Gaziantep'te Olan Olayla İlgili Bakanlıklar Açıklama yaptı

Tarih: December 27, 2017 Kategori: , , , ,
Sağlık Bakanlığı, Gaziantep'de hastaneye başvuran 44 askerden 41'inin taburcu edildiğini açıkladı. Bakanlık, tetkiklerinin sonuçlanması beklenen ve tedavisi devam eden 3 hastanın müşahede altında tutulduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Gaziantep 106. Topçu Alay Komutanlığında görevli 44 askerin, gıda zehirlenmesi şüphesiyle İslahiye Devlet Hastanesine başvurduğu belirtilerek, "Akşam yemeğinin ardından bulantı, kusma, karın ağrısı, ishal ve ateş şikayetleri ile acil servise başvuran askerlere gerekli tetkikler yapılarak tedavilerine hızlı bir şekilde başlanmıştır. Mevcut bulgularla hayati tehlikesi olan hasta bulunmamaktadır. 44 hastadan 41'i taburcu edilmiştir. Tetkiklerinin sonuçlanması beklenen ve tedavisi devam eden 3 hasta Acil Serviste müşahede de takip edilmektedir" denildi.

 Savunma Bakanlığıda Açıklama Yaptı

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Gaziantepte bulunan 106’ncı Topçu A.K. lığı ve 2’inci Zh.Tug. K.Yrd.lığının (Islahiye) Şht.Ütğm. Alpay Başaran kışlasında; gece 01.00’dan itibaren sabaha kadar 44 Erin rahatsızlanarak revire müracaatı sonrasında kontrol amaçlı olarak Islahiye Devlet Hastanesine sevki gerçekleşmiştir. Sevk edilen personelin hayati tehlikesi bulunmamaktadır" denildi.

Açıklamada, "Hastaneye başvuran 44 personelden 40'ı taburcu edilmiştir. Bakanlığımızca olaya ilişkin süreç yakinen takip edilmekte olup, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli tarafından konuya ilişkin inceleme ve soruşturma başlatılmıştır" ifadesi kullanıldı.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön