Gaziantep'te Meyveli Kebap

Tarih: April 06, 2015 Kategori: , , ,

Tuğcan Otel, dünya mutfağı ve yöresel lezzetleriyle konuklarının yemeğini şenliğine dönüştürürken mevsime göre kebaplarıyla da dikkat çekiyor.Tuğcan Otel’in ünlü şefi Kenan Ok, her mevsimin farklı bir kebap kültürü olduğunu belirterek bölgede keme adıyla bilinen sebzenin yanında elma, ayva, yenidünya gibi ilkbaharın en güzel meyvelerinden kebap yaptı.

Gaziantep’in dünyanın en önemli mutfağına sahip olduğunu ifade eden Kenan Ok, otelde konaklayan ve restoranlardan yararlanan bütün konuklara damak zevklerine göre yemek hazırladıklarını, dünya mutfağının her türünün Tuğcan Otel’de mevcut olduğunu söyledi.

Yöresel lezzetlere de ayrı önem verdiklerini belirten Ok, ilkbaharın habercisi keme ile yapılan kebabın Mart ayı sonundan itibaren Haziran ayı sonuna kadar servis edildiğini anlattı. Şef Kenan Ok, meyveler arasında ilkbaharın habercisi olan yenidünya kebabının da Gaziantep’te sevilerek yenildiğini söyledi. Tuğcan Hotel kebap menüsünün çok zengin bir menü olduğuna dikkat çeken Şef Kenan Ok, "Nisan ayında klasik kebap çeşitleri yanında meyvelerden yapılan kebaplarımızda büyük ilgi görüyor. Bunların başında yenidünya kebabı, erik kebabı, elma ve ayva kebaplarıyla diğer meyvelerden yaptığımız kebaplar geliyor. Meyveden kebap olur mu sorusunu denemeden sormayın. Meyvenin etle buluştuğu Gaziantep’te meyvelerden yapılan kebaplar da kendine has lezzetleri ve aromalarıyla her damak zevkine hitap ediyor” dedi.KEME KEBABI VE YENİDÜNYA MANGALLARDAKİ YERİNİ ALDIGaziantep’te kebap çeşitleri arasında mevsimsel spesiyal tatları arasında bulunan Keme kebabı ve Yenidünya kebabı, ilkbaharın gelmesiyle birlikte mangallardaki yerlerini aldı. Mart ve Haziran ayları arasındaki meyve kebaplarıyla lezzet yolculuğu başladığı Gaziantep’te Tuğcan Otel mevsimsel meyve ve sebzelerden oluşan kebap menüsüyle Türkiye’deki farkını ortaya koyuyor. Fransız mutfağının dünya mutfağına ilham veren, çok özel ve değerli bir mantar türü olan Trüf’ün yakın akrabası olan keme, sadece ilkbaharda Gaziantep ve yöresinde çıkıyor. Gaziantepli besin değeri yüksek olan bu sebzeyi etle buluşturarak mangallara renk katıyor.GAZİANTEP’TE MANGAL KEYFİNE MEYVELİ KEBAP EKLENDİKebap diyarı Gaziantep’te ünlü şefler ilkbaharla birlikte menülerinde değişikliğe giderken enginar kebabının mucidi olan ve dünya mutfağının Türkiye’deki en önemli temsilcisi konumundaki Tuğcan Otel’in ünlü şefi Kenan Ok mevsimsel sebze ve meyvelerden oluşan spesiyal kebap çeşitleriyle Tuğcan Otel’in kebap menüsünde yer alan çeşitlere yenilerini ekledi. Kıyma, kuşbaşı, patlıcan kebabı, acılı kıyma, simit kebabı ve diğer klasik kebap çeşitlerinin yanına yenidünya kebabı, ayva kebabı, elma kebabı, keme kebabı, domates kebabı, sarımsak kebabı gibi mevsimsel meyve ve sebzelerden yapılan kebapları konuklarına ikram ederken kebap dünyasında Tuğcan farkını da gözler önüne seriyor.Tuğcan Otel’in ünlü cam terasında konuklarına kebap servisi yapan ünlü şef Kenan Ok, yakında kebabın tarihçesi ve çeşitleriyle ilgili bir kitap hazırlayacağı müjdesini de verdi.Kaynak:mynet

                        Lütfen 
Haber Hakkında Yorumunuzu Belirtiniz .                               

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön