Özgecan Gaziantep'te yaşayacak

Tarih: March 05, 2015 Kategori: , , ,




Türkiye'de bir ilk olan ve Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Hanımlar yüzme havuzuna Özgecan'ın adı verildi


Şahinbey Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısının 1'inci oturumunda Yeditepe Mahallesi’nde yaptırılan ve Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Hanımlar Yüzme Havuzu Spor ve Kültür Merkezi’ne, geçtiğimiz ay Mersin’de öldürülen Özgecan Aslan’ın isminin verilmesi kararlaştırılırdı.





 Şahinbey Belediyesi Mart ayı meclis toplantısının 1’inci oturumu Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında belediye meclis salonunda yapıldı. Oturumun ilk 20 dakikalık bölümünde Başkan Tahmazoğlu, belediyenin çalışmaları hakkında meclis üyelerine bilgiler verdi. Meclis yapılan yoklamanın ardından bir önceki birleşime dair meclis tutanak özetlerinin oylanmasıyla devam etti.  Gündeme alınan 13 maddenin 6'sı oy birliğiyle İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na sevk edilirken 5 madde ise incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu'na sevk edildi, 2 madde ise Teklif Karar olarak oy birliğiyle kabul edildi. 

ÖZGECAN’IN İSMİ YAŞATILACAK
Gündem maddelerinin oylanmasının ardından Başkan Tahmazoğlu, geçtiğimiz ay Mersin’de elleri kesildikten sonra yakılarak öldürülen Özgecan Aslan’ın isminin Hanımlar Yüzme Havuzu Spor ve Kültür Merkezi’ne verilmesi teklifini meclise sundu.
Başkan Tahmazoğlu, “Geçtiğimiz Şubat ayının 15’inde Özgecan Aslan isimli kızımız parçalanarak ve yakılarak öldürülmüştü. Kızımıza yapılan bu saldırıyı kınamak ve kızımızın ismini yaşatmak için, Yeditepe Mahallesi’nde yaptırdığımız ve sadece bayanlara hizmet etmesiyle Türkiye’de bir ilk olan Hanımlar Yüzme Havuzu Spor ve Kültür Merkezi’ne verilmesi konusunda diğer partilerin meclis üyeleriyle yaptığımız toplantılarla ortak bir karara vardık. Henüz resmi açılışı yapılmamış olan merkezimizin ismini Özgecan Hanımlar Yüzme Havuzu Spor ve Kültür Merkezi olarak isimlendirmek istiyoruz. Bu vesileyle Özgecan kızımıza Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyoruz” dedi.
Tahmazoğlu’nun konuşmasının ardından teklif oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemde görüşülecek madde kalmadığından meclis 5 Mart 2015 Perşembe günü saat 14.00'de yeniden toplanmak üzere kapandı.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön