Mahallelinin ’direksiyon’ Sınavı

Tarih: March 24, 2016 Kategori: , , ,
Gaziantep’in İslahiye ilçesinde ehliyet almak direksiyon Atatürk Mahallesinde yaşayan vatandaşlar, sürücü kurslarının motosiklet ehliyeti için mahallerinde yaptığı direksiyon sınavlarına tepki göstererek, "Asıl sınavı onlar değil, biz veriyoruz" diye konuştu.

İslahiye Atatürk Mahallesi, Barazi Caddesi düz, geniş ve uzun yolu nedeniyle sürücü kursları için eğitim ve sınav alanı olarak kullanıyor. Özellikle caddenin Giyim Pazarı üzerinde bulunan yerleşim yerindeki vatandaşlar, sürücü kurslarına giden adayların motosiklet ehliyeti için girdiği direksiyon eğitim ve sınavları nedeniyle rahatsız oluyor. Acemi adayların caddelerinde eğitim alması nedeniyle asıl sınavı kendilerinin verdiğini belirten mahalleli, kapılarının önüne çıkmaktan korktuklarını kaydetti. Mahalleli, "Barazi Caddesi üzerinde yapılan direksiyon sınavı için ilçedeki tüm sürücü kursları, kursiyerlerini bu caddede çalıştırıyor. Sürekli direksiyon eğitimi veriliyor.

Karşıdan karşıya geçmeye, sokakta yürümeye korkuyoruz. Artık kapımızın önüne bile çıkamaz olduk. Motosikleti sürenler hep yeni sürücüler. Ne kadar dikkat etsek de çocuklarımız var. Aklımız hep onlarda, çok tedirginiz. Çocuklarımız biri sürücünün önüne çıksa ve çocuğumuz ezilse bunun sorumlusu kim olacak. Motosiklet sürmeyi öğrenmeye çalışan sürücü mü, çocuğumuz mu yoksa sınav için bu sokağı uygun gören sorumlular" diye konuştu.

Motor ehliyeti almak isteyen sürücü adaylarının kullandığı motor ve motosikletlerin çıkardığı seslerin gürültü kirliliğine neden olduğunu da hatırlatan mahalleli, "Hafta sonları sabah saat 07.00 ile akşam saat 17.00 arasında, hafta içi ise günün belirli saatlerinde direksiyon eğitimi alan sürücü adayları kalabalık halde caddede bulunuyor ve yüksek sesle, argo konuşmaları oluyor. Bir de motosiklet sesi bu seslere karışıyor. Gürültüden yaşanmayacak hale geldi. dinlenmek için iple çektiğimiz hafta sonlarında dinlenmek bir yana daha da sinir ve stres sahibi oluyoruz.

Önümüzde yaz ayları var. Yaz gelince problem daha da büyüyor. Çünkü, sıcak havalarda kapı ve pencereleri açık uyuyoruz" dedi. Yetkililere seslenerek, direksiyon sınavı için daha sakin ve uygun bir yer bulunmasını isteyen mahalleli, "Özellikle yaz aylarında cadde üzerinde bayanlar yada aileler, rahat dolaşamıyor, gezemiyor. Sınavı sürücü adayları mı veriyor, yoksa mahalleli mi sınava tabi tutuluyor. Asıl sınavı onlar değil, biz veriyoruz. Bu sınav artık bitsin.
 Yetkililer bu duruma bir çare bulsun istiyoruz" diyerek tepkisini gösterdi.Sürücü adaylarının çevreyi de kirlettiğini savunan mahalleli, bölgenin, hız tutkunu motosiklet ve otomobil sürücüleri için ise yarış pisti haline geldiğini de vurgulayarak, bu sorunun da çözülmesini istedi.
kaynak:mynet

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön