Kızların Eylemi Ses Getirdi

Tarih: March 18, 2015 Kategori: , , ,

Nilüfer Kız Öğrenci Yurdunda kalan öğrencilerin okula gidip gelişlerinde taciz edildiklerini iddia etmeleri ve bunu bir eylemle duyurmaları Gaziantep valiliğini harekete geçirdi.

Nilüfer Kız Öğrenci Yurdunda kalan öğrencilerin okula gidip gelişlerinde taciz edildiklerini iddia etmeleri ve bunu bir eylemle duyurmaları Gaziantep valiliğini harekete geçirdi. Konuyla ilgili bir dizi tedbir alan Valilik yazılı bir açıklama yaparak aldığı önlemleri kamuoyuna duyurdu... İşte o açıklama

"Gaziantep Üniversitesi öğrencilerinin barındığı Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı Karataş Mahallesinde bulunan Nilüfer Kız Öğrenci Yurdu civarında öğrencilerimize yönelik taciz olaylarına ilişkin basında yeralan haberler üzerine,  konu Valiliğimizce titizlik ve ivedilikle ele alınarak aşağıda belirtilen hususlarda ilave tedbirler alınmıştır. Bu kapsamda;
Üniversite ve Yurt binası arasındaki 2,5 km'lik alanda Asayiş Şube Müdürlüğümüz tarafından 1 ekip bölgede sürekli bulundurularak, önleyici ve caydırıcı tedbirler alınacak, Şahinbey İlçe Emniyet Müdürlüğünce 1 resmi ekip  özel olarak bu konuda belirtilen bölgede görevlendirilerek, sürekli ring halinde öğrenci geliş ve gidişleri takip edilerek, yurt kapanıncaya kadar bölgede görev yapacak, değişik zaman ve yerlerde  asayiş konusunda uygulamalar yapılacaktır.
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce,  trafik emniyetini en üst düzeye çıkarmak için İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri ile sürekli ve koordineli bir şekilde uygulamalar yapılacaktır.
Güvenlik yönünden sokak aydınlatmasının iyileştirilmesi ve ulaşım konusunun çözümü için Büyükşehir Belediyesi ve TEDAŞ yetkilileri ile gerekli görüşmeler yapılmış olup, aydınlatma ve ulaşım sorununun çözümü için çalışmalar başlatılmıştır.
Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü bayan görevlileri ile birlikte rütbeli bir bayan amir personelimiz, Nilüfer Kız Öğrenci yurdunda kalan öğrencilerimizle hafta içi değişik saat ve günlerde sık sık iletişim kurarak görüşmeler yapacak, öğrencilerimizin sıkıntıların çözümü ve devam edip etmediği konusunda çalışmalarda bulunacaklardır.
            Ayrıca mevcut imkânlarla bölgeye bir MOBESE kamerası konulması için çalışmalara ivedilikle başlanılmış olup en kısa sürede sonuçlandırılacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur. "

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön