ANTEP FISTIĞI TATLISI TARİFİ

Tarih: June 15, 2016 Kategori: , , , , ,
ANTEP FISTIĞI TATLISI MALZEMELER

  • 8 kahve fincanı antep fıstığı 
  • 8 adet yumurta
  • 5 kahve fincanı toz şeker
  • 4 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı tereyağı

ŞERBETİ İÇİN:

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu 

HAZIRLANIŞI
  • Şerbet için şeker, su ile kaynatılırak içine limon suyu ilave edilir ve soğumaya bırakılır. 
  • Antep fıstıkları rondodan geçirilerek un haline getirilir.
  • Yumurtaların sarıları ve akları ayrılarak ayrı ayrı çırpılır.Yumurta sarılarının içine yavaş yavaş şekeri ilave edilerek çırpılmaya devam edilir. 
  • Antep fıstıkları ve un da karışıma eklenir ve çırpılır. 
  • En son kar haline gelen yumurta beyazları eklenir ve karıştırılır. 
  • 180 derecelik fırında pişirilir. 
  • Fırından çıkınca dilimlenir ve soğuk şerbet tatlının üzerine dökülür.

    Afiyet Olsun..

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön