Gaziantep'te Dev Proje

Tarih: June 03, 2017 Kategori: , , ,
GASKİ Genel Müdürlüğü kentin atık su sıkıntısını gidermek için 1 milyon nüfusa hizmet verecek, ileri teknoloji biyolojik “Atık su Arıtma Tesisi” yapıyor.

Humanızlı Mahallesinde merkez arıtma tesisinin yanı başında yeni bir arıtma tesisi daha yapan GASKİ Genel Müdürlüğü, bu tesis ile ortalama 1 milyon nüfusun 200 bin metreküp atık suyunu arıtacak. Arıtılan sular ise Sacır Deresi’ne verilecek. GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, günde 200 bin metreküp kapasiteli Merkez Atıksu Arıtma Tesisi inşaatında çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi. Tesisin 2018 yılı sonunda tamamlanacağını ifade eden Sönmezler, Gaziantep'te her geçen gün artan nüfus yoğunluğuna göre çalışmalarını hızlandırdıklarını belirtti. İçme ve atıksu alanında nüfus yoğunluğunu göz önüne alarak hareket ettiklerini vurgulayan Sönmezler, öncelikle yeni yerleşim birimlerinin ihtiyaçlarını karışlamaya çalıştıklarını söyledi.

Hafriyat çalışmalarının devam ettiği tesiste çalışmalarını yerinde inceleyen Hüseyin Sönmezler, evsel nitelikli atık suların arıtılacağı tesisin 1 milyon eşdeğer kişi ve 200 bin metre küp kapasiteli olduğunu kaydetti. Ayrıca tesisin azot ve fosfor giderimli ileri biyolojik tipte Avrupa Birliğini standartlarına uygun projelendirildiğini açıklayan Sönmezler, inşaat ihalesi GASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan işin toplam maliyetinin 100 milyon TL olduğunu bildirdi.

Sönmezler, tesis için finansmanın İller Bankası aracılığı ile GASKİ’nin Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) arasında imzalandığını ve 45 milyar JPY tutarındaki krediden karşılanacağını sözlerine ekledi.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön