Et Fiyatına Kestane

Et Fiyatına Kestane






Şok Fiyat


Gaziantep’te kilosu 30 TL’den satılan kestane et fiyatına ulaşırken, satıcılar çok satamamaktan vatandaşlar ise canları istediğinde yiyememekten şikayetçi.Kış aylarının lezzetli yiyeceği olarak bilinen ve kilosu 18 TL’den, kebabı ise 30 TL’den satılan kestane,Gaziantep’te karaborsaya düştü.

Gerek besin gerekse kalori açısından yüksek değerlere sahip kestanenin fiyatının yükselmesinden dolayı kestane satıcıları bir hayli dertli. Vücuda kuvvet ve enerji veren bir besin olan kestane aynı zamanda cinsel gücü arttırdığı belirtilirken, kestane satıcıları alıcı bulmakta bir hayli zorluk çekiyor.Gaziantepli kestane satıcıları, kestanelerin yılbaşından sonra çok pahalandığını ifade ederek, 9.5 TL’den aldıkları kestanenin fiyatının 14 TL’ye yükseldiğini söyledi. Kestane satıcısı Erol Kalkan, “Halkımız bu yüzden yiyemiyor ve satışlarımız düştü. Pahalı oldu mu yiyemezler tabi, bu yüzden halkımızda haklıdır. Kestane fiyatları gerçekten pahalı et fiyatına satılıyor.

Geçen sene çok satılıyordu, bu sene daha az satılıyor. Bunun sebebi ihracatın fazla olmasıdır “ dedi.



Konserve Ve Turşu Hazırlarken Bunlara Dikkat Edin!


Konserve ve turşu hazırlarken bunlara dikkat edin!Evde yapılan konservelerve ve turşularda nelere dikkat etmek gerekiyor?


 Sağlık Bakanlığı, evde yapılan konservelerin mutlaka basınçlı tencerelerde hazırlanması gerektiğini bildirerek, daha çok konserve besinlerle bulaşan "clostridium botulinum" adlı bakteriye karşı vatandaşları uyardı.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, konserve ve turşu hazırlanırken dikkat edilmesi gereken konulara yer verildi. Açıklamada, yaz mevsimi sonunda konserve ve turşu hazırlıklarının arttığı anımsatılarak, konserve ve turşuların hazırlanmasında kullanılan malzemelerin
Lahmacuna "kıyma" ayarı

Lahmacuna "kıyma" ayarı



TSE tarafından belirlenen kriterlere göre, lahmacunda ki protein, dolayısıyla et oranının arttırılacağı bildirildi... Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Başkanı Yenice: "Artık herkes kafasına göre lahmacun yapamayacak. Belirli standartlar çerçevesinde lahmacun yapılarak tüketiciye sunulacak"
Türk mutfağının vazgeçilmez  lezzetlerinden lahmacuna Türk Standartları Enstitüsünce (TSE) getirilen "protein  kriterleri"nin, lahmacundaki et oranını yükselteceği bildirildi. Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu  Başkanı Aykut Yenice,  uygulama ile vatandaşın lahmacunda ki kıymanın lezzetini daha iyi alacağını söyledi.
DOĞRUNUN YANINDAYIZ
Esnaf olarak her zaman doğrunun yanında olduklarını belirten Yenice,  şöyle konuştu: "TSE'nin uygulamasını gayet yerinde buluyoruz. Tüketici lehine olan  her şeyi destekliyoruz. Artık herkes kafasına göre lahmacun yapamayacak. Belirli  standartlar çerçevesinde lahmacun yapılarak tüketiciye sunulacak. Uygulama sağlık  açısından da önemli. Etin sağlığa hiçbir zararı olmaz. Bu karar da mutlaka insan  sağlığı açısından alınmıştır." Yenice, uygulamanın hayata geçmesiyle gerekli denetimlerin  yapılmasının da önemine değindi.

Kadınları Mutlu Eden Üç Şey

Bu günlerde mutluluk büyük bir iş. Eğer hayatınızda bir şeylerin olmadığını düşünüyorsanız mutlu değilseniz uzmanlarında tavsiyesi üzerine mutluluk adına konuyla ilgili kitaplar vb şeyler alabilirsiniz. Uzmanlar, mutluluğun kaynağının  üç basit şeyden ibaret olduğunu söylüyor.

Huffington Post blogger Joe Robinson son Rochester Üniversitesi bilim adamları son araştırmasında mutsuzluğun üç temel psikolojik ihtiyaçlarından kaynaklandığını açıkladı.

İşte mutluluğun üç sırrı;

Bağımsız olma: Bireylerin ev veya iş ortamlarında birilerinin baskısı altında olmadan özgürce kendi iradelerince hareket etmek istemeleri mutlu olmalarını sağlıyor.


Yetkinlik yani yeterlilik: Bireyin hayatında bir şeylere başlaması ve kendini yetenekli görmesi onun için ikinci en büyük mutluluk kaynağı.

ilişkiler: Başkalarıyla kurduğu samimi ilişkiler hayatını olumlu yönde etkiler, onu daha mutlu kılar.

Tabi ki mutluluk nedenleri herkes için çok farklı olabilir. Ancak bu üçünden biri eksik olduğunda kendinizi mutsuz hissedebilirsiniz
Cinsel Terimler Ve Anlamları

Cinsel Terimler Ve Anlamları


CİNSEL TERİMLER SÖZLÜĞÜ

Acil Kontrasepsiyon: Doğum kontrol yöntemi uygulamadan ilişkiye girilmesi sonucu ya da uygulanan doğum kontrol yöntemlerine rağmen dikkatsizlik sebebiyle hamile kalınma tehlikesine karşı uygulanan acil müdahale.


Anal Seks: Cinsel organının diğer eşin anüsüne temas etmesiyle yaşanılan cinsel ilişki.(Caiz değildir)

Aseksüel: Cinsel ilişkiye girmeye ihtiyaç duymayan ve zevk almayan kişi.

Bakir: Cinsel anlamda hiçbir deneyimi olmayan erkek.

Bakire: Cinsel anlamda hiçbir deneyimi olmayan kadın.

Bekâret: Cinsel deneyimi olmama durumu.

Biseksüel: Her iki cinsle de ilişkiye giren ve her iki cinse de ilgi duyan.

Cinsel taciz: İstek dışı cinsel ilişkide bulunmak ya da ilişkide bulunmaya zorlamak.

Dildo: Suni penis.

Diyafram: Kase şeklinde olup vajina içine yerleştirilen ve spermlerin burada birikerek etkisiz hale gelmesini sağlayan yöntem.

Doğum kontrol hapı: Yüksek dozda östrojen ve progesteron hormonu içerek, kadındaki yumurtlama (ovulasyon) sürecini geçici bir süre durdurmaya yarayan haplar.

Ensest: Kanuni ya da kan yoluyla yakın olan kişilerin cinsel ilişkide bulunması.

Ereksiyon: Penis ya da klitorisin cinsel ilişki sırasında kan ile dolarak sertleşip şişmesi.

Erken boşalma: Psikolojik ya da fizyolojik kökenli sebeple cinsel ilişki sırasında normalden daha erken boşalmak.

Gebelikten koruyucu iğneler: Gebelikten koruyucu iğneler, kadınlık hormonu olan östrojen ve progesteron içeren ilaçlar.

Geç boşalma: Psikolojik ya da fizyolojik kökenli sebeple cinsel ilişki sırasında normalden daha geç boşalmak.

Gerantofili: Kendisinden yaşça büyük kişilerle cinsel ilişkiye girme eylemi.

Geri Çekme: Cinsel temas sırasında, erkeğin boşalma anında penisini dışarı çekmesi ve spermini dışarı boşaltarak gebeliğin önlenmesi.

Heteroseksüel: Karşı cinse ilgi duyan ve karşı cinsle ilişkiye giren kişi.

Homoseksüel: Kendi cinsine ilgi duyan kişi.

İktidarsızlık: Daha çok ereksiyona geçememesinden dolayı erkeğin cinsel ilişkide bulunamaması.

Kısırlık: Kadının hamile kalamaması, erkeğin ise hamile bırakamaması.

Klitoris: Kadının cinsel organındaki en duyarlı nokta. Klitoris üzerine baskı uygulamak ya da klitorisi elle, penisle, dille veya herhangi bir objeyle uyarmak kadının cinsel ilişki sırasında çok büyük haz almasını sağlar.

Lezbiyen: Kendi cinsine ilgi duyan ve kendi cinsiyle ilişkiye giren kadın.

Mastürbasyon: Kişinin kendi kendini elle uyararak cinsel yönden tatmin etmesi.

Mazoşizm: Cinsel ilişki sırasında acı çekerek zevk almak.

Nekrofili: Cesetlerle cinsel ilişkiye girme eylemi (Ölüsevicilik).

Oral Seks: Ağız yoluyla gerçekleştirilen cinsel ilişki. İlişki sırasında partnerlerden biri diğerinin cinsel organına ağzıyla öpme, emme, yalama gibi temaslarda bulunur.

Orgazm: Cinsel ilişki anında en yüksek doyuma ve hazza ulaşılması.

Östrojen: Kadınlık hormonu.

Pedofili: Küçük çocuklarla cinsel ilişkiye girme eylemi (Sübyancılık).

Penetrasyon: Erkeğin cinsel organın partnerinin cinsel organına ya da anüsüne girmesi.

Penis: Erkeğin cinsel organı.

Prezervatif: Cinsel ilişki öncesinde erkeğin cinsel organına takılarak, boşalma sırasında spermin kadının genital sistemine ulaşmasını engelleyen koruma aracı.

Sadizm: Cinsel ilişki sırasında acı vererek zevk almak.

Sperm: Erkeğin cinsel organından çıkıp üremeyi başlatan hücre.

Spiral: Rahim içine yerleştirilen, kıvrıntılı, ince ufak plastikten yapılmış ve rahim içini tahriş etmeden gebeliği önleyen araç.

Takvim tutma: Kadının adet kanamaları ve yumurtlama günleri esas alınarak, riskli günlerde cinsel ilişkiye girmeyerek uyguladığı doğum kontrol yöntemi.

Testosteron: Erkeklik hormonu.

Transeksüel: Karşı cinse ilgi gösteren, tıbbi müdahale ile cinsiyetini değiştiren kişi.

Travesti: Karşı cinsin giysilerini kullanarak ve cinsel rolünü üstlenerek cinsel hazza ulaşan kişi.

Tüplerin bağlanması: Yumurtlama döneminde, yumurta hücresine sperm taşıyan "fallop" adı verilen kanalcıkların tahrip edilerek, sperm iletemez duruma getirilmesi.

Vajina: Kadının cinsel organı.

Vazektomi: Erkekte spermatik yolunun cerrahi müdahale ile bağlanıp, cinsel temasta spermin kadına geçmemesinin sağlandığı bir operasyon.

Vibratör: Titreşimli suni penis.

Zoofili: Hayvanlarla cinsel ilişkiye girme eylemi (Hayvansevicilik). 
İZLENMESİ GEREKEN FİLMLERDEN FURY

İZLENMESİ GEREKEN FİLMLERDEN FURY


FİLMİN ÖZETİ

1945 yılının Nisan ayında İkinci Dünya Savaşı’nın son ayları. Avrupa Tiyatrosunda müttefikler son kozlarını oynarken, savaş ile yoğrulmuş ordu çavuşu Wardaddy (Brad Pitt), bir Sherman tankını yönetmektedir ve düşman hattı ardında ölümcül bir görev üstlenen beş kişilik bir ekibi vardır. Çok az sayıda ve yeterince silahı olmayan Wardaddy ve adamları, Nazi Almanya’sının kalbini vurmak için kahramanlıkları içerisinde tehlikeye atılmaktadır.


KİŞİSEL YORUM
Amerikalılar 2.Dünya savaşını her bakıştan çektiler Uçaklar, çıkartmalar,sniperlarvb şimdide tanklarla çok güzel bir film yapmışlar nedendir bilmem ama tanklara karşı bir ilgim olduğundan film çok hoşuma gitti, tankların çatışma sahneleri çok gerçekçiydi ben filmin kimin çektini bakmam bir emek varsa sanat anlamında puanın 9 dur izleyenleri heyecanlı aksiyon sahneleri bekliyor hiç kaçırmayın derim,brad pitt de bonusu.




>>> İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ >>>
2014 - ABD
Aksiyon ,  Dram ,  Savaş
134 Dak.
David Ayer
Brad Pitt ,  Shia LaBeouf ,  Logan Lerman ,  Xavier Samuel ,  Jason Isaacs
David Ayer
Bill Block ,  John Lesher
Hiddet
Tapusu olanlar dikkat!

Tapusu olanlar dikkat!

Mevcut koşullarında hak kaybına uğramak istemeyen gayrimenkul sahiplerinin, gayrimenkulünü mutlaka yakından takip etmesi gerekiyor.



Mevcut koşullarda hak kaybına uğramak istemeyen gayrimenkul sahiplerinin, gayrimenkulünü mutlaka yakından takip etmesi gerekiyor. Şehir plancısı Hüseyin Oflaz, mülk sahiplerinin tapularını takip etmeleri için 10 ayrı neden olduğunu belirtti.


10 SEBEP VAR

İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, mülk sahiplerinin tapusunu takip etmeleri için 10 ayrı neden olduğunu belirterek, mülkün son durumunu öğrenmenin de tek başına yeterli olmayacağına dikkat çekti. Hüseyin Oflaz, "Ortaya çıkan bir sorunun ya da kaosun çözümü konusunda profesyonel destek gerekebilir" dedi.


MÜLKÜNÜZÜN KADERİ DEĞİŞEBİLİR

Oflaz, tapuların takip edilmesinin 10 gerekçesini şöyle sıraladı: "Türkiye'de imar durumları sık revize ediliyor, güncelleniyor. Bu, sizin mülkünüzün bulunduğu bölgenin, dolayısıyla mülkünüzün kaderini değiştirebiliyor. İmar değişikliği mülk sahibinin avantajına olabildiği gibi, hak kaybına da yol açacak düzenlemeler içerebiliyor. Mülkün sahip olduğu yapılaşma koşulları değiştirilmiş olabiliyor. Mülk sahibinin böylesi bir durumda zamanında değişiklikten haberdar olup yasal süresi içinde itirazını gerçekleştirebilmesi gerekiyor.

HABERİNİZ OLMADAN İPOTEK EDİLEBİLİR

Mülkünüzün üzerine sizin bilginiz ve haberiniz olmadan ipotek, şerh ve haciz konulmuş olabilir. Örneğin bölgedeki bir kamulaştırma işleminden dolayı belediye tarafından mülkünüz üzerine ipotek ve şerh konulmuş olabilir.

BORÇLANDIRILMIŞ OLABİLİRSİNİZ
Emlak beyanını her yıl düzenli olarak yapıyor olsanız da, bölgenizin değişen emlak rayiç değerleri gibi farklı nedenlerden dolayı bilginiz dışında emlak vergisi borcunuz olabilir ya da ihmal etmiş olabilirsiniz. Tapunuzun düzenli takibini yaptığınızda bunu da tespit edersiniz.

SATIŞ KOLAYLAŞIR

Yakın dönemde mülkünüzü elden çıkarmak niyetindeyseniz, mülkünüzün en yakın tarihli güncel bilgilerinin olduğu raporlar sizin satışta işinizi kolaylaştırır.

İŞGALCİLERE ERKEN MÜDAHALE

Mülkünüz üzerinde işgal benzeri yapılaşmaları erken tespit etmenizi, dolayısıyla erken müdahale etmenizi sağlar.

Gayrimenkulünüzün güncel bilgi ve raporlarının bulunması, gayrimenkul geliştirme ve proje gerçekleştirmede size zaman kazandırır.

KÂRLI YATIRIM YAPILABİLİR

Mülkünüzü çevresiyle birlikte takip edeceğiniz için, bölgedeki yapılaşmaların farkına varmanız, yakın gelecekteki kârlı yatırımlarınıza zemin hazırlar.

FOTOĞRAFLAYIN


Gayrimenkulünüzün yerinde ziyaret edilerek fotoğraflanması, hakkınızı korumak için atacağınız yasal adımlarda sizlere kanıt teşkil eder.

Mülkünüzün değeri konusunda güncel bilgilere erişmeniz, satmak ya da elinizde tutmak konusunda daha doğru kararlar almanızı sağlar.

MALINIZA İHLALLERİ ÖNLEYEBİLİRSİNİZ

Komşu parsellerdeki kötü niyetli olmasa da gerçekleşen sınır ihlallerine karşılık önceden müdahale etmenize imkan verir"
Kadınlar Neden Ağlar Biliyor Musun?

Kadınlar Neden Ağlar Biliyor Musun?

Eğer insana has bir özellikse neden ağlayan erkek zayıf, ağlayan kadın zavallı görülüyor? Kadınlar neden daha çok ağlıyor diye biliniyor ve görülüyor?

Küçük bir erkek çocuk annesine sordu:

– Niçin ağlıyorsun?
– Çünki ben kadınım diye cevapladı annesi.
– Anlamadım! dedi çocuk. Annesi çocuğu kucaklayıp
– Ve hiç bir zaman anlayamayacaksın! dedi.

Babasına:

– Baba, annem niçin ağlıyor? diye sordu.

Babanın cevabı:

– Bütün kadınlar sebebsiz ağlayabilen yapıdadır diye oldu. Küçük oğlan büyüdü, yetişkin adam oldu, hala kadınların niçin ağladıklarını keşfedemedi.

Nihayet öldükten sonra cennete gittiğinde Allah’a sordu:

– Allahım! dedi. Kadınlar niçin bu kadar kolay ağlayabiliyorlar?

Allah dediki…

- Ben kadınları özel yarattım!… Tüm yaşamın ağırlığını taşıyabilecek kuvvette olmasına rağmen başkalarına teselli verecek kadar yumuşak omuzlar.. Doğumun acısına olduğu kadar doğurdukları evlatlarının nankörlüğüne dayanabilecek iç kuvvetini verdim. Başkalarının kuvvetinin kalmadığında devam edecek azmi, ailesinin hastalığında yorgunluğa papuç bıraktırmayacak kudreti verdim. Her türlü şart altında ve hatta annelerini çok kötü incitselerde, çocuklarını sevmek duygusallığını verdim. Bu duygusallık her yaştaki çocuklarının yaralarını sarmalarına, sorunlarını dinleyip paylaşmalarına yardım ediyor. Kocalarını tüm kusurlarıyla sevmek kuvvetini verdim. Erkeğin kaburgasından onları erkeğin kalbini korumaları için yarattım. Onlara iyi bir kocanın eşini asla incitmeyeceğini fakat bazen destek ve kuvvetini deneyecek davranışlarda bulunacağını anlayacak duyarlı bir zeka verdim. Tek zayıflık olarak kadınlara birer göz yaşı verdim. Tamamen kendilerinin sahip oldukları, ihtiyaçları olduğunda kullanmak uzere.. İNSANLIK İÇİN BİR GÖZYAŞI !..
diye cevapladı.
Kadını güzel yapan şey ne saçı, ne vücudu, ne kendini ne şekilde taşıdığıdır. Kadını esas güzel yapan sevgisini paylaşabilmesi, fedakarlığı, sorumluluğu, anlayışı, sadece bilgiye değil aynı zamanda kalbe de yönelik aklıdır.
Erkekler bizlerde zayıflık olarak gördükleri gözyaşlarımızın asıl nedenini hiç düşündüler mi acaba? Asıl zayıflık ağlamak mı yoksa sağlayamamak mı? Ağlamak sadece kadınlara mı yoksa insana has bir özellik mi? Eğer insana has bir özellikse neden ağlayan erkek zayıf, ağlayan kadın zavallı görülüyor?

12.5 Milyon Liraya 4 Kg Baklava

12.5 Milyon Liraya 4 Kg Baklava

Niğde'de, çeyrek biletine yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiye isabet eden talihli, bileti aldığı bayiye jest niyetine 4 kilogram baklava gönderdi.

Milli Piyango'nun yılbaşı özel çekilişinde 50 milyon liralık büyük ikramiyenin isabet ettiği çeyrek biletlerden birinin sahibi, bileti aldığı bayiye 4 kilogram baklava gönderdi.

Milli Piyango bileti bayisi Erkan Ersoy, kendilerinden aldığı çeyrek biletle büyük ikramiyeye ortak olan talihlinin henüz bayiye uğramadığını söyledi. Ersoy, tatilinin ardından Niğde'ye döndüğünü öğrendikleri talihlinin baklava jestiyle mutlu olduklarını belirtti. İkramiye kazanan kişilerden bir beklentilerinin olmadığını aktaran Ersoy, şöyle konuştu: "Bize 'büyük ikramiye çıkan kişiler size ne kadar verdi?' diye soruluyor. Bizim hiçbir şekilde bir beklentimiz yok. Yine 'yılbaşı büyük ikramiye talihlisinden ne beklersiniz?' diye sorulmuştu, bende latife olsun diye 1 kilogram baklava getirsin yeter demiştim.
Talihlimiz bize 4 kilogram baklava göndermiş. Kendisine teşekkür ediyorum, parasını güle güle, iyi günlerde hayırlı işler için harcasın." Milli Piyango'nun 31 Aralık yılbaşı özel çekilişinde 50 milyon liralık büyük ikramiye "2692160" numaralı çeyrek bilete isabet etmiş, biletlerden birinin Niğde'de 30 yaşlarında bir işçiye ait olduğu açıklanmıştı.

Topuklu Giyen Bayanlar Okumalı

Topuklu Giyen Bayanlar Okumalı

Ayak Sağlığı Uzmanı (podiatrist) İsmail Tuncel, Bir kadının 1 saat yüksek topuklu ayakkabı ile yürümesi, 12 saat dar bir ayakkabı ile yürümesine eşdeğerdir dedi.
Bursa'da sahibi olduğu Ayak Sağlığı Merkezi'nde hizmet veren Tuncel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ayaklarda açığa çıkabilecek sorunlara karşı vatandaşın yeterince bilgi sahibi olmadığını söyledi. Tuncel, her şeyin başının sağlık, sağlığın da başının "ayak" olduğunu dile getirdi.
Türkiye'de sınırlı sayıda podiatrist olduğunu öne süren Tuncel, "Bu konuda eğitim almamış kişilerce yapılan bakımlarda yöntem farklılıklarından dolayı hastaların çoğu, gereksiz yere acı çekiyor. Tırnak batığı ve nasır alma gibi operasyonlar, steril ortamlarda yapılmadığı takdirde bulaşıcı hastalıklara yol açmaktadır" dedi.
-Batık tırnağa 20 dakikalık tedavi-
Ayak sağlığı üzerine 2006'da Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitimini tamamladığını dile getiren Tuncel, şunları söyledi:
"Bu tarihten itibaren, ayaklarında sıkıntı olan binlerce kişiyi iyileştirdim. Şu ana kadar olumsuz bir durumla karşılaşmadım. Batık tırnak gibi durumlarda 20 dakika süren bir tedavi yöntemimiz var. Kişinin ilk önce ayak yapısını çözüyor, ardından elle tedavi yöntemine başlıyoruz. Sinir uçlarını bloke ediyoruz ve hasta ayağa kalktığında bale yapacak veya futbol oynayacak kadar iyileşiyor."
-Topuklu giyen kadınlar dikkat-
Tuncel, topuklu ayakkabı giyen kadınların çok dikkatli olması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Bir kadının, 1 saat yüksek topuklu ayakkabı ile yürümesi, 12 saat dar bir ayakkabı ile yürümesine eşdeğerdir. Bir bayanı ele alalım, özel günlerde 10-15 santimetre yüksekliğinde topuklu ayakkabı giyiyor. Bu bayanının 12 saat dar bir ayakkabı giymesi, 1 saat topuklu giymesi ile aynıdır. Bu süre zarfında vücudunun görebileceği zarar, 12 kat daha fazladır. Bu kişide tırnak batığı, mantar, parmakta deforme, ayakta duramama ve yürüyüş bozukluğu sorunları başlar. Bir kadının baldır yapısı 2 duble bardak görünümündedir, ama topuklu giyen kadınların baldırının yapısı tek duble görünümüne dönüşür. Baldır kasları küçüldüğü için kasları süzülmeye başlar. Ayakta şekil bozuklukları çıkar, vücutta kamburluk oluşabilir, bel ve varis sorunu arkasından gelir."
-Baş ağrısının en büyük nedeni batık tırnak-
Türkiye'de çalıştığı işe göre 6, 12, 24 saat ayakkabısını hiç çıkarmayan kişiler olduğuna dikkat çeken Tuncel, şöyle devam etti:
"Bazıları da 'Ayakları ayakkabının içinde görünmüyor' diye bu konuyu hiç ciddiye almaz. Hastanelerdeki operasyonların ardından hasta 3 gün uyuyamıyor, 20 gün ayakkabı giyemiyor. Bunu bilen kişiler de bu sıkıntıları çekmemek uğruna tedavi olmuyor. Bize geliyorlar ve bunların büyük çoğunluğu başının ağrıdığı söylüyor. Ayak filmini çekiyoruz ve kesinlikle görüyoruz ki; bu baş ağrılarının en büyük sebeplerinden biri batık tırnaklar. 6 çeşit batık tırnak şekli vardır. Biz bu incelemeleri yaptıktan sonra tedavi yöntemine geçiyoruz. Batık tırnak yanlış ayakkabı ve çorap kullanımı, ağızdan alınan tablet ve hatalı tırnak kesimi gibi işlemlerin ardından yavaş yavaş oluşur. Devamında çok şiddetli baş ağrıları başlar. Hastalarımızın tamamı batık tırnak tedavisinin ardından bağ ağrısı şikayeti geçtiği için binlerce teşekkür ediyor."
Podiatrist Tuncel, Türkiye'de ayakkabı giyme kültürünün gelişmediğini belirterek, "Bazı kişiler arkadaşlarından gördüğü ayakkabıyı hemen satın alıp giyiyor. Bu çok yanlış. Herkes hayatında bir kere de olsa podiatriste gitmeli ve kendisine uygun ayakkabı seçimini yapmalıdır. Kişilerin ayaklarına biz, Mısırlı, Romalı, Yunanlı, Türk ayağı gibi isimler koyarız. Hastalarımızın ayaklarının taraklı, taraksız olmasına göre ayakkabı seçiminde yardımcı oluruz. Ayak filmini çekeriz ve ayağından aldığımız ip uçları ile o kişiyi belki de çok iddialı olacak ama kendisinden daha iyi tanırız" diye konuştu.

Kaynak AA. 
Şahinbey Belediyesi’nden Yardımlar

Şahinbey Belediyesi’nden Yardımlar


Şahinbey Belediyesi’nin, sosyal belediyecilik anlamında yaptığı yardımlardan 2014 yılında 36 bin 955 kişi yararlandı.Sosyal belediyecilik anlayışıyla Gazianteplilere insan odaklı hizmetler sunmaya devam eden Şahinbey Belediyesi, 2014 yılında 36 bin 955 vatandaşa, beyaz eşya, kırtasiye, gıda paketi ve mobilya gibi ayni yardımlarda bulundu.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara ayni yardımların yanı sıra yemek, tekerlekli sandalye gibi desteklerde de bulunduklarını söyleyen Şahinbey 
Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Sosyal belediyecilik anlayışıyla çıktığımız yolda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her zaman yanında olduk. Yaptığımız yardımlardan geçtiğimiz yıl, 2014 yılı, itibari ile 36 bin 955 kişi yararlandı. Bu sayı kişi bazlı bir rakam yani aile olarak düşünüldüğünde bunun yaklaşık 2-3 katı bir rakam ortaya çıkıyor. Şahinbey Belediyesi olarak bu yılda ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik desteklerimiz devam ediyor. Yardım ve desteklerimizi gerçek ihtiyaç sahibi olanlara vermeye özen gösteriyoruz. Bu anlamda yardıma muhtaç aileler belediyemize başvurarak yardımlardan yararlanabilirler. Bize destek veren hayırsever vatandaşlarımıza da teşekkür ederim” diye konuştu.

Şaşırtan cinsellik bilgileri!

Şaşırtan cinsellik bilgileri!

İşte o bilgiler...

Seksin cildinizi düzelttiğini veya orgazmın uykuyu etkilediğini biliyor muydunuz?

Öpüşme sırasında endorfin yükselir, bu da kendinizi mutlu hissetmenizi sağlar.

Sevgiliniz seks sonrası uykuya mı dalıyor? Bu durumu kişisel almamalısınız. Orgazm, vücudun uyku ve dinlenme mekanizmasıyla ilgili ‘parasempatik sinir sistemi’ni etkiler.

Bazı kadınlar, aylık adet döngülerinin ortalarında (11-15. günlerde), cinsel anlamda bir hayli istekli olur. Bunun sebebi, salgılanan testosteron ve östrojen hormonları yüzünden daha duyarlı olmalarıdır.20 dakikalık bir cinsel ilişkide 200 kalori yakmak mümkün. Bu da takriben yarım saat tenis oynamakla eş değer.

Hamileliğin libidoyu azalttığınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Pek çok kadın, hamileliğinin yarı dönemine kadar seks hayatlarının gayet hareketli olduğunu söylüyor.

Klitorisin uç noktasında tam tamına 8000 sinir ucu bulunur. Bu yüzden vücudun en duyarlı bölgesidir. Buna karşın, erkek cinsel organında yalnızca 4000 sinir ucu yer alır.

Seks cildinizi parlak yapar! Cinsel performans kan dolaşımını hızlandırıp, cildin daha fazla oksijenle beslenmesini sağlar. Aynı zamanda, terlemenize sebep olduğu için vücuttaki toksinler atılır. İşte bu nedenle seks sonrasında cildiniz pembemsi ve parlak görünür.

Cinsellik beyinde endorfin üretimini arttırır. Bu ise, dopamin ve serotoninle birlikte zevk hormonları olarak sakinlik verir ve tatmin hisleri yaratır. Yani endorfin cinsel ilişkinin keyif maddesidir ve coşku yaratır.

Cinsellik adeti düzenler. Düzgün bir cinsel hayat hormonal dengeyi korur ve adetin düzenli olmasını sağlar. Düzenli orgazm yaşan kadınlar kanlarındaki endorfin miktarından dolayı düzenli ve ağrısız adet görürler.

Cinsellik olumlu düşünmeyi sağlar. Orgazm sonucu serbest kalan enerji, olumsuz düşüncelerin ve takıntıların oluşmasını önleyip olaylara olumlu bir bakış açısıyla yaklaşmayı sağlar.

Cinsellik bağırsakları çalıştırır. Cinsel ilişki sırasında karın kaslarının kasılması, derinlere kadar etkisini gösteren bir masaj gibidir. Bunun bağırsaklar üzerinde laksatif etkisi olur.

Seks stres atmanızı sağlar. Seks sırasında kadın vücudu ‘oksitosin’ denilen bir hormon üretir. Bu hormonun etkisiyle kan basıncı azalır, vücut gevşeme moduna girer. Seksin yatıştırıcı etkisini arttırmak için derin nefes alın ve hareket ederken partnerinizle uyumlu olun.
GAZİANTEPLİLERİN VAZGEÇİLMEZ ADRESİ DÜLÜK TABİAT PARKI

GAZİANTEPLİLERİN VAZGEÇİLMEZ ADRESİ DÜLÜK TABİAT PARKI


Hafta sonu tatilini ve güzel havayı fırsat bilen Gaziantepliler, Şehitkamil Belediyesi Dülük Tabiat Parkı’na akın ederek, piknik yaptılar. Güneş, yeşil manzara ve karın tadını çıkaran çocuklar, Dülük Tabiat Parkı’nı gezip hatıra fotoğrafı çektirdi.
"DÜLÜK TABİAT PARKININ BÜYÜLEYİCİ GÜZELLİĞİNE HAYRAN KALDIK"

Kar ve soğuk havaların ardından güneşin yüzünü göstermesiyle birlikte, Gaziantepliler hafta sonu tatilini Dülük Tabiat Parkı’nda piknik yaparak çıkardı. Aileler, mangal yakıp kebap yaparken, çocuklar ise kartopu oynayarak günün tadını çıkardı. Dülük Tabiat Parkı içerisinde gezme imkanı da bulan vatandaşlar, Biyolojik Gölet ve Biyolojik Şelale önünde hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. Temiz havanın ve güzel ortamın tadını çıkarttıklarını ifade eden vatandaşlar, “Hafta sonu tatilini ve havanın güzel olmasını fırsat bilerek, ailelerimizle birlikte, Dülük Tabiat Parkına piknik yapmaya geldik. Hafta içi yağan kar ile birlikte Dülük Tabiat Parkı içinde bulunan; Biyolojik Şelale, Biyolojik Gölet ve yüzlerce bitki türünün karın beyazlığına bürünmesiyle birlikte ortaya çok güzel görüntüler çıkmış. Dülük Tabiat Parkının büyüleyici güzelliğine hayran kaldık. Çocuklarımız burada hoş vakit geçirirken, bizlerde, hafta içi yorgunluğunu piknik yapıp dinlenerek geçirdik. Bizlere böylesine güzel bir yeri kazandıran başta Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na ve tüm ekibine teşekkür ediyoruz” dediler.


HAFTA SONU TATİLİNİ VE GÜZEL HAVAYI FIRSAT BİLEN GAZİANTEPLİLER, ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ DÜLÜK TABİAT PARKI’NA AKIN EDEREK, PİKNİK YAPTILAR. GÜNEŞ, YEŞİL MANZARA VE KARIN TADINI ÇIKARAN ÇOCUKLAR, DÜLÜK TABİAT PARKI’NI GEZİP HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİ.






 







Türkiye'nin Konuştuğu Gaziantepli

Türkiye'nin Konuştuğu Gaziantepli


Bahçesine Sığınan Köpeklere Elektrikli Battaniye Aldı

- Gaziantep'in İslahiye ilçesinde bir kişi, evinin bahçesine 6 yavrusuyla sığınan köpek için yaptığı yuvaya elektrikli battaniye de koydu - Köpeklere sahip çıkan Demir: "Havalar ısınıncaya kadar köpeklere bakmayı düşünüyorum"
- İslahiye ilçesinde bir kişi, evinin bahçesine 6 yavrusuyla sığınan köpek için yaptığı yuvaya, soğuk havadan korunabilmeleri için elektrikli battaniye de koydu.
İlçeye bağlı Hacıali Öztürk Mahallesi'nde yaşayan ve bir yerel gazetede çalışan 51 yaşındaki Zeynel Abidin Demir, kendilerine sığınan köpeklere sahip çıktı.
Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir köpeğin evlerinin yakınında doğum yaptığını söyledi.
Havanın soğuk olması nedeniyle yavruları eski tahta masayı kırarak geçici olarak yaptığı yuvaya yerleştirdiğini belirten Demir, annenin de yavruların yanına geldiğini anlattı.
Evinin bahçesinde doğum yapan köpekleri misafir olarak kabul ettiğini dile getiren Demir, havanın soğuk olması nedeniyle köpekler için ateş yaktığını ifade etti.
Buna rağmen köpeklerin üşümesi üzerine elektrikli battaniye almaya karar verdiğini aktaran Demir, "Aldığım elektrikli battaniyeyi yuvanın altına serdim. Böylelikle hayvanların üşümesinin önüne geçtim" dedi.
Hayvanları sevdiğini vurgulayan Demir, kızının, anne köpeğin adını "Benjamin" koyduğuna işaret ederek, havalar ısınıncaya kadar köpeklere bakmayı düşündüğünü sözlerine ekledi.
Yaban domuzu, şehre inince ortalık karıştı

Yaban domuzu, şehre inince ortalık karıştı

Yaban domuzu, şehre inince


Samsun'un Canik ilçesinde şehir merkezine inen bir yaban domuzu, vatandaşlar tarafından saatlerce kovalandıktan sonra bir köşeye sıkıştırılarak yakalandı. İlçenin Teknepınar Mahallesi'ndeki ormanlık alanda avcıların kovaladığı yaban domuzu kent merkezine indi. Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde vatandaşların kovaladığı yaban domuzu, boş bir arazide çalılıklarda kıstırıldı. Polis, yaban domuzunun vatandaşlara saldırmaması için çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.


Yaban domuzunun yakalanması için Canik Belediyesi veteriner hekimine haber verildi. Veteriner beklenirken çalılıklardan çıkan ve insanların üzerine doğru giden yaban domuzunu vatandaşlar durdurmak için saatlerce kovaladı.
Mahallelinin peşine düştüğü yaban domuzu, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Polis ekiplerinin bir köşede sıkıştırdığı yaban domuzu, yorgun düşünce yere düşüp kaldı. Bir vatandaşın getirdiği iple yaban domuzunun ağzı ve ayakları bağlandı. Polis, yaban domuzunu belediye ekiplerine teslim etti.

Bu Numara Sizi Ararsa Açmayın!

Bu Numara Sizi Ararsa Açmayın!


Cep telefonu veya gelen aramayı görüntüleyen sabit telefonlara 444 4 51* numarasıyla yapılan aramalara asla cevap vermeyin uyarısı…

Uyarıyı tüketiciler yaptı. İşte uyarının gerekçesi…Şikayetvar’ın haberine göre: Cep telefonlarından birçok aboneye ulaşan kötü niyetli kişiler, “Yaptığınız son alışverişlerden dolayı check-up kazandınız, ancak süresini geçirdiğiniz için 299.00 TL borçlusunuz” diyerek milyonlara kullanıcıyı kurdukları tuzağa düşürmeye çalışıyor.
Şüphelenen vatandaşlara ses kayıtlarının da olduğunu söyleyen dolandırıcılar, ikna edebildiği kişilerden kredi kartı bilgilerini alıyor. İkna olmayan abonelerle başa çıkamayacaklarını anladıklarında da “Borcunuz yok, yanlışlık oldu” diyerek aramayı sonlandırıyorlar.
Tuzağa düşen birçok vatandaşın olduğunu, bu numaralardan gelen aramayı kesinlikle açmamaları gerektiğini belirtti.
Housebound 2014 -Ailece İzlenebilir Türden Bir Film

Housebound 2014 -Ailece İzlenebilir Türden Bir Film

Housebound 2014
İşlemiş olduğu bir suçtan dolayı ayak bileğine takip cihazı takılarak annesinin evine sekiz aylık hapis için gönderilen Kylie aynı zamanda da burada doğup büyümüştür. Annesinin ismi Miriam’dır ve bu yaşlı kadın sürekli evin hayaletli olduğunu söylemektedir. Annesini pekte ciddiye almayan genç kız çok zaman geçmeden evde tuhaf şeyler hissetmeye başlar ve annesinin haklı olup olmadığı konusunda çelişkiye düşer. Düşündüğü diğer ihtimal ise annesinin paranoyak tavırlarının kendisine geçtiğinden şüphelenmesidir…


Gerilim-Korku ve birazda komik durumlardan oluşan film eğlenceli zaman geçirmenizi sağlıcaktır.


>>> Filmi İzlemek İçin Alttaki Linke Tıklayınız. >>>

http://www.filmkorku.org/housebound-2014-turkce-altyazili/




IMDB :          7/10

2014 - YeniZelanda
Gerilim ,  Komedi ,  Korku
109 Dak.
Gerard Johnstone
Bruce Hopkins ,  Cameron Rhodes ,  David Van Horn Morgana O'Reilly ,  Glen-Paul Waru
Gerard Johnstone
Luke Sharpe


Kaliteli Cinselliğin 10 Faydası

Kaliteli Cinselliğin 10 Faydası

1. Ömrünüzü uzatır: Düzenli cinsellik yaşayan erkek ve kadınların daha uzun ve kaliteli bir yaşam sürdüğünü gösteren birçok çalışma var.

2. Sizi genç gösterir: 3500 çift üzerinde yapılan bir çalışma haftada 3 kez cinsellik yaşayan çiftlerin, periyodik beraberlik yaşamayanlara göre yaklaşık 10 yıl daha genç gösterdiğini ortaya koydu.

3. Depresyonu azaltır: Cinsellik vücudunuzda mutluluk hormonları başta olmak üzere pek çok kimyasalın salgılanmasını sağlar. Bu maddeler de vücut fonksiyonlarının düzenli ve optimal çalışmasına yardımcı olur.

4. Bağışıklığınızı kuvvetlendirir: Haftada 2 kez kaliteli cinsellik yaşamak bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Bağışıklığı koruyan bazı maddeler düzenli cinsel hayatı olanlarda %30 daha fazla salgılanır. Haftada 2 kez cinsellik yaşayanlarda hastalık riskinin de yarıya indiği gösterildi.

5. Kalori yaktırır: Cinsellik aslında iyi bir egzersizdir. Haftada 2 kez seks yapmak yılda neredeyse 21 000 kilojul enerji harcamanızı sağlıyor. Bu da yaklaşık 80 km koşmaya eş değer. Yani kilo vermeye, kiloyu korumaya da faydalı.

6. Ağrıları dindirir: Seksin tüm bunların yanında kan dolaşımını hızlandırarak ağrı dindirici özelliği mevcut.

7. Hormonlarınızı düzenler: Cinsellik seks hormonlarının ve diğer hormonların düzenli çalışmasını sağlar.

8. Bağlılığı arttırır: Kaliteli bir cinsellikte partnerler arasında bağlılık hormonu salgılanır. Bu sayede cinsellik çifti birbirine yaklaştırır.

9. Stresi azaltır: Cinselliğin getirdiği fiziksel ve psikolojik tatmin sayesinde günlük hayatın streslerinden kopar, rahatladığınızı hissedersiniz.

10. Özgüveni arttırır: Keyifli ve tatminkar bir cinsel yaşam, kendinizi daha fazla beğenmenizi, vücudunuzla daha barışık olmanızı, psikolojik yönden özgüveninizin artmasını sağlar.
Selülite Kahve Ve Zeytinyağlı Çözüm

Selülite Kahve Ve Zeytinyağlı Çözüm


Selülitin gerçek nedeni henüz belirlenemese de oluşumunda genetik ve metabolik faktörlerin rol oynadığı biliniyor.
Özellikle hormonal problemleri olan, yanlış beslenen, çok sık kilo alıp veren, yanlış diyetler uygulayan ve hareketsiz bir yaşam sürdüren kadınlarda sellülit artıyor.  Yine insülin direnci gelişen hastalar, tirod bezi tembelliği, aşırı kortizol üretimi sorunlarıyla boğuşanlar, varis veya lenf ödemi olanlarda da selülit görülebiliyor. Selülit için en hazırlayıcı faktör ne yazık ki kadın olmak!  Özellikle menopoz dönemine girenlerde sellülit artıyor!  Selülit bir kilo problemi gibi algılansa da bu gerçeği tam olarak yansıtmıyor.  Balık etli hatta zayıf kadınlarda bile selülit oluşabiliyor.  Kilo verseniz dahi selülitlerinizden kurtulamayabiliyorsunuz.  Bunun nedeni sellülit oluşumuna yol açan ödem sorununun yağ hücrelerini etkileyip, fonksiyonlarını bozması ve dolaşımı olumsuz yönde etkilemesi.  Bu nedenle selülitle savaşırken hazırlıklarınızı sadece kilo verme ve egzersizle sınırlandırmamalısınız. 

NE KADAR SELÜLİTİNİZ VAR?

Selülitlerinizden kurtulmak istiyorsanız işe öncelikle selülitinizin ne kadar ilerlemiş olduğunu anlayarak başlayın.  Bunu anlamanın en kolay yolu selülitli bölgenizi sıkıştırmak ve portakal kabuğu görüntüsünün ne kadar ortaya çıktığını bakmaktır. Portakal kabuğu görünümü ne kadar belirginse mücadeleniz de o kadar güç olacaktır.  Aşağıdaki öneriler selülit sorunundan kurtulmak isteyenlere:

KOYU RENKLİ SEBZE VE MEYVELER ÇOK FAYDALI

Öncelikle beslenme tarzınızı gözden geçirin.  Sık ve az yiyin, yağ-şeker-tuz alımınızı en aza indirin, sigara ve alkolle vedalaşın. Izgara ve buğulamalara ağırlık verin.  Balık, baklagiller ve tam tahıllar da beslenme planınızda yerini almalı.  Sebze ve meyvelerin özellikle koyu renkli olanlarını tüketin. Karpuz, domates, elma gibi koyu kırmızılar, üzüm, böğürlen gibi siyah-kırmızılar, ıspanak, brokoli, biber gibi koyu yeşiller antioksidan içerikleriyle son derece faydalıdır. Haftada en az 3 kez yürüyüş, bisiklet gibi 30-40 dakika sürecek aerobik aktivite yapmayı da alışkanlık haline getirin.

MASAJA BAŞLAYIN

Masaj kan dolaşımını arttırarak, lenf dolaşımını düzenleyerek ve toksinlerden kurtulmanızı sağlayarak selülit sorununuza iyi gelecektir.  Keten tohumu yağı, zeytinyağı ve çuha çiçeği yağı karışımına katacağınız bir parça kahve ile selülitli bölgenize masaj yapabilirsiniz.  Uzmanlar kahve içtiğinizde selülitinizin artacağını ancak dışardan uygulandığında tam tersine azaltacağını belirtiyor. 

Selülit kremlerinden faydalanmak istiyorsanız içinde alfa lipoik asit, peptidler, yeşil çay ve nar özütleri, zeytinyağı, gingko biloba, metilksantin, kafein, glukozamin, evening primrose oil, B vitamini, magnezyum, çinko gibi maddeler içerenlere yönelin.   LPG gibi çeşitli medikal estetik yöntemleri de sellülit sorunuyla mücadelenizde size yardımcı olabilir.  Bunun için uzman bir dermatolog veya medikal estetik uzmanından yardım isteyin.

Unutmayın!  Yaz hazır olmak istiyorsanız sellülitle mücadeleye bu aylarda başlamanız gerekiyor.
Facebook kendiliğinden açılan video özelliği nasıl kapatılır ?

Facebook kendiliğinden açılan video özelliği nasıl kapatılır ?


Facebook bu güncellemesiyle Vine videolarında olduğu gibi sessiz bir şekilde videoları oynatmaya başlıyor istenirse sadece ses ikonuna tıklatıyorsunuz. Bu sessiz oynatmalar sadece Facebook üzerine yüklenen videolar için geçerli olan özelliği kapatmak isteğen kullanıcıları da düşünen Facebook ayarlar bölümünden bu kendilinden açılan videoları kapatmanıza imkan sağlıyor.

Facebook'da kendiliğinden açılan videolar canınızı sıktıysa sağ üst köşede bulunan kilit ikonunun yanında ki ok işaretine ardından ayarlar bölüme gidin , sol bölümde en altta videolar sekmesinden ve video ayarları kapalı işaretiyle işlemi bitirin.

Facebook geçtiğimiz yıl tanıtımını yaptığı otomatik açılan video özelliği
 tüm kullanıcıların ana sayfasında küçük bir bildirimle aktif hale geldi.
Sayfa Başına Dön