Gaziantep'te Buda Oldu..

Tarih: April 05, 2017 Kategori: , , ,
Ukraynalı 25 yaşındaki Alenxa Sinonchuk, internetten tanıştığı Emre Can'a aşık olunca Türkiye'ye gelerek Müslüman oldu. Emre Can ile Gonca adını alan Ukraynalı genç kadın kıyılan nikahla dünya evine girdi.

İslahiye'de ilçesindeki inşaatlarda işçi olarak çalışan lise mezunu Emre Can, sosyal medyada yaptığı paylaşımları ile Ukraynalı üniversite mezunu Alenxa İnonchuk ile tanıştı. Emre Can'ın daveti üzerine Türkiye'ye gelen Ukraynalı Simonchuk, İslahiye ilçe müftülüğüne müracaat ederek, Müslüman oldu. Okunan Kur'an-ı Kerimin ardından yapılan dualar ve İslamiyet hakkında verilen bilgilerin ardından Ukraynalı kadın, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Ukraynalı kadına, İlçe Müftüsü tarafından ihtida belgesi ile Kuran-ı Kerim hediye edildi.

Resmi nikah kıyıldı

Müslüman olan Ukraynalı Simonchuk, Emre Can'ın ölen kız kardeşi Gonca'nın adını aldı. Müslüman olan Ukraynalı Gonca, kıyılan resmi nikahla Emre Can ile dünya evine girdi.

Emre Can'ı çok sevdiğini belirten Ukraynalı gelin, "Aşkım için Müslüman olmayı seçtim. Müslüman olmaktan çok mutluyum, Türkiye'de de olmaktan dolayı çok mutluyum" diye konuştu.

Emre Can ise, resmi nikah kıydığı Ukraynalı eşi ile ilerleyen günlerde yapılacak düğün ile evleneceklerini kaydetti.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön