Dar Bölge Trafik Uygulamaları Başladı: 255 Araca 46 Bin TL Ceza

Tarih: July 25, 2015 Kategori: , , ,
Gaziantep’te Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin geçen çarşamba günü yaptığı dar bölge uygulamaları sonucunda; kural ihlali yaptığı tespit edilen 255 araç sürücüsüne toplamda 46.164 TL para cezası verildi.
Alınan bilgilere göre Gaziantep Emniyet Müdürlüğü tarafından, gerek 155 Polis İmdat hattına, gerekse vatandaşların doğrudan yaptığı şikâyetler detaylıca analiz edilerek, trafik sorunlarının genellikle il merkezinde bulunan, iş merkezlerinin, bankaların ve alışveriş merkezlerinin yoğun olarak bulunduğu bölgelerde olduğu tespit edildi. Emniyet Müdürlüğü'nden gelen açıklamada, Karagöz Caddesi, İnönü Caddesi, Hürriyet Caddesi, Atatürk Bulvarı, Muammer Aksoy Bulvarı, Gazi Muhtar Paşa Bulvarı ve Yimpaş Kavşağı içerisinde  yoğun olarak hatalı park yapma, özürlü araç park yerine pak etme, kavşak içi ve çıkışı gibi yerlerde park etmenin büyük problem olarak öne çıktığı belirtildi. Ayrıca sabırsız saygısız sürücülerin sürekli korna çalarak gürültü kirliliğine neden olduğu da açıklamaların arasında yer aldı. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, tespit edilen bu alanlarda gerek mobese kameraları, gerek kavşaklarda resmi veya sivil personel görevlendirilerek “ Dar Bölge Trafik Uygulamaları”na başlandı.

Yapılan uygulamalar sonucunda; kural ihlali yaptığı tespit edilen 255 araç sürücüsüne toplamda  46.164 TL para cezası verildi. Bu araçlardan kavşak içi, özürlü park alanları ve otobüs duraklarına park eden 141 araca 12.408 TL para cezası, kask ve koruyucu tertibat kullanmadan motosiklet kullanan 34 sürücüye 2.992 TL para cezası, sürücü  belgesiz olarak araç kullandığı tespit edilen 15 sürücüye 24.135 TL para cezası uygulandı. Ayrıca bu sürücülerden 2 tanesinin 18 yaş altında olduğu tespit edildi.
Kaynak:megahaber27

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön