Üst geçit yok diye ölüme meydan okuyorlar

Tarih: March 02, 2016 Kategori: , ,
Gaziantep’in en aktif yollarından birisi olan Primemall Gaziantep önündeki 56060 Nolu Cadde genişliği ile faciaya davetiye çıkarıyor.

Her gün binlerce kişinin kullandığı yolda üst geçidin olmaması tepkileri de beraberinde getiriyor. Yolun genişliğini fırsat bilen sürücüler yolda hız yapmaktan çekinmiyor ve yayaların canını tehlikeye atıyor.

Gaziantepliler Primemall AVM önünde üst geçit yok diye ölüme meydan okuyorlar. Yolda üst geçit ile ilgili herhangi bir çalışmanın olmaması vatandaşların tepkisini çekiyor. Sabahları işine giden yaşlısı, engellisi ve gencinin buradaki yaya geçidini kullanarak karşıdan karşıya geçtiğini belirten vatandaşlar “Üst geçit yapılması için illaki birilerinin ölmesi mi lazım?” diyerek tepki gösterdiler.

SÜRÜCÜLER YOLDA HIZ YAPMAKTAN ÇEKİNMİYOR
Gaziantep’in en aktif yollarından birisi olan Primemall Gaziantep önündeki 56060 Nolu Cadde genişliği ile faciaya davetiye çıkarıyor. Her gün binlerce kişinin kullandığı yolda üst geçidin olmaması tepkileri de beraberinde getiriyor.

TONLARCA PARA YIKINTILARIN ALTINDA KALDI
Yolun genişliğini fırsat bilen sürücüler yolda hız yapmaktan çekinmiyor ve yayaların canını tehlikeye atıyor. Vatandaşlar yola ışık veya üst geçidin yapılmasının şart olduğunu savunuyor.

ÖĞRENCİLER KORKARAK GEÇİYOR
56060 Nolu Cadde üniversiteye yakınlığı nedeniyle birçok öğrencinin geçit yeri haline gelmiş durumda. Öğrenciler, okullarına giderken ya da dönerken bu yaya geçidinden korkarak geçtiklerini belirtti. Öğrenciler yola bir an önce üst geçidin yapılmasını talep ediyor.

YAYAYA SAYGI YOK
Bir türlü yapılmayan üst geçit için vatandaşlar isyan etti. Sabahları işine giden yaşlısı, engellisi ve gencinin buradaki yaya geçidini kullanarak karşıdan karşıya geçtiğini belirten bir vatandaş; “Burası Gaziantep’in en geniş caddesi araçlar çok hızlı geçiyor. Bu yola bir üst geçit şart, çünkü araçların yayalara saygısı yok. Burayı kullanan vatandaşlar olarak ciddi tehlike içerisindeyiz. Yaya geçidi yapılmış ama kimse yayaya yol vermiyor. Bu yüzden buraya acilen üst geçit istiyoruz. ” dedi.

PUSULA, Mehmet Torun

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön