Gaziantep'te Bu Duruma Biri DUR DESİN !!

Tarih: August 10, 2017 Kategori: , , , ,



Yemeklerin koktuğu sulukların boşaldığı noktalarda hayvanlar açlık ve susuzlukla yaşam mücadelesi veriyor.
BUNLARDA CANLI HERKES GİBİ
NEDEN İLGİLENMİYORLAR ?
Büyükşehir Belediyesi tarafından sokak hayvanlarının hayatlarını devam ettirebilmeleri için hayata geçirilen besleme noktalarında köpekler yaşam mücadelesi veriyor.

Sıcak havalar nedeniyle bırakılan tavukların bozulduğu ve kokudan yanına yaklaşılmadığı noktalarda, suluklar da tamamen boşalmış durumda. Yemek kapları tamamen paslanan, bırakılan tavukların adeta betonlaştığı besleme noktaları hayvanların ölümle burun buruna gelmesine sebep oluyor. Besleme noktalarının içler acısı halini gören bazı duyarlı vatandaşlar da, yerel yönetimlerin biran önce harekete geçmesini istiyor. Belediye tarafından yapıldıktan sonra takdir toplayan besleme noktalarının biran önce hayvanların yaşayabileceği şartlara getirilmesi isteniyor. “Hayvanların ağzı var dili yok. Verirsen karınları doyar” diye sözlerine başlayan vatandaşlar, “Hayvanların bu kadar kötü şartlarda kaderine terk edilmemesi gerekir. Biran önce besleme noktalarının temizlenmesini ve hijyenik bir ortama getirilmesini istiyoruz. Ayrıca köpeklerin yiyecek ve içecekleri de kontrol edilmeli. Hayvanların ölümüne sebep olmalarına izin verilmemeli” dediler.

Yaz ayları nedeniyle sıcak havalarda yemeklerin çabuk bozulduğuna dikkat çeken vatandaşlar, “Yerel yönetimlerimiz en azından sıcak havalarda kuru mamalar versinler. Suluklar çok küçük ve sular çabuk tükeniyor. Yüzlerce hayvanın kendi kaderine terk edilmemesi gerekir. Kış aylarında da köpeklerin barınması için kulübeler yapılmalıdır. Büyükşehir Belediyesi bu noktaları yaptırarak çok güzel bir hizmete imza attı. Ama devamı da getirilmeli. Sokaklarda toplanıp barınağa gönderilen, aşıları yapılıp kısırlaştırıldıktan sonra buraya getirilen köpeklerin hayatlarını devam ettirmeleri sağlanmalı. Onlarda birer canlı.

Adeta ölüme terk edilmiş şekilde aç susuz bir şekilde şehir dışına atılmaları çok günah. Sadece hayvanları sağlığı açısından değil, çevreye yaydığı pis kokular ve oluşturduğu mikroplarla insanlara da zarar veriyor. Biran önce bu konuda bir önlem bekliyoruz” şeklinde konuştular.(telgraf)

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön