talasemi hastalığı, dünyada en sık görülen kalıtsal kan hastalığı. Taşıyıcılarda çok fazla bir sağlık riski yaratmayan bu hastalık, daha ciddi tiplerinde ise şişkin karın, koyu cilt rengi, yüzde ve kafada kemik bozuklukları, dalak büyümesi gibi özelliklerle kendini belli ediyor. Kan testiyle teşhisi konabilen bu hastalığı taşıyan bireyler dünyaya getirmemek için evlilik öncesi test yaptırmak çok önemli. Türkiye Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Prof. Dr. Duran Canatan, talasemide doğru ve düzenli tedavi ile hastaların yaşam kalitelerinin yanı sıra dış görünüşlerinin de sağlıklı olacağını belirtiyor. 8 maddede talasemi Talasemi hastaları, bazı önyargılarla da uğraşıyor. Önyargıların önüne geçmek, aynı zamanda hastaların doğru tedavi olanaklarına kavuşmasını sağlamak için bu hastalık hakkında farkındalık kazanmamız gerekiyor.

NAR HAKKINDA BİLİNMESİ GERKEN 5 GERÇEK


nar-hakkinda-hatirlanmasi-gereken-5-gercek
Yararları konusundaki açıklamalardan sonra talep patlaması yaşayan nar, bu kış da önemli destekleyicilerimizden biri olacak. Bilmeyenler ya da unutanlar için narın faydalarını gözden geçirmekte fayda var...

Yeterli ve dengeli bir beslenme düzeni içinde sebze, meyve tüketiminin yüksek olması kalp-damar, kanser, diyabet gibi kronik hastalıklarda koruyucu etki gösteriyor. Bu açıdan vitamin (özellikle C vitamini), mineral, antioksidan ve posa deposu olan meyvelerin beslenme içinde yer alması bu koruyucu etkiyi daha da artırıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Demet İnci, kış aylarının en gözde meyvelerinden olan narın faydaları hakkında bilinmesi gereken 5 noktanın altını çizdi.

ANDROPOZ NEDİR?

ANDROPOZ NEDİR?


Andropoz
Kadınlardaki menopoz gibi erkekte de belli bir yaştan sonra hormon seviyelerinde bir değişiklik meydana gelmektedir. 45-50 yaşından itibaren erkeklik hormonu olan testosteron yanında böbreküstü bezinden salgılanan aynı yapıdaki hormonlar devamlı bir düşüş gösteriyorlar, ama hiç bir zaman bu seviye, ileri yaşta bile, sıfır olmuyor.

"Andropoz "olarak da adlandırılan bu durum, cinsel fonksiyonun gerilemesi yanında, cinsel arzu ve zihinsel fonksiyonlarda da düşmeye neden oluyor. Ayrıca yorgunluk hali ve uyku problemleri duygusal değişiklikler, iktidarsızlık, depresyon, cinsel güç azalması, osteoporoz, meni kalitesi ve kaslarda olumsuz etkiler, yine erkeklik/androjen hormonlarının eksikliği, vücut yapısı değişikliğine sebep olarak bilhassa karında 10-15 kg yağ tutulmasına yol açıyor.

ACABA HAMİLE MİYİM?

ACABA HAMİLE MİYİM?


Sorunun cevabını nasıl alacaksınız?

Bazı belirti ve bulgular size bu sorunun cevabının “evet” olma ihtimalinin yüksek olduğunu gösterir. Bunlar:
-Beklenen adetin başlamaması
-Görülen adetin niteliklerinin normalden farklı olması (miktarın, adet görme zamanının, beraberinde oluşan belirtilerin, öncesinde oluşan belirtilerin farklı olması)
-Memelerde dolgunluk, hassasiyet, meme ucunda koyulaşma, meme başında karıncalanma hissi
-Karnın alt kısmında dolgunluk, şişkinlik ve bazen hassasiyet
-Bulantı ve bazen kusma
-Yorgunluk, uykuya eğilim, başdönmesi
-Sık idrara çıkma
-Vajina salgılarının artması
-Eğer gebelik düşünmüyorsanız mutlaka doktor önerisiyle bir aile planlaması yöntemi uygulamalısınız.

Bu belirtiler muhtemel bir gebeliğin habercisidir. Kesin bir gebelik varlığını göstermezler, zira başka durumlara bağlı da ortaya çıkabilirler. Kesin tanı için gebelik testi yapılmalı ve ultrasonda gebelik gözlenmelidir.

GENÇLER EVLİLİKTEN Mİ KORKUYOR, SORUMLULUKTAN MI?

GENÇLER EVLİLİKTEN Mİ KORKUYOR, SORUMLULUKTAN MI?



Yeni nesil evlilik fikrine eskiye kıyasla daha soğuk bakar oldu. Hem kız hem de erkeklerin beklentilerinin değişmesiyle evlilik yaşı da oldukça yukarılara çıktı günümüzde. Düne kadar eş adayında zenginlik, ev-araba, iş-güç, güzellik-yakışıklılık, mezuniyet vb arayan ve bunun için de maddiyatçılıkla suçlanan gençler, “eş adayının olmazsa olmazı” listesine şimdi daha fazlasını ekledi. Mesela kızlar; “Beni taşısın”, “Her konuda bilgili olsun”, “Karizmatik olsun ama maço değil, bana sadık olsun ama layt değil”, “Elektrik alabileyim” diye düşünüyor. Erkeklerde de durum farklı değil. Kızlar gibi açık açık söylemeseler bile erkeler de artık “kendilerini taşıyacak” bir eş arıyor; hem tahsil hem de maddiyat anlamında. Ancak bir yandan ev işlerinden anlayan bir yandan da çalışan, her şeye yeten ve yetişen bir eş beklentisi delikanlıların işini zorlaştırıyor. Bir arada bulunması zor olan bu tarz beklentiler gençlerin evlenme sürecini zorlaştırdığı gibi evlilik hayatını da zora sokuyor. Zira eş adayından Guinness Rekorlar Kitabı’na girebilecek fedakarlık ve sorumluluk isteyen gencimiz, sıra kendine geldiğinde aynı performansı sergileyemiyor. Kendisini taşıyacak bir eş arayan kız ve erkekler taşıma sırası kendine geldiğinde su koyveriyor.
ZARARLI BİBERON UYARISI SONUÇ VERDİ

ZARARLI BİBERON UYARISI SONUÇ VERDİ


Türk Eczacıları Birliği (TEB) Genel Sekreteri Özgür Özel, yaptığı yazılı açıklamada, geçen temmuz ve kasımda bu konuda basın açıklaması yaparak uyarıda bulunduklarını, Bisfenol A (BPA) içeren biberonlardaki hayati ve geri dönülemez sonuçları olan risklere dikkati çektiklerini anımsattı.BPA içeren ürünlerin, sindirim sistemi ve bağışıklık sistemi bozuklukları, nörolojik sorunlar, obezite, hiperaktivite, kalp hastalığı, meme kanseri, kısırlık gibi bir dizi ciddi sağlık sorununa yol açtığını, özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan bebeklerde tümör gelişimine dahi neden olabildiğini ve bebeklerin gelişimini olumsuz etkilediğini vurgulayan Özel, şunları kaydetti:“Bu doğrultuda,
NEDEN ESNERİZ?

NEDEN ESNERİZ?


Sadece uykumuz gelince mi esneriz? Esneme bulaşıcı mıdır? Aslında esnemenin ve fizyolojisinin ardında yatan gerçek hala tam olarak bilinememektedir.Önceleri esneme, insanın yorgun olduğu zamanlarda kandaki oksijen miktarını artırmak için vücudun yaptığı bir solunum sistemi refleksi olarak düşünülüyordu. Yapılan deneylerin sonucunda, esnemenin, solunum olayına kısa bir destek verdiği, ancak onun önemli bir fonksiyonu olmadığı tespit edilmiştir.Hem burnumuzla, hem de ağzımızla nefes alabilmemize rağmen, kapalı ağızla esnemek mümkün değildir. En çok ve sık esnemenin olduğu zaman, sabah uykudan kalkma vaktidir
Saç Kırılması Nasıl Önlenir

Saç Kırılması Nasıl Önlenir


kadınlar saç kırılması
Saçlarınız ne kadar sağlıklı ve parlak olursa olsun, saç kırıkları var ise saçlarınızın kalitesine gölge düştüğünün göstergesidir. Saç boyalarının ve fön uygulamasının neden olduğu saç kırıklarınızdan nasıl kurtulacağınız hakkında genel bilgiler verelim sizlere.
Saçta Kırılmanın Nedenleri Nelerdir?Saç tellerinin ucundaki koruyucu kılıf gittiyse, onu yeniden oluşturmak mümkün değildir. Size böyle şeyler vaat eden ürünler görürseniz hiç aldanmayın. Yapılabilecek tek şey, saçın hasar gören kısmını kesip sağlıklı bölümlerin kendini toparlamasına olanak vermektir.

Saçlar uzadıkça saçlı derideki besleyici yağlar uçlara kadar erişmekte zorlanır. Böylece saç uçları korumasız ve gıdasız kalarak, zayıflar. Ayrıca uç kısımlar güneşe daha fazla maruz kalır. Diplerine oranla daha yaşlı olduğu için; şampuanlarla, ısıyla, kimyasal işlemler ve saç kurutma makinasıyla da daha fazla karşılaşmış olur. Kurumaya ve yıpranmaya hak kazanmış olur yani!Saç Kırılmasına Karşı Önlemlerinizi AlınSaçlarınızı uzun tutuyorsanız, uçlarını düzenli olarak kestirmeniz gerekir. Alabileceğiniz en etkin önlem budur. Kimyasal işlemlerden, ısıdan ve güneş ışığından elden geldiğince uzak durun. Ayrıca saçınızı aşırı yıkayarak yağsız bırakmayın, onu daima kremle, doğal maskelerle besleyin, nemlendirin. Ancak spordan sonra terli de bırakmayın. Çünkü ter saçları bozar. Bir de saç fırçanızı seçerken dikkatli olun. Onları kullanırken de şefkatli olun. Saçlarınızı kremlemeden taramaya çalışmayın.
Saç Kırılmasını Önlemek İçin Doğru Fırça Seçimi* Ahşap saplı ve doğal kıldan yapılan fırçaları tercih edin* Plastiğin saçtaki elektriklenmeyi önlemesi için, kaliteli antistatik maddeden yapılmış olmasına dikkat edin.* Fırçanın kılları değişik boylarda olursa saçları daha güzel tarar.* Fırçaların, özellikle metal olanların ucuna konulan elektrik giderici küçük toplar, saçların kırılmasını önler. Kullandığımız saç bakım ürünleri ne kadar kaliteli ve ayrıntılı olursa olsunlar, saçlarımızı besleyen onlar değil, aldığımız gıdalardır.Saçlarınızı BesleyinÇünkü saç ancak köklerinden ve kan yoluyla beslenir. Yani saçlarımızı kozmetikler değil, sadece yediklerimiz besler. Saçlarımızın canlı ve sağlıklı olmasını istiyorsak, her şeyden önce beslenmemize dikkat etmeliyiz. Yeterince protein, çinko, B 12 vitamini, folik asit ve bakır almalı, sigarayı bırakmalı ve alkol kullanımını azaltmalıyız.
B Vitaminleri: Bira mayası, ciğer, somon balığı, özellikle kuzu eti, tavuk eti, muz, domates salçası, kepekli yiyecekler, baklagiller, başta doğal buğday olmak üzere tohumlarda ve yumurtada bulunur. Buna rağmen B12 eksikliğine çok sık rastlanır. Çünkü yiyeceklerdeki B12 nin hazmı, midemizde bulunan ve zamanla salgılanması azalan bir maddeyi gerektirir. Bu nedenle gerekiyorsa vitamin desteği almalısınız.
Demir: Doğal maden suları, badem, avokado, fasulye, kırmızı pancar, mısır gevreği, hurma, yeşil yapraklı sebzeler, ciğer, böbrek, et, yumurta, balık, fındık, midye, şeftali, armut, piliç, kabak, kuru üzüm, pirinç, tahıl, deniz sebzeleri ve istiridyede bol miktarda bulunur.
Çinko: Doğal maden suları, biftek, istiridye, hindi, tahıl ve baklagiller ve tüm lifli yiyeceklerde bulunur.
Folik asit: Ispanak, domates, domates suyu, portakal suyu, ekmek, kepek, kuşkonmaz, enginar, brüksel lahanası, börülce, ayçiçeği çekirdeği gibi gıdalarda bulunur.
Bakır: Sakatatlar, kabuklu deniz ürünleri, sardalye balığı, fındık, fıstık, badem, mantar, kuru erik, tohumlar, buğday kepeği ve tam tahıl ürünleri en zengin bakır kaynaklarıdı

Uykumuzda Neden Sayıklarız?

Uykuda sayıklama bir uyku rahatsızlığıdır. Peki uykumuzda neden sayıklarız ve bu sorun daha ciddi problemlerin göstergesi olabilir mi?


Yaşam süremizin 1/3’ünü uyuyarak geçiririz. Uyku, insan vücudu ve beynin fonksiyonu için hayati bir öneme sahiptir. Her gece biz uyurken vücudumuzda mucizevî işlemler gerçekleştirilir. Günün yorgunluğunu atar, enerji depolar ve büyüme hormonu salgılarız. Beynimiz gün boyu edindiğimiz bilgileri işler. Bilim adamlarına göre “öğrenme” ancak uykumuzda gerçekleşir ve bilgiyi saklama işlemi uyku esnasında olur.
BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ????

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ????




»
Bir kilo limonda,bir kilo çilekten daha fazla şeker olduğunu,

» Timsahların renk körü olduğunu,
» Sadece erkek kanaryaların öttüğünü,
» Yarım kilo bal yapabilmek için arıların iki milyondan fazla çiçekten bitki özü toplamak zorunda olduklarını,
» Tarantulaların iki buçuk yıl hiçbir şey yemeden yaşayabildiklerini,

» İncilerin sirkede eridiklerini,

» Havuca rengini veren bir karotenin olduğunu,
» Venüs’ün saat yönünde dönen gezegen olduğunu,
» En fazla asfaltlı yola sahip olan ülkenin Fransa olduğunu,
» Sihirli sözcük olan ‘‘Adrakadabra’’nın ilk olarak yüksek ateşli hastaların ateşlerini düşürmek için söylendiğini,
Ten Rengini Açma Formülü

Ten Rengini Açma Formülü



Ne operasyona ne de başka bir tedaviye gerek var!

Ten renginizin açılması için ne estetik operasyona ne de farklı bir tedaviye gerek var.
200 gram kaynar suyun içine bir çorba kaşığı ıhlamur atın. Ihlamuru çay gibi demleyip süzdükten sonra içine bir tatlı kaşığı saf limon suyu ve bir elmanın suyunu katın. Bu karışımı her akşam cildinize sürün ve yıkanmadan yatın. Kullanmadığınız zamanlarda
soğuk bir yerde saklayın ve beş günde bir tazesini hazırlayın. Bu formülü en az bir ay uygulayın.

Bir Türlü Uyuyamıyorsanız

Bir Türlü Uyuyamıyorsanız


Uykunuz gelmediyse sakın yatağa girmeyin..


İşte iyi bir Uyku Hijyeni İçin Dikkat edilmesi ve yapılması gerekenler;

Yatağa Gitmeden Önce Uykunuzun İyice Gelmesini Bekleyin
Eğer her gün düzenli olarak yatağa gittiğiniz saatte uykunuz henüz gelmemişse, gevşemeye çalışın, kitap okuyun, müzik dinleyin ya da rahatlatıcı diğer aktivitelerde bulunun.

İlişkide zevk almanın yolları

İlişkide zevk almanın yolları



Cinsel ilişkiden zevk almanın yolları nedir yada cinsel ilişki esnasında aldığınız zevki ikiye katlamak için ne yapmak gerekir. Sekse dair bu tavsiyeler ile ilişkiden zevk almak mümkündür.
Vücuttaki dört kas grubunu keşvedip bunları geliştirerek seks hayatınızda köklü bir değişim yaratabilirsiniz. Bu kas grupları:
PC kasları Bu kaslar belkemiğinden başlayıp pubik bölgeye kadar uzanan vajinal bölgeyi ve anüsü de kapsayan bir bölgeye dağılmıştır. orgazm sırasında çalışan bu kasların güçlü olması alacağınız zevki de doğru orantılı olarak etkiler. PC kaslarını geliştirmek için sırt üstü uzanın ve dizlerinizi kırın. Yerde olabildiğince düz bir şekil alın. Kaslarınızı yavaşça üç kere sıkın, sonra kendinizi bırakın ve rahatlayın. Bu hareketi alışma evresinden sonra on kez daha deneyin ve günde iki kere uygulayın. Bu hareketi ayrıca otururken ya da ayaktayken de yapabilirsiniz. Bu kasları kullanarak seksten daha fazla zevk alabilirsiniz. Erkek ereksiyon halindeyken PC kaslarını sıkıştırarak onun daha uzun süre ereksiyon halinde kalmasını sağlayabilirsiniz.
Destek kasları Bunlar rahime destek veren kaslardır. Bu kasları çalıştırarak orgazmdan daha çok zevk alabilirsiniz. Eğer bu kasları kontrol ederseniz rahim kasının vajinanın derinliklerine kadar uzanan bir zevk verdiğini hissedersiniz. Bu kasları bisiklet çevirme pozisyonuna gelip ve yere sıkıca basarak çalıştırabilirsiniz. Bu pozisyon rahminizin vajina duvarlarının ters yönünde hareket etmesini sağlar. Uzanır pozisyonda ise vajinanızdan hava çıktığını hissedebilirsiniz. Eğer birinci denemede hiçbir şey hissetmiyorsanız hemen pes etmeyin, denemeler devam ettikçe hissettiğinizi göreceksiniz
Diyafram Cinsel ilişki sırasında düzenli nefes alıp vermek çok önemlidir. Nefesinizi uzun süre tutuyorsanız zevk almanız güçleşir. Eğer orgazm olma sorunu yaşıyorsanız bu nefes almayı bilmemenizden kaynaklanıyor olabilir. Çoğu kişi orgazm olamadan yorulduğunu hisseder. Bunu önlemek için doğru nefes almayı öğrenmek gerekir.Diyafram nefesi almak ve nefesinizi düzenlemek için sırt üstü uzanarak elinizi karnınızın üzerine koyun. Ağzınızdan yavaşça nefes verin, sonra nefes vermeyi hızlandırın. Bunları yaparken elinizin karnınızın üzerinde iniş çıkışlarını hissediyor olmalısınız. Şeklinizi bozmadan iki üç kere derin nefes alıp verin, hemen ardından birkaç dakika normalde aldığınız gibi soluyun. Sonra tekrar abartılı şekilde soluk alıp verin. Seks sırasında orgazma yaklaştığınızı hissettiğinizde diyaframınıza doğru nefes verip orgazmı daha güçlü yaşayabilirsiniz.
Pelvis kasları Bu kasları çalıştırarak zevkin doruklarına çıkabilirsiniz. Mesela dizleriniz kırık durumda yere bakar bir pozisyondayken vajinal kanalınız kısalır. Sırt altındaki kaslarınızı kullanarak vajinanızın ön duvarının partnerinizin penisiyle birleşmesini sağlayabilirsiniz. Pelvis kaslarınızı kalçaya yakın kasları çalıştırıp güçlendirmek için kullanın. Sırt üstü dizleriniz bükük pozisyondayken bacaklanızı birbirinden ayrı bir şekilde omuz hizasına getirin. Yavaşça pelvis kısmınızı yukarı doğrı kaldırın. Bu hareketi yavaş ve düzgün bir şekilde 20 kere tekrarlayın. Bu egzersiz sayesinde karın kaslarınız hiç olmadığı kadar güçlenecektir.
Erojen bölgelerinizi keşfedin yada bırakın partneriniz keşfetsin, rahat olun, kendinizi kasmayın ve sevdiğinizin kollarına bırakın kendinizi.Aşka ve zevke teslim olun…

Yıkamadan Giymeyin!

Yıkamadan giymeyin!
Özellikle yaz aylarında yeni alınan bikini, iç çamaşırı, şort, gömlek gibi giysilerin mantar ve bakteri açısından yüksek risk taşıdığı, yıkanmadan giyilmemesi gerektiği bildirildi.


Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Topbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ambalajsız satılan tekstil ürünlerinin, ambalajı olsa bile deneme amacıyla giyilenlerin sağlık açısından çeşitli riskler taşıdığını söyledi.

Mağazalarda, alışveriş merkezlerinde veya işportada satışa sunulan tekstil ürünlerine hem havada uçuşan hem de deneme sırasında temastan kaynaklı hastalık yapıcı mikroorganizmalar bulaşabildiğine dikkati çeken Topbaş, "Özellikle yaz aylarında iç çamaşırı, şort, bikini, gömlek gibi ürünlerin satışında artış yaşanıyor.

İlişkinizin Ömrünü Ne Belirler?

İsviçre Bern Üniversitesi Psikiyatri Polikliniği’nin istatistiklerine göre herhangi bir ruhsal sıkıntıyla başvuranların yaklaşık yüzde 75’i ilişki sorunu yaşıyor.

İlişkinizin ömrünü ne belirler?

Yani her 4 kişiden 3’ü ilişkisinden memnun değil. Bunun yanında evliliklerin yüzde 50’si boşanmayla sonuçlanıyor. Ama boşananlar da dahil olmak üzere insanların yüzde 95’i her şeye rağmen yeni bir ilişki peşinde koşuyor. Bu evlenmek biçiminde de, modern zamanlarda birlikte yaşamak ya da ayrı evlerde oturup birliktelik yaşamak şeklinde de olabiliyor. Her durumda insanlar kendilerini güvenli bir bağlanma içinde görmek istiyor. Çünkü güvenli bir bağlanma, yani sevildiğini, değer verildiğini bilme, anlaşılma, anlayış ve ilgi görme, zor zamanlarda başını dayayabilecek bir omuz hepimizin temel ruhsal gereksinimi. 

Kırık Kalp Öldürebilir!

Kadınlarda kalp krizi riski, hak edildiği halde özür dilenmemesi durumunda artıyor.

Küçük tansiyonun yüksek seviyede seyretmesinin kalp krizi ve inme olasılığını artırabileceği biliniyor.
Kırık kalp öldürebilir!
İngiliz Daily Telegraph gazetesinin haberine göre; kaba ya da kırıcı bir harekete maruz kaldıktan sonra özür bekleyen kadınların tansiyonlarında, kalp kriziveya inme olasılığını artırabilecek şekilde artış gözlendi.
ABD'de Massachusetts Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli bilim adamlarının yaptıkları araştırma sonuçlarına göre; zamanında bekledikleri özrü duyan kadınlar daha çabuk sakinleşiyor ve tansiyonları yüzde 20 oranında daha hızlı normale dönüyor.
TER KOKUSUNA ÇÖZÜM YOLLARI

TER KOKUSUNA ÇÖZÜM YOLLARI


TERLEME NEDİR?

Terleme tümüyle istemimiz dışında gelişen, metabolizmamızın doğal bir fonksiyonudur. Üstelik vücudumuz için iki önemli işlevi vardır; cildi nemlendirip, vücut ısısını sabitler ve vücudun boşaltım sistemine katkıda bulunur.

Ter aslında salgılandığında renksiz ve kokusuzdur. Fakat, bakteriler koltukaltı gibi sıcak ve nemli ortamlarda hızla çoğalarak bu salgının kötü kokmasına neden olur.

NEDEN TERLİYORUZ?

Genellikle ortam sıcaklığının yükseldiği, dans, spor gibi fiziksel aktiviteler sırasında terleriz. Bu şekilde vücut ısımızı sabit tutmuş oluruz. Zatenin bunun için vücuda yayılmış en az 2 milyon ter bezi görev yapmaktadır. Fiziksel aktiviteler dışında da heyecan, korku, utanma ve sıkılma gibi pek çok olay, fizyolojik bir neden olmadığı halde bizi terletir.

İnternetten Para Kazanma Yolları

İnternetten Para Kazanma Yolları


Reklam gelirlerini arttırmak isteyen internet siteleri, elde ettiği kazançlarını kullanıcılarla paylaşıyor, böylece interneti sık kullananlara ek gelir kapısı açılıyor.



İnternetteki bazı sitelere giriş yapılması o sitenin reytingini artıyor, dolayısıyla da reklam gelirleri artıyor. Reklam gelirlerini arttırmak isteyen siteler de kazançlarını kullanıcılarla paylaşıyor.
Sanal ortam üzerinde gündelik yapılan işlemlerden birçok kullanıcı para kazanıyor. İnternet sitelerinin kendi reklam gelirlerini büyütmek ve daha çok ziyaretçi çekmek amacıyla gelirlerini kullanıcılarla paylaşması ek gelir elde etmek isteyenlere alternatif oluyor. Para kazanmak isteyenlerin, internette sörf yaparak, reklamlara tıklayarak, e-mail okuyarak hedeflerine ulaşabilmelerinin yanında birçok farklı kazanç yöntemi de bulunuyor.

Sigara İçenler Nasıl Beslenmeli?

Sigaranın zararlı etkilerinin önüne geçmek için alınması gereken önlemlerin başında sigara kullanmamak ve sağlıklı beslenmek geliyor.


Sigara içenler nasıl beslenmeli?   Her geçen gün dünyada ve ülkemizde sigara içimine bağlı gelişen hastalıklardan dolayı yaşamını kaybedenlerin sayısı giderek artıyor.
Dolayısıyla sigara içimi toplum sağlığını etkileyen en önemli etkenlerden birisi haline gelmiş durumda. Sigaranın zararlı etkilerinin önüne geçmek için alınması gereken önlemlerin başında sigara kullanmamak ve sağlıklı beslenmek geliyor.
Sadece sigara içenlerin değil, sigara dumanına maruz kalanların da doğru bir beslenme programı uygulayarak sağlıklarını korumaları öneriliyor

Bu Besinler Öldürüyor!

Bazı gıdaların bileşiminde bulunan ve oluşan kimyasallar ölümlere varan ciddi zehirlenmelere yol açabiliyor.

Bu besinler öldürüyor!Yeşillenmiş, filizlenmiş patatesler, arıların bazı yabani bitki çiçeklerinin nektarlarından ürettikleri balın ciddi sonuçlar doğurabilecek zehirlenmelere yol açabileceği belirtildi.

Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Tayar, yaptığı açıklamada, gıdaların doğada genellikle temiz olarak bulunduğunu belirtti.

Ürünlerin tarlada üretiminde, nakliye, muhafaza, pazarlanması ve tüketilmesi aşamasında çeşitli etkenlere bağlı olarak zararlı hale gelebildiğini ifade eden Tayar, gıda zehirlenmelerinin dünyada önemli sorun olarak dikkati çektiğini söyledi.

Yorgun Musunuz?


Fizyolojik yorgunlukta yeterli ve iyi uyku önemli.


Amerikan Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sunay Sandıkçı anlatıyor...
Yorgun musunuz?Uyku Hijyeni İçin Genel Öneriler

1. Sabahları kalkış saatlerinizi düzenleyin
2. Ögleden sonra aktivitenizi artırın
3. Akşamları veya yatmadan önce egzersiz yapmayın
4. Gündüzleri bol ışıklı ortamda bulunun
5. Yatmadan önceki 2 saat içinde ılık duş alın
6. Akşamları kafein, nikotin, alkol, fazla yemek ve içecekten sakının
7. Yatak odanızı sadece uyumak için kullanın
8. Yatarken ışığı ve televizyonu kapatın

Bu Kanamalara Dikkat.!

Ülkemizde kadın ve erkeklerde görülme oranı neredeyse aynı olan rektal kanamalar (makat kanamaları) bazı hastalıkların  habercisidir.

Bir çoğumuzun utanarak ve korkarak dile getiremediği bu belirti eğer ciddiye alınmazsa belki de ‘‘Kanser’’ gibi tehlikeli bir hastalığın ilerlemesine yol açabiliyor. İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr.A.Kerim Özakay, Rektal kanamalar ile ilgili sorularımızı yanıtlayarak bilgiler verdi.

Rektal kanama (makat kanaması)nedir ?

Dışkılama ile makattan parlak kırmızı kan gelmesine tıbbi dilde hematokezia veya rektal kanama denir.
Pişmiş mi Çiğ mi Yararlı?

Pişmiş mi Çiğ mi Yararlı?

Bazı yiyecekleri çiğ ya da pişmiş tüketmek aldığınız yararı artırıp azaltabilir.

Çilek
Çiğ: C vitamini açısından zengin, şeker oranı düşüktür. C vitamini kaybı olacağından suda çok fazla bekletilmemesi gerekir.

Pişmiş: Turta ya da reçel yapmak için pişirildiğinde büyük oranda vitamin kaybeder.

Domates
Çiğ: C ve E vitaminlerinin yanı sıra mineraller açısından da çok zengin bir besindir. Kabuğu ve çekirdekleri yüzünden hassas bünyeli kişilerin bağırsak sorunları yaşamasına yol açabilir.

Pişmiş: Domatesteki liflerin hazmı, yumuşadığı zaman çok daha kolay olur. İçerdiği likopen bu şekilde tüketildiğindfe artar. Ancak piştikten sonra C vitamini ve içeriğindeki minerallerden birazını kaybedebileceğini unutmayın.

Kayısı

Çiğ: Mineral açısından en zengin meyvedir. Potasyum, demir, kalsiyum, magnezyum içerir. Vitamin ve betakaroten içeriğini korumak için tüketmek gerekir.

Pişmiş: Komposto ve reçel haline getirilmesi için fazla şeker ilave edilmesi gerekir. Vücuda fazla kalori yüklenir.

Balık
Çiğ: Etin aksine çipura, somon, levrek gibi pek çok balık çiğ tüketilebilir. Lezzetsiz olacağından balık türleri için bolca sos kullanmak iyi olabilir.

Pişmiş: Besin zehirlenmesi riski yoktur. Bazı pişirme yöntemleri protein alımını artırır ancak alınan kalori miktarını değiştirmez.


Sarımsak

Çiğ: Çiğ olarak sarımsak tüketilmesi, kalp - damar sağlığı ve bağışıklık sistemi üzerindeki etkilerinden maksimum düzeyde yararlanmanızı sağlar. Ama kokuya dikkat!

Pişmiş: Daha kolay sindirilir, çok kokmaz. Çok pişirilmesi besin değeri kaybına neden olur. Bu nedenle kabuklu pişirmek daha yararlı olabilir.

Et
Çiğ: İnsan vücudu, çiğ etin içeriğindeki demiri daha iyi özümser. Ancak çiğ proteinleri sindirmek daha zordur.

Pişmiş: Pişince yağ oranı ve buna bağlı olarak kalorisi düşer. Çok pişerse B vitaminlerinin bir kısmı yok olur.

Dolmalık biber
Çiğ: Yüzde 90'a yakın su ihtiva eder, kalorisi çok azdır. özellikle sarı renkte olanları C vitamini açısından çok zengindir. Yapısı ve lif açısından zengin olması yüzünden zor sindirilir. İyice çiğnenerek tüketilmesi önerilir.

Pişmiş:
İçeriğinde bulunan yüksek oranda C vitamini, pişmiş haldeyken de korunur. Ancak bu şekilde tüketildiğinde B vitaminin bir kısmını kaybeder.

Cildi Güzelleştiren Sebze ve Meyveler

Uzmanların önerdiği bu 10 yiyeceği listenize ekleyin.

1- Istakoz

Saçın uzaması için temel gereklilik olan protein yönünden zengin bu deniz canlısı, akne oluşumuna engel olmaya yardımcı bir mineral olan çinkoyu da yüksek oranda içeriyor. Kabuklu deniz hayvanları ayrıca, saçların daha parlak görünmesini sağlayan bir B vitamini olan pantotenik asit de içeriyor.

2- Ananas

Cildin pul pul dökülmesini önleyen ananas bromelin içeriyor. Bu madde, kırışıklıkların ortaya çıkmasına neden olan, kolajenin hasar görmesi durumunu azaltır. Cildinizin rengi donuksa, günde birkaç dilim ananas yemek size iyi gelecektir. Ayrıca dirsek bölgesindeki deri sertleşme ve kurumaları için de faydalıdır.

Tatlıdaki Zehir

Üç tehlikeli beyaz olarak bilinen ‘un, şeker ve tuz’un insan sağlığına etkisi tartışılırken, daha az maliyetle elde edilen ve gazozdan çikolataya pek çok üründe kullanılan nişasta bazlı şeker (NBŞ), bazı AB ülkelerinde yasaklandı. Türkiye, dünyanın en büyük 4. şeker pancarı üreticisiyken, ton başına 250-300 dolar daha ucuz olan “mısır şurubu” üretmek için sadece 2010’da 500 bin ton mısır ithal etti. Ancak içeriğinde fruktoz olan mısır şurubu ile yapılan gıdalar, doktorlara göre kronik hastalıkları salgına dönüştürüyor.
Sayfa Başına Dön