Araban Kaymakamlığı, Türkiye’de Bir İlki Başardı

Tarih: July 10, 2015 Kategori: , , , ,
Araban Kaymakamlığı evsizlere ev dağıttıAraban Kaymakamlığı, Türkiye’de bir ilki başardı. Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ilçe merkezinde 21 evsiz fakir aileye yaptırdığı evlerin tapuları, düzenlenen törenle Kaymakam Serhat Karabektaş ve Başkan Mehmet Özdemir tarafından sahiplerine teslim etti.

Araban Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı Müdürü Osman Behçet törende yaptığı açıklamada, ’’Vakfımızca 2011 yılında ilçe merkezindeki yaşlı, kimsesiz, engelli ve dul 21 vatandaşımız için projesi yapılan, her biri 250 metrekarelik arsa üzerine bahçeli olarak projeleri tasarlanan 63 metrekare oturum alanı olan 21 adet 2+1 evlerde hak sahiplerinin mutlu, huzurlu ve güzel yaşam koşullarının sağlanması amaçlanarak uzun ve meşakkatli bir çalışma sonucunda inşaatı tamamlandı" dedi.
Araban Kaymakamı Serhat Karabektaş’ın hak sahiplerine verdiği iftar yemeği öncesi Araban Kaymakamı Serhat Karabektaş ve Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir tarafından törenle teslim edildi.
İftar yemeğinde bir konuşma yapan Araban Kaymakamı Serhat Karabektaş, şunları söyledi:
’’Araban Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı olarak ilçe merkezindeki yaşlı, kimsesiz, engelli ve dul 21 vatandaşımızın evsiz olduğunu tespit ettik. 21 evsiz yardıma muhtaç hak sahibi 21 vatandaşımızı ev sahibi yapmak için çalışma başlattık. Başlattığımız yoğun çalışmalar sonucunda ilçe merkezindeki Kale Mahallesi’nde bulunan tarihi Kale-i Zerrin Kalesi eteğindeki boş bir arsayı sahibinden satın alarak 21 evin inşaatını başlattık. 21 evsiz vatandaşımızın kendi evlerinde mutlu, huzurlu ve güzel yaşam koşullarının sağlanmasını amaçlayarak uzun ve meşakkatli bir çalışma sonucunda inşaatları tamamladık. Devletin imkanlarını kullanarak yaptığımız 21 ev ile 21 evsiz hak sahibi vatandaşımızı ev sahibi yaptık. Bugün burada 21 evsiz vatandaşımızı ev sahibi yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu evler size devletin birer armağanıdır. Güle güle oturun.’’
Konuşma tamamladıktan sonra 21 hak sahibi evlerinin tapularını Araban Kaymakamı Serhat Karabektaş ile Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir’in elinden aldılar.
Ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşayan 21 evsiz vatandaş, Kaymakam Karabektaş’a teşekkür ederek ‘’Ramazan Bayramı’nda çifte bayram yaşayacağız. Bize ev yaptıran Araban Kaymakamı Serhat Karabektaş’tan ve evlerimizin sokaklarını kilitli parke taşı döşemesi ve çevre düzenlemesi yapan Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir’den Allah razı olsun. Onların da ne dilekleri varsa Allah onlara da versin” diye dualar ettiler.
Evlerine kavuşan hak sahipleri, evlerine taşınmanın mutluluğunu yaşadı.
Törene Araban Kaymakamı Serhat Karabektaş, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, Araban Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Kd. Başçavuş Nedim Siverekli, Araban İlçe Emniyet Amiri Murat Lale, Araban İlçe Müftüsü Abdüsselam Aydın, Araban Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Müdürü, Araban Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Müdürü Cabir Akgün, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Kaynak:megahaber27

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön