İşsize ve öğrenciye ayda 1000 TL

Tarih: July 16, 2015 Kategori: , , , ,
İşsizleri ve öğrencileri yakından ilgilendiren gelişme. Aylık 1.000 TL'ye yakın gelir elde etmek artık mümkün. İşte başvuru şartları ve detaylar;

‘İşbaşı Eğitim Programı’yla net asgari ücret seviyesinde gelir elde etmek mümkün.Üniversite öğrencileri bulundukları illerde İşbaşı Eğitim Programı’na katılarak iş deneyimi kazanabilecek ve bunun karşılığında da aylık bin lira gelir elde edebilecek. En az 2 sigortalı çalıştıran işyerlerinde uygulanan ve işverene hiçbir maliyeti olmayan programa 15 yaşını tamamlamış işsizler ve üniversite öğrencileri katılabiliyor. Bu kişiler bir meslekle ilgili deneyim kazanırken günlük 38 lira 48 kuruş olmak üzere aylık net asgari ücret düzeyinde, yaklaşık bin lira gelir elde ediyor.
Başvurular Türkiye İş Kurumu’ndan (İŞKUR) yapılıyor. Programın süresini işveren ve katılımcı kendisi belirliyor. Program sonunda da işbaşı eğitim programına katılım sertifikası veriliyor.
İşbaşı Eğitim Programı özellikle genç işsizliğin azaltılması bakımından önem taşıyor. Ayrıca işverenler bu programa katılan kişileri istihdam ederlerse de imalat sektöründe 42, diğer sektörlerde ise 30 ay boyunca işveren sigorta primlerini İŞKUR ödüyor.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön