Gaziantep'te TOKİ Konutlarına Başvuru Rekoru

Tarih: April 24, 2015 Kategori: ,
toki başvuru rekoru gaziantepBaşbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ)
Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde yaptırdığı
 1. ve 2. etap 1154 konut için 3 günde 5 bin 35 başvuru yapıldığı bildirildi. TOKİ’den Konut alabilmek için Halk Bankası şubelerine akın eden vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.



Beykent Mahallesi’nde TOKİ tarafından yaptırılan 1. ve 2. etap 266 adet 3+1 konut için 3 günde bin 562 talebin geldiği belirtildi. Aynı bölgede alt gelir grubu için yaptırılan 1. ve 2. etap 888 adet 2+1 konuta ise 3 bin 473 talep geldiği kaydedildi.
TOKİ’nin inşa ettiği konutlardan alabilmek için üç gündür Gaziantep’teki Halk Bankası şubelerine akın eden vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturdu. Beykent Mahallesi’ndeki bin 154 konut için üç günde daire sayısının 4 katından fazla talep geldiğini belirten yetkililer, başvuru sayısının 5 bin 35’i aştığını ifade etti.
TOKİ’nin söz konusu konutlarına başvuranların Gaziantep nüfusuna kayıtlı olmaları veya başvuru tarihi itibariyle bir yıldır Gaziantep ilinde ikamet etmeleri şartının arandığı belirtildi. TOKİ tarafından yapılan konutlara yazılmak ve para yatırmak için sıra beklediklerini belirtirken vatandaşlar, düşük taksitle konut alabilmek için müracaat ettiklerini söyledi.
Beykent 1. ve 2. etap konut başvurularının Türkiye Halk Bankası A.Ş.’nin Gaziantep şubelerine 20 Nisan-15 Mayıs tarihleri arasında yapılacağı öğrenildi. Müracaatların tamamlanmasıyla birlikte başvuruda bulunan ailenin şartları değerlendirileceği ifade edildi. Müracaat sayısının satışa sunulan konut sayısından fazla olması nedeniyle ev almaya hak kazanacakların, noter huzurunda yapılacak kura çekilişi ile belirleneceği kaydedildi.
Kaynak:megahaber

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön