Polisi alarma geçiren olay

Tarih: April 25, 2016 Kategori: , ,
Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde, 7 katlı bir inşaattan uçlarına piknik tüpü bağlanıp bomba süsü verilerek aşağıya sarkıtılan ve üzerinde bir terör örgütünün adı yazan kırmızı renkli bez polisi alarma geçirdi.

Olay, Öztrak Caddesi Doğramacı Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, inşaatta kırmızı renkli üzerinde 'Kürdistan hesap soracak DHKP-C' yazan bez parçasını görenler hemen polise haber verdi. Olay yerine ellerinde otomatik silahlarla çelik yelek giyerek gelen polis ekipleri sokağı araç ve yaya trafiğine kapattı. İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan da olay yerine gelerek ekipleri yönetti.

Yapılan incelemede, bez parçasının uçlarına piknik tüpü bağlandığı belirlenince Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden bomba imha uzmanı çağrıldı. Tedbir amaçlı gelen GAZDAŞ ekipleri bölgedeki gazı keserken, itfaiye ve sağlık ekipleri de olay yerinde hazır bekletildi. Meraklı kalabalık ise yaşananları film gibi izledi. İnşaatın karşısında bulunan binadaki vatandaşlar da dışarıya çıkartıldı.


Kısa sürede gelen uzman ekip özel kıyafetini giyerek polis ekipleriyle birlikte inşaata girdi. Polis ekipleri inşaatın bütün katlarını kontrol ederken, kimseye rastlamadı. Binanın 4'üncü katındaki bez parçası, bomba imha uzmanı tarafından kontrollü bir şekilde aşağıya indirildi.
Bomba süsü verilen paketlerin içinden iki adet piknik tüpü, maytap, çakmak gazı ve pet şişeler çıktı. Pankartın iki ucundaki piknik tüpleri ve pet şişeler içindeki benzin incelenmek üzere kriminal laboratuvara götürüldü. Polis, olayın şüphelilerini belirlemek için çevredeki güvenlik ve MOBESE kamera kayıtlarını incelemeye aldı.
Olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatılırken mahalle sakinleri ise incelemenin ardından derin bir nefes aldı.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön