Can Pazarı

Tarih: August 07, 2015 Kategori: , , ,
Denizli'nin Serinhisar ilçesinde turist taşıyan tur otobüsünün devrildiği kazada 4 kişi öldü, 38 kişi yaralandı.

Pamukkale'den Antalya'ya giden Rus, Kazakistan, Ukrayna ve Belarus uyruklu turistleri taşıyan Evren Erkılıç yönetimindeki 07 FGN 64 plakalı tur otobüsü, saat 16.30 sıralarında, Denizli-Antalya karayolunun Serinhisar ilçesi Akça mevki yakınlarında yağmurun ıslattığı yolda, kontrolden çıkıp, yarım metre derinliğindeki su tahliye kanalına düşerek takla attı. Can pazarının yaşandığı kazada 1'i Rus, 3'ü Kazak olmak üzere 4 turist hayatını kaybetti. Kazada 38 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla Denizli Devlet Hastanesi, Özel sağlık Hastanesi, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Özel Tekden Hastanesi ve Mediklinik Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı.

Görgü tanığı Otomobil sürücüsü Mustafa Sarıca, "Otobüs önümde seyrediyordu. Birden karşı şeride geçip takla attı. İlerlerken aynadan baktığımda otobüsteki yolculardan bazılarının yola fırladığını gördüm. Daha sonra ilk kavşaktan olay yerine dönüp, yaralılara yardımcı olmaya çalıştım. Yol yağmur nedeniyle ıslaktı. Tur otobüsünün hızı da biraz vardı. Kaza bu nedenle olmuş olabilir" dedi. Jandarma, kazayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiğini bildirdi.
YARALI HALDE OLAY YERİNİ GÖRÜNTÜLEDİ
Kazada yaralanan Rus uyruklu turistlerden biri olan ve Rusya Devlet Televizyonu'nda çalıştığı öğrenilen Darya Bogdanova, elindeki kamerayla kaza sonrası olay yerini görüntüledi. Görüntülerde yerde kanlar içinde yatan turistlerin ve sağlık ekiplerinin yaralılara müdahalesi yer alıyor.
CENAZELERİ MEMLEKETLERİNE GÖNDERİLİYOR
Olay yerinde hayatını kaybeden Rus turistler 33 yaşındaki Natalıa Besvalova, 19 yaşındaki Zhulıa Gogolatze ve 42 yaşındaki Natalıa Markova ile Kazak turist 19 yaşındaki Aıda Sarakoyeva'nın cenazeleri otopsinin ardından bugün ülkelerine gönderilecek.Kaynak:sabah

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön