Gaziantep polisi yine bir faciayı önledi

Tarih: November 04, 2015 Kategori: , ,
Gaziantep'te polisin dur ihtarına uymayan ve el bombası atan şahısların sorgusunda tüyler ürperten gerçekler ortaya çıktı.

Gaziantep'te polisin dur ihtarına uymayan ve el bombası atan şahısların sorgusunda tüyler ürperten gerçekler ortaya çıktı. Konuyla ilgili Gaziantep Valiliğinden yazılı bir açıklama yapıldı. İşte o açıklama...

"DAEŞ Terör Örgütünün ülkemize yönelik faaliyetleri ve olası terör eylemlerinin bertaraf edilmesi, ilimiz üzerinden çatışma bölgelerine geçiş yapacak örgüt mensuplarının ilimizde buluşma/toplanma mekanlarının takip edilmesi, buradan sınırı geçecek şahısların belirlenerek, geçişlerinin önlenmesi ve terör örgütüne eleman teminine yardımcı olan faaliyetlerin engellenmesi amacıyla İl Emniyet Müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışmalarda;

İstihbari çalışmalar neticesinde kontrol altında tutulan adresten 30.10.2015 tarihinde takibe alınan 21 plakalı binek tipi bir araç ilimiz Şehitkamil ilçesi Gazi Muhtar Paşa Bulvarı üzerinde kontrol amaçlı durdurulmak istenmiş, “dur” ihtarına uymayan araç kısa süreli kovalamaca sonucu durdurulmuştur.

Araç içerisindeki (2) şahıstan arka koltukta bulunan (A.D) isimli örgüt mensubu elindeki el bombasının pimini çekmek isterken, sürücü (Y.C.) isimli şahıs da üzerindeki silahı kullanmak için harekete geçtiğinde polislerimiz tarafından etkisiz hale getirilerek her iki terörist de yakalanmıştır.

Yakalanan şahıslar yere düşen el bombası ve araçta bulunabilecek başka bir patlayıcı riskine karşı araçtan uzaklaştırılarak, olay yerinde bomba uzmanı ve olay yeri inceleme ekiplerince gerekli çalışmalar yapılmıştır.

Şahısların örgütsel irtibatlarının tespitine yönelik olay yeri ve (7) adreste yapılan operasyonel çalışmalar neticesinde, DAEŞ Terör örgütü mensuplarının Suriye’de bulunan üst düzey örgüt mensuplarından aldıkları talimat sonucu;

İlimizden temin ettikleri araçlarla İstanbul ilinde bir parti il başkanlığı binasına canlı bomba ve silahlı saldırı eylemleri gerçekleştirmek üzere İstanbul iline gidecekleri,

Aramalar neticesinde ulusal yayın yapan bir gazetenin Ankara merkez binasına ait adres ile aynı gazetenin Şişli/İstanbul temsilciliğine ait olduğu değerlendirilen notun olduğu tespit edilmiştir.

İl Emniyet Müdürlüğümüz İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüklerinin başarılı operasyonu sonucu; (8.750) gr. TNT, (4) adet el bombası, (1) adet (950) gr. TNT’li bomba düzeneği, (1) adet canlı bomba yeleği, (4) adet tabanca, (2) adet av tüfeği, (135) adet fişek, (3) adet araç, 10.015 TL ve 9.755 ABD Doları, (1) bilgisayar, (2) harddisk, (3) flash bellek, (19) sim kart ve (9) cep telefonu ele geçirilmiştir.

Örgüt mensupları eylemde kullanacakları araçlar, el bombaları, patlayıcı madde ve silahlarla birlikte yakalanmış, Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde korku ve kaos ortamı yaratmaya yönelik kanlı eylemleri engellenmiştir.

Örgüt mensuplarının ilişki ve irtibatlarının tespiti ve deşifre edilmesine yönelik çalışmalar devam etmekte olup, 03.11.2015 tarihinde adli mercilere sevk edilen şüphelilerin tamamı (9 kişi) tutuklanmıştır."
kaynak:bizdevarızgazetesi

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön