8 yaşındaki çocuğa taciz

Tarih: June 08, 2015 Kategori: , , ,
Zonguldak'ta, 8 yaşındaki B.G. adlı erkek çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan 13 yaşındaki H.B. ve 12 yaşındaki B.K., 3 yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırıldı.
30 Mart 2009'da Çaycuma İlçesi Muhsinler Köyü'nde meydana gelen olayda, ilkokul 2'nci sınıf öğrencisi B.G., iddiaya göre köy meydanında oynarken yanına gelen H.B. ve B.K. tarafından tarlaya götürüldü. H.B. ve B.K., küçük çocuğa cinsel istismarda bulundu. Olayı gören diğer 2 çocuğun durumu öğretmenlerine anlatması üzerine H.B. ve B.K. hakkında 'Çocuğun basit cinsel istismarı' suçlamasıyla dava açıldı. Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan H.B. ve B.K. suçlamayı kabul etmedi. Adli Tıp Kurumu'nun, olay nedeniyle ruh ve beden sağlığının bozulduğu yönünde rapor verdiği B.G.'nin babası ise sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi.

Adli Tıp Kurumu'nca, yaptıkları eylemin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama ve bu fiille ilgili davranışlarını yönlendirme yeteneklerinin gelişmiş olduğu tespit edilen sanıklar, mahkeme tarafından 3 yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırıldı.
Kaynak:sabah

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön