HIZLI BİR ŞEKİLDE YAĞ YAKAN MEYVE

Tarih: March 22, 2015 Kategori: , , , ,
FAZLA KİLOLARINDAN KURTULMAK İSTEYENLERE UZMANLAR BU MEYVEYİ YEMELERİNİ ÖNERİYOR.

Yaza girerken fazla kilolarından kurtulmak isteyenler için doğal zayıflama yöntemlerinin başında ahududu yemenin geldiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, bu meyvenin uzmanlar tarafından ‘yağ yakan meyve’ olarak adlandırıldığının altını çizdi.

Ahududu ile zayıflamak özellikle yaza girerken fazla kilolardan kurtulmak isteyenler için doğal zayıflama yöntemlerinin başında geliyor. Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, “Sağlık açısından pek çok faydası olan şifalı bitkilerden bir tanesi ahududur. Frambuaz olarak da bilinen ve eşsiz bir lezzete sahip olan ahududunun yararları da oldukça fazladır. Bu değerli besinin içeriğinde folik asit, A vitamini, B6 vitamini, B 1 vitamini, B 2 vitamini, C vitamini ve E vitamini bulunmaktadır. Ayrıca içeriğinde potasyum, protein, lif, sodyum, demir, magnezyum mevcuttur” dedi.

Vücutta biriken toksin maddeleri dışa atıyor

Ahududunun vücutta biriken toksin maddeleri dışarı atarak kanı temizlediğini, bademcik ve göz iltihaplarına yararlı olduğunu dile getiren Enç, “Ateş düşürücü etkiye sahip olan bu besin, bu faydası nedeniyle ateşli hastalıklara iyi gelir. Kansızlık ve verem hastalıklarına karşı düşmandır. Böbrek ve şeker hastalığı olanlar taze tüketmelidir. Yalnız mide ülseri olanlar bu besinden uzak durmalılar” diye konuştu.

Uzmanlar ona ‘yağ yakan meyve’ diyorlar

Ahududunun en önemli faydasından birinin de kilo kaybını artırması olduğunu kaydeden Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, “Kilolarından kurtulmak isteyenlerin baş meyvesi olmalıdır. Adiponektin hormonunu düzenleyen ahududu, vücutta glikoz ve yağ asitlerini dengeliyor. Metabolizmayı ve yağ yakımını da hızlandırıyor. Yurt dışında yapılan araştırmalar sonucunda da kırmızı ahududulardan elde edilen enzimler, inanılmaz yağ yakma özellikleri gösterdi. Bu nedenle de uzmanlar tarafından ‘yeni yağ yakan meyve’ olarak kabul gördü. Bir miktar ahududuyu ezip püre haline getirdikten sonra yüze maske yapılırsa cildi sıkılaştırır ve serinletir” şeklinde konuştu.
(İHA)

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön