Gaziantep Sınıfta Kaldı

Tarih: October 31, 2017 Kategori: , , , ,
Yakın zamana kadar 4 üniversitesiyle öğrencilerin gözbebeği ve ilk tercihleri arasında yer alan Gaziantep’in o günleri mazide kaldı.

Öğrenciler ulaşım imkânları, şehirde kendini güvende hissetme, eğlence, spor, esnafla ilişkiler, öğrencilere karşı halkın tutumu, gezi, sosyal, sanatsal ve kültürel etkinlikler ve sağlık sorunlarının çözümü gibi konulardan dolayı artık tercihlerinde Gaziantep’i son sıralarda yer veriyor.

Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri 2017 yılında Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın kurucuları Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından Öğrenci Dostu Üniversite Şehri 2017 Araştırması gerçekleştirildi.

'Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması'nda 70 puan alan Gaziantep 46.sırada kendisine yer bularak, üniversite öğrencilerinin Türkiye’de öğrenim gördükleri illerden duydukları memnuniyet sıralamasında son sıralarda yer aldı. Üniversitelerin genel memnuniyet sıralamasında Gaziantep Üniversitesi de 164 üniversite içerisinde kendisine 74.sırada yer bulabildi.

ESKİŞEHİR ZİRVEDE, GAZİANTEP 46.SIRADA

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı'nın 164 üniversitede, 13 bin 694 üniversite öğrencisi arasında yaptığı Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması'nda (TÜMA) Eskişehir, 91 puanla zirveye otururken 70 puan alan Gaziantep 46.sırada yer aldı. Şehirden memnuniyet araştırmasında ulaşım imkânları, şehirde kendini güvende hissetme, eğlence, spor, esnafla ilişkiler, öğrencilere karşı halkın tutumu, gezi, sosyal, sanatsal ve kültürel etkinlikler ve sağlık sorunlarının çözümü gibi konularda üniversite öğrencilerinin okudukları şehre ilişkin memnuniyetleri ölçüldü.

13 BİN 694 ÖĞRENCİYE SORULDU

Çalışma, Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırmasının [TÜMA-2017] bir parçası olan araştırmada verileri, 2017 yılında 81 ildeki 108 devlet ve 56 vakıf olmak üzere 164 üniversitede öğrenim gören 13 bin 694 öğrenciden toplandı. Türkiye’de 33 şehirde öğrenciler yaşadıkları şehirden memnuniyet hissederken 36 şehir öğrencilerine memnuniyetsizlik hissi yaşadığı belirtildi.

GAZİANTEP SINIFTA KALDI

Yapılan araştırmada öğrenciler ulaşım, güvenlik, eğlence, spor, esnafla ilişkiler, öğrencilere karşı halkın tutumu, gezi, sosyal, sanatsal ve kültürel etkinlikler, sağlık sorunlarının çözümü gibi konularda kentlere oy verdi. Gaziantep belirlenen kriterlerde düşük oy alarak sınıfta kaldı. Gaziantep öğrencilerin bu tercihiyle bölge illerinden Şanlıurfa ile birlikte Bartın, Yalova, Düzce, Zonguldak, Kütahya ve Kırşehir gibi kendisinden çok daha küçük illerin gerisinde kaldı.(gazianteppusula)

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön