ABD'de öğrencileriyle cinsel ilişkiye giren öğretmen hâkim karşısında

Tarih: March 24, 2015 Kategori: ,

ABD'nin Virginia eyaletinde bir kadın öğretmen, dört öğrencisiyle cinsel ilişkiye girdiği suçlamasıyla 22 yıl hapis istemiyle yargılanıyor.

Colonial Forge Lisesi'nde matematik öğretmeni olarak çalışan Erica Mesa, cuma günkü duruşmada iki öğrenciyle cinsel ilişkiye girdiğini kabul ederken, yaşları 16 ve 18 olan diğer iki çocukla birlikte olduğu yönündeki suçlamaları reddetti.

Okul yönetimine gelen "geometri ve istatistik öğretmeninin öğrencilerle seks yaptığı" yönündeki isimsiz telefon ihbarıyla başlatılan soruşturmada, Mesa'nın 2013 sonlarında ilişki yaşadığı bir öğrencinin o dönem 16 yaşında olduğu ortaya çıkarıldı. Genç öğretmenin öğrencilere çıplak fotoğraflarını gönderdiği de belirlendi.

The Daily Mail'in haberinde, ABD'li öğretmenin öğrencileriyle eşi evde değilken buluştuğu, bir keresinde ise arabada "kaçamak" yaptığı iddia edildi. Mesa, yetkililere öğrencileriyle kendini "çekici ve arzulanan bir kadın olarak hissettirdiği" için birlikte olduğunu söyledi.

Geçen eylülden bu yana hapiste olan 28 yaşındaki genç öğretmen, sadece okuldaki işini değil, aynı okulda sosyal bilimler öğretmenliği yapan iki yıllık eşi Keith Mesa'yı da kaybetti.

Erica Mesa'nın cezası 21 Mayıs'ta belli olacak.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön