Çanakkale'de köylüler insan tacirlerini direklere bağladı

Tarih: July 08, 2015 Kategori: , , ,
Avrupa'ya götürme vaadiyle kandırdıkları mültecileri ölüme sürükleyen insan tacirleri sert kayaya çarptı.
 Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'ne bağlı Bademli Köyü'nü mesken edinen kaçaklar ile organizatörlerin, sahillerdeki evlere ve tarlalara zarar vermesinden bıkan köylüler, ibretlik bir ceza verdi. Köylüler, yakalayarak etkisiz hale getirdikleri insan tacirlerinden ikisini iple telefon direğine bağladı. Ardından, jandarmayı çağırıp zanlıları teslim etti.

Geçen pazar gecesi Ayvacık'ın Bademli Köyü'nde meydana gelen olayda, Yunanistan'ın Midilli Adası'na yakın olması nedeniyle organizatörlerin sıklıkla köyü  

kullanması, burada yaşayan vatandaşları isyan ettirdi. Önceleri sadece geçiş güzergahı olarak kullanılan Bademli Köyü'nde, sahil kesimlerindeki yazlıkların, köy evlerinin ve tarlaların insan tacirleri ve kaçaklar tarafından talan edilmesi, bardağı taşıran son damla oldu.

Saat 01.30'da köyde terk edilmiş bir otomobil gören köylüler, durumundan şüphelendikleri aracın yanına gitti. Beklerken, başka bir otomobil geldi. Köylülerle, insan tacirleri olduğu belirtilen bu kişiler arasında tartışma başladı. Etkisiz hale getirdikleri iki insan tacirinden birinden bir tabanca ele geçiren köylüler, şüphelileri iple meydandaki telefon direklerine bağladı. Ardından durumu, jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine köye gelen jandarma, direğe bağlanan iki kişi gözaltına aldı.

Bu sırada köy içinden geçen 48 plakalı bir minibüsü fark eden diğer köylüler, köyde bulunan jandarma ekibine haber verdi. Bunun üzerine durdurulan minibüste, yanlarında lastik bot ve motor bulunan 2 kişi gözaltına aldı. Gözaltına alınan toplam 4 kişi, Gülpınar Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Zanlıların ifadesinde bir grup, kaçağın sahilde beklediği ve ele başı olarak O.A. adlı bir kişinin daha bulunduğu öğrenildi. Harekete geçen jandarma köylülerin de yardımıyla sahilde kaçakları aramaya başladı. İlk olarak lastik botlar ve motorlar ile can yelekleri bulundu. Ardından bir dam içinde saklanan O.A. da yakalandı. Bir süre sonra da 50 kaçak yakalandı, Gülpınar Jandarma Karakolu'na götürüldü. Gözaltına alınan şüphelilerden O.A., tutuklanırken, diğerleri tutuksuz yargılanmak  üzere serbet bırakıldı.

KÖYLÜLER ÇARE BULUNMASINI İSTEDİ

Bademli Köyü'nde yaşayanlar, kaçaklar yüzünden hayatlarından endişe ettiklerini belirterek çözüm bulunmasını istedi. Köyde her akşam eli silahlı kişilerin dolaşması nedeniyle tedirgin olduklarını belirten köylüler, Korubaşı, Bektaş, Balabanlı, Koyunevi, Kocaköy ve Behram köylerinin sahillerinden her gece onlarca kişinin Yunanistan'ın Midilli Adası'na umut yolculuğuna çıktıklarını belirtti.
Kaynak:mynet

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön