ANTEP FISTIĞI TATLISI MALZEMELER
ŞERBETİ İÇİN:
HAZIRLANIŞI
- 8 kahve fincanı antep fıstığı
- 8 adet yumurta
- 5 kahve fincanı toz şeker
- 4 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı tereyağı
ŞERBETİ İÇİN:
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
HAZIRLANIŞI
- Şerbet için şeker, su ile kaynatılırak içine limon suyu ilave edilir ve soğumaya bırakılır.
- Antep fıstıkları rondodan geçirilerek un haline getirilir.
- Yumurtaların sarıları ve akları ayrılarak ayrı ayrı çırpılır.Yumurta sarılarının içine yavaş yavaş şekeri ilave edilerek çırpılmaya devam edilir.
- Antep fıstıkları ve un da karışıma eklenir ve çırpılır.
- En son kar haline gelen yumurta beyazları eklenir ve karıştırılır.
- 180 derecelik fırında pişirilir.
- Fırından çıkınca dilimlenir ve soğuk şerbet tatlının üzerine dökülür.
Afiyet Olsun..