FACEBOOK'dan İLGİNÇ İSTATİSTİKLER.!

Tarih: January 09, 2011 Kategori: , ,
Facebook'un veri analiz ekibinin geçtiğimiz günlerde açıkladığı sonuçlar, çok ilginç ayrıntılar içeriyor.

Facebook'ta en çok kim zırvalıyor? Kimler öfkeli, kimler ise 'ben'cil? Veriler bunun gibi birçok soruya ışık tutuyor.

Businessinsider'ın haberine göre Facebook Amerika'daki 1 milyon durum güncellemesinin analizini yaptı.

İşte Facebook'un çok ilginç analizleri:

Çocuklar kelimeleri atlıyor: Kullanıcıların yaşı ile noktalama ve edatların kullanımı arasında güçlü bir bağ tespit edildi.

Yaşlılar daha çok konuşuyor: Facebook'ta kullanıcı yaşı arttıkça 'durum (status)' cümlelerinin uzunluğu da artıyor. Sosyal durum, aile ve din ile ilgili terimleri yaşlılar daha çok kullanılıyor.

Gençler daha çok küfür ediyor: Genç kullanıcılar lanet okuyor. Öfke bildiren sözcükler ve ben dili de küçük yaştaki kullanıcılar daha çok kullanıyor.

'Sen' kelimesini kullananlar arkadaş canlısı: Bu kişilerin arkadaş sayısı daha fazla.

İnsanlar sabahları daha pozitif oluyor: Durum güncellemesinin en pozitif olduğu vakitler sabah saatleri. Akşam 10:00'dan sonra ise negatif duygular doruğa ulaşıyor.

Olumsuz duygular içeren güncellemeler daha çok yorumalıyor: Arkadaşlar muhtemelen birbirlerine destek olmak için olumsuz 'durum'lara daha çok yorum yapıyor.

Zaman odaklı güncellemeler sabahları daha yaygın: Bu muhtelemen kullanıcıların sabahları önceki gece kaça kadar uyumadıklarını ya da işe ne kadar geç kaldıklarını vb. iletileri yayınlamalarından kaynaklanıyor.

Kullanıcılar durum güncellemelerinde arkadaşlarınınkine benzer kelimeler kullanıyor: Bu durum özellikle aile yahut dinden bahsederken ya da sinirlendiklerinde geçerli.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön