Lahmacuna "kıyma" ayarı

Tarih: January 30, 2015 Kategori: , , ,


TSE tarafından belirlenen kriterlere göre, lahmacunda ki protein, dolayısıyla et oranının arttırılacağı bildirildi... Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Başkanı Yenice: "Artık herkes kafasına göre lahmacun yapamayacak. Belirli standartlar çerçevesinde lahmacun yapılarak tüketiciye sunulacak"
Türk mutfağının vazgeçilmez  lezzetlerinden lahmacuna Türk Standartları Enstitüsünce (TSE) getirilen "protein  kriterleri"nin, lahmacundaki et oranını yükselteceği bildirildi. Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu  Başkanı Aykut Yenice,  uygulama ile vatandaşın lahmacunda ki kıymanın lezzetini daha iyi alacağını söyledi.
DOĞRUNUN YANINDAYIZ
Esnaf olarak her zaman doğrunun yanında olduklarını belirten Yenice,  şöyle konuştu: "TSE'nin uygulamasını gayet yerinde buluyoruz. Tüketici lehine olan  her şeyi destekliyoruz. Artık herkes kafasına göre lahmacun yapamayacak. Belirli  standartlar çerçevesinde lahmacun yapılarak tüketiciye sunulacak. Uygulama sağlık  açısından da önemli. Etin sağlığa hiçbir zararı olmaz. Bu karar da mutlaka insan  sağlığı açısından alınmıştır." Yenice, uygulamanın hayata geçmesiyle gerekli denetimlerin  yapılmasının da önemine değindi.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön