Sokaklar boş halk tepkili..Ölümler artıyor

Tarih: May 09, 2016 Kategori: , ,
Ocak ayından bu yana IŞİD’in roketli saldırılarına uğrayan ve 21 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin de yaralandığı Kilis’te sokaklar boş, halk tepkili…

Suriye’nin IŞİD denetimindeki Bab Bölgesi’nden, Ocak ayından bu yana Kilis'e hemen her gün roket mermileri atıldı. IŞİD’in roketli saldırılarına uğrayan Kilis’te, aralarında Suriyelilerin de bulunduğu 21 kişi öldü, onlarca kişi de yaralandı. IŞİD’in saldırılarına maruz kalan kentte sokaklar boş, insanlar tepkili... Kent halkı, devletin bir an önce bu duruma bir çare bulmasını, böyle devam ederse Kilis’te kimsenin kalmayacağını söyledi. Evlerinden dışarı çıkmaya korktuklarını, hatta aynı korkuyu evin içinde bile yaşadıklarını belirten Kilisliler, IŞİD saldırılarının, kenti başta ekonomi ve eğitim olmak üzere hemen her bakımdan gerilettiğini ifade etti.

Gaziantep Mega Haber ekibi, IŞİD’in roketli saldırılarına uğrayan Kilis’te, endişe içinde yaşamını sürdürmeye çalışan Kilis halkı ile görüştü. Kilis halkının yaşadığı zorluğu ve korkuyu sizlerle paylaşıyoruz.

Suriye’nin IŞİD denetimindeki Bab Bölgesi’nden Ocak ayından bu yana Kilis’e saldırılar oluyor. Kente atılan onlarca roket mermisi, evlere, okullara, yurtlara isabet ediyor. IŞİD’in roketli saldırıları sonucunda, Ocak ayından bu yana, aralarında Suriyelilerin de bulunduğu 21 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı. Son iki gündür kesilen roket saldırıları, kent halkını biraz rahatlatmış olsa da Kilisliler hala çok kaygılı.

Yeni Şafak gazetesi, Kilis’e yönelik IŞİD saldırılarının artmasının ardından dikkat çeken bir iddiayı gündeme taşıdı. Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı 15-20 kişilik bir timin önceki gece saat 01.30’da Suriye’ye girdiği öne sürüldü. IŞİD’in kontrol ettiği bölgelerde yapılan ve 4 saat süren operasyonda, füze rampalarının bertaraf edilmesi için keşif ve hazırlık yapıldığı iddia edildi.
kaynak:megahaber27

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön