Suyunuz Sağlıklı mı?

Tarih: January 20, 2011 Kategori: , ,













Dikkat.!! Yapılan son araştırmalarda suda birçok zararlı madde olduğu belirlendi.

KLOR

Çoğu arıtma tesisi tatlı su kaynaklarında bulunan virüs ve parazitleri öldürmek için musluk suyuna klor atıyor.

Az miktarda atılan klor zararlı bakterileri öldürdüğü için hayat kurtarır ancak uzun süreli kullanımı düşük ve sakat doğumlara yol açabiliyor. Dikkat etmek için içmeden öbce musluk suyunu beş dakika bekletin. Klor kendiliğinden buharlaşacaktır ya da çok pahalı olmaya bir karbon filtresi alabilirsin.

KURŞUN

1975 yılından önce yapılmış bir evde yaşıyorsan su borularında yani suda kurşun olma ihtimali yüksektir. Az miktarda olması bile iyiye işaret değil, asabiyet, anami ve sinir hasarına yol açabilir. Gebelikte düşüğe veya ölümcül bir soruna neden olabilir.


BAKTERİLER

Kolibasili gibi bazı bakteriler kırık boru ve kanalizasyonlardan, su depolarına sızan hayvan ve insan atıklarından bulaşır. Arıtıvcılar bakteriyi engeller ancak bağışıklığın zayıfsa önce suyu beş dakika kaynatın.

HORMONLAR VE İLAÇ ÜRÜNLERİ

İlaç aldığında kalıntıları idrarla atılır. Ancak bu kalıntılar musluk suyuyla geri dönebilir. Suyun içinde birçok ürüne rastlamak mümkün değil. Bilim adamları arındırmak için çözüm arıyor. Antibiyotik ve gebelik önleyici hormon ilaçlarının kalıntıları kadınları ve bebekleri nasıl etkiliyor bilinmiyor. Filtreler ilaç kalıntılarına karşı işe yaramıyor yani yapabilecek birşey ne yazık ki yok.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön