Art arda patlamalar: 25 ölü

Tarih: September 06, 2016 Kategori: ,
Afganistan'ın başkenti Kabil'de Savunma Bakanlığı girişinde düzenlenen iki ayrı intihar saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 25'e yükseldi.
Afganistan İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, başkent Kabil'de Savunma Bakanlığı girişinde birinci patlatmanın ardından insanların bölgede toplanması üzerine ikinci eylemcinin de üzerindeki bombayı patlattığı belirtildi. Açıklamada, ölenlerin sayısının 25'e yükseldiği, 92 kişinin yaralandığı bildirildi.

Açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerden altısının güvenlik görevlisi olduğu ifade edilirken ölenlerin arasında Kabil 2. bölge amirinin de olduğu belirtildi.
Afganistan sağlık Bakanlığı Sözcüsü İsmail Kavusi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğunu, ölü sayısının ARTmasından endişe duyduğunu aktardı.
Görgü tanığı Saidullah da "İkinci intiharcı, birinci saldırıdan sonra yaralılara yardım etmek için olay yerinde toplanan halkın arasına karışarak üzerindeki bombayı patlattı." dedi.
Saldırıyı üstlenen Taliban'ında sözcüsü Zabihullah Mücahit ise iki saldırıda, aralarında komutanların da bulunduğu 58 askerin öldüğünü iddia etti.

Türkiye, saldırıları 'en güçlü şekilde' kınadı
Türkiye, Afganistan’ın başkenti Kabil’de düzenlenen ve  25 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırılarını "en güçlü şekilde" kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kabil’de Savunma  Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı binalarına yönelik olarak bugün beş dakika arayla  gerçekleştirilen iki ayrı terör saldırısının "en güçlü şekilde" kınandığı  belirtildi.

Açıklamada, “Söz konusu terör saldırılarını en güçlü şekilde kınıyor,  hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifa, ölenlerin  yakınlarına, Afganistan hükümeti ve kardeş Afgan halkına başsağlığı diliyoruz.”  ifadesine yer verildi.

Karşı karşıya bulunduğu sınamalarla mücadelede uluslararası toplumun  desteğiyle önemli mesafe kat eden Afganistan hükümeti ve halkının kararlılığının  terör saldırılarıyla zayıflatılamayacağının kaydedildiği açıklamada, Türkiye’nin  bu süreçte kardeş Afganistan ile dayanışmasını sürdüreceğine vurgu yapıldı.

Kabil’de Savunma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı binalarına yönelik iki  ayrı terör saldırısında 25 kişi hayatını kaybetmiş, 92 kişi yaralanmıştı.
kaynak:milliyet

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön