Aranan teröristlerin 4'ü Gaziantep’ten

Tarih: May 19, 2016 Kategori: , , , ,
Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İçişleri Bakanlığı’nın "ödül yönetmeliği" kapsamında aranan teröristlerin listesinde yayınladığı teröristler hakkında ihbar bekliyor.

Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İçişleri Bakanlığı’nın "ödül yönetmeliği" kapsamında aranan teröristlerin listesinde yayınladığı Yunus Durmaz, Hacı Ali Durmaz, Yakup Yaşar ve Emir Melet ile ilgili ihbarları bekliyor. Adı geçen teröristlerin yerini emniyet güçlerine bildirenlere Bakanlık tarafından 600 bin ile 4 milyon TL arasında ödül verilecek.

İçişleri Bakanlığı "ödül yönetmeliği" kapsamında aranan teröristlerin arasında Gaziantep’ten 4 isim yer alıyor. DAEŞ üyesi Yunus Durmaz Kalkan kırmızı kategoride bulunurken, yine DAEŞ üyesi, Hacı Ali Durmaz mavi kategoride yer alıyor. PKK üyesi Yakup Yaşar, yeşil kategoride aranırken, Emir Melet de, turuncu kategoride bulunuyor.

İçişleri Bakanlığı, aranan teröristler listesinin yer aldığı bir internet sitesi hazırladı. Sitede, aranan teröristlerin isimleri kırmızı, mavi, yeşil, turuncu ve gri kategorilere ayrıldı. Buna göre Fethullah Gülen, Cemil Bayık, Murat Karayılan, İlhami Balı, Duran Kalkan ve Gaziantep doğumlu Yunus Durmaz da kırmızı kategoride bulunuyor.

HER FAİL İÇİN AYRI ÖDÜL
Terörle mücadele kapsamında, ihbar ve ödül mekanizmasını hayata geçiren düzenleme geçtiğimiz Ağustos ayında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Ödül miktarı, sağlanacak bilgi, aydınlatılan suç veya ihbar edilecek fail dikkate alınarak 200 bin lirayı geçemiyor. Ancak, verilecek bu ödül suç failinin terör örgütünde üst düzey yönetici olması veya aydınlatılan suçun toplumda oluşturduğu infial ve etkiye göre 20 katına yani 4 milyon liraya kadar çıkabiliyor. Eğer verilen bilgi birden fazla suçun aydınlanmasına veya birden fazla failin yakalanmasına yardımcı olmuşsa, her suç ve fail için para ödülünün katlanması öngörülüyor.

DURMAZ İÇİN 4 MİLYON ÖDÜL
Bu kapsamda kırmızı kategoride DAEŞ üyesi olarak aranan Yunus Durmaz için ortaya konan ödül 4 milyon TL’yi buluyor.  Yine DAEŞ üyesi olarak mavi kategoride aranan Hacı Ali Durmaz için ödül 1 milyon 500 bin TL olarak belirlendi. Yeşil kategoride aranan PKK üyesi Yakup Yaşar için 1 milyon TL, turuncu  kategoride aranan bir diğer PKK’lı Emir Melet için de ödül miktarı 600 bin TL olarak ilan edildi.

İHBARCI GİZLENECEK
Ödül mekanizması kişinin talebi üzerine işliyor. Düzenlemeye göre, ihbarda bulunan ya da bilgi sağlayanlarla ilgili bilgiler gizli tutulacak. Ödül sisteminden, Türk vatandaşı olmayanlar ve geçici köy korucuları da yararlanabiliyor. Ancak polis, asker gibi kamu görevlileri ile suçun işlenmesine iştirak edenler yararlanamıyor.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI ÖDEYECEK
Ödül miktarları oluşturulacak ödül komisyonu tarafından belirlenecek ve ödüller İçişleri Bakanlığı bünyesinde oluşturulan kaynaktan karşılanacak.
kaynak:gaziantepgunes

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön