Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi

Tarih: March 21, 2016 Kategori: , , , , ,

Tavuklu Sultan Kebabi


Malzemeler

2 adet haslanmis tavuk file
(gögüs eti)
1 kirmizi kapya biber
3-4 yesil sivri biber
yufka
tuz
karabiber
kirmizitozbiber
yaklasik 500 ml fileyi
hasladigimiz tavuk suyu

sos icin
bir kase yogurt
1-2 dis sarimsak tuz

üzeri icin
2 yemek kasigi tereyagi
siviyag
kirmizitozbiber
nane


Yapilisi: tavuk fileyi ister elinizle didikleyin isterseniz mixserde ufaltin..al ve yesil biberleride mixserde kiyalim..bir kabin icine didiklenmis tavuk fileyi alalim, ufaltilmis biberleri ve baharatini ekleyip karistiralim..hazir sigara böregi kullanmiyacaksaniz yufkayi ücgen esit parcalara kesin..kenarina tavuk harcindan koyup sigara böregi sarar gibi saralim…

firin tepsisine dizelim ve önceden isinmis 200 derece firinda kizartalim… altin rengi alan böreklerimizi firindan cikartalim.. et suyunu kizarmis yufkalarin üzerine esit miktarda dökelim ve yaklasik 5-8 dakika firinda suyunu cekmesi icin pisirelim, ters cevirip kisa bir süreligine yumusayana kadar firinda tutalim. servis tabagina alalim ve önceden haziladigimiz sarimsakli yogurdu dökelim… üzerine yagi yakalim ve yogurdun
üzerine gezdirelim… afiyet olsun

 

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön