Tek kelimeyle facia

Tarih: June 25, 2016 Kategori: ,
Muş’ta aniden bastıran sağanak yağış sonrası sel sularına kapılan araçtaki 2 kişi hayatını kaybederken, 1 çocuk kayboldu ve 3 kişi de yaralandı.

Aniden bastıran sağanak yağış sonrası sel sularına kapılan araçtaki 2 kişi hayatını kaybederken, 1 çocuk kayboldu ve 3 kişi de yaralandı.
Edinilen bilgiye göre,  Korkut ilçesine bağlı Dereiçi ve Karakele köylerinde aniden bastıran yağmur sele neden oldu. Muş-Bulanık karayolunu ulaşıma kapatan sel felaketi hareket halinde olan bir aracı önüne kaparak sürükledi.

AFAD ekipleri, 112 ve Jandarma ekipleri kısa sürede bölgeye sevk edildi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı bölgede AFAD ve UMKE ekipleri sele kapılan vatandaşları 112 ambulansları yetiştirdi. AFAD ekipleri sele kapılan araçtaki 2 kişiye ulaştı. Araçtan çıkarılanlardan birinin olay yerinde öldüğü belirlenirken, bir çocuk da kaldırıldığı  Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Olay yerinde arama kurtarma çalışmaları devam ederken 4 aylık bir çocuğun ise sel sularına kapılarak kaybolduğu bildirildi. Ekipler, sel sularına kapılarak kaybolan 4 aylık çocuk için arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

Öte yandan Korkut İlçe Kaymakamı Abdulgani Mağ ise arama sel bölgesinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.
kaynak:bizdevarızgazetesi

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön