Danimarka dünyayı bu fotoğrafla kandırmış!

Tarih: September 13, 2015 Kategori: , ,
Danimarkalı polisin, mülteci bir kızla oynadığı fotoğrafı dünyaya servis edildi. Kendini mülteci dostu olarak reklam etti. Ancak, tek bir göçmeni dahi kabul etmediği ortaya çıktı
Türkiye 2 milyonun üzerinde göçmeni kabul etti. Ülkelerindeki savaştan ve kaostan kaçanların bir kısmı ise Avrupa'nın yolunu tuttu. Yolculuğun birçoğu acı ile sonlandı. Ege denizi her gün onlarca göçmene mezar oldu. İnsani değerler üzerine kurulduklarını iddia eden Avrupa Birliği ülkeleri ise bu drama sessiz kaldı.

'VİCDANLARI SIZLATTI'

Hatta geçişleri engellemek için kamp kuran ülkelere maddi destek sözü verdi. Avrupa ülkelerinin tek derdi vardı, o da mültecilerin sınırlarını geçmemesiydi. Ancak, 3 yaşındaki Aylan Kurdi'nin cansız bedeni Bodrum sahiline vurunca Avrupa'nın vicdanında kıpırdama oldu. Almanya, Fransa ve Avusturya kapılarını göçmenlere açma kararı aldı. Toplamda 5 bin mülteci kabul eden ülkeler, hoş geldiniz pankartları hazırlattı. Buna rağmen göçmenler, her sınır kapısında itilip kakıldı. Almanya üzerinden yapılan tren seferlerini durduran Danimarka geri adım attı ve yolu açma kararı aldı.
kaynak:sabah

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön