Gazianteplilere büyük müjde

Tarih: March 04, 2016 Kategori: , , ,
Bölge Adliye Mahkemeleri, Gaziantep'te kurulacak.

İstinaf mahkemelerinin açılması kent için çok önemli bir gelişme olduğunu ifade eden Milletvekili Erdoğan, “Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri olarak Adalet Bakanlığı nezdinde yapmış oldukları girişimler sonucu Bölgenin Yargıtay’ı olacak olan Bölge İdare (İstinaf) Mahkemelerini vatandaşlarımızın hizmetini sunacağız. Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi yargı çevresinin Gaziantep,Adana, Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Elazığ, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Mardin, Osmaniye, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak olarak belirlendi" dedi.

Temyiz başvurularının Yargıtay'dan önce Türkiye'de ilk defa uygulanacak olan İstinaf Mahkemelerine,yapılacağını anlatan Erdoğan, “Bu şekilde, Yargıtay’ın yükünü azaltacağını,Yargıtay’ ın iş yükünün azalması, karara bağlanmak üzere yıllarca dosyaların Yargıtay da beklememesi anlamına gelecektir.

Davalarda karar merci olacağını, , Bu mahkeme ile davalar kısa sürede çözüme kavuşturulacak hem vatandaşlarımızın işleri hızlanacak hem de adliyenin iş yükü azalacak” diye konuştu.
kaynak:megahaber27

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön