Bu yazıyı okumadan okul alışverişi yapmayın

Tarih: September 21, 2015 Kategori: , , , , ,
Yaz tatilini uğurluyoruz ve okul-ders-ödev sarmalına girmemize çok kısa bir süre kaldı.

Okul alışverişinin hız kazandığı bu günlerde ebeveynler için akıllı alışverişin tüyolarını veriyoruz. Buyursunlar;

Listeler her daim işe yarar

Eski ama hiç eskimeyen bir yöntemden bahsediyoruz. Hepimizde bulunan bir A4 kağıdına temel ihtiyaçları sıralayın. Bunu yapmadan önce daha önceki yıllardan bu yıla devredilebilecek, sağlam ve kullanılır durumda olan malzemeleri belirleyin. Eksik olarak tespit ettiğiniz ürünlerin sayısının azaldığını göreceksiniz. Bazı okullar kendi kırtasiye ve ihtiyaç listesini size okulun ilk günü verecektir, bunu da bekleyebilirsiniz. Listeniz hazırsa alışverişe çıkabiliriz.

Çocuğunuzun fikrini alın

Ne de olsa okula gidecek olan ve malzemeleri kullanacak olan o. Okul alışverişinize çocuğunuzla birlikte çıkarak ‘’ben bunu kullanmam, ama arkadaşlarımın pembe kalem kutusu varken benimki yeşil olamaz’’ gibi serzenişleri önlemiş olursunuz. Garantili alışveriş için çocuğunuzun fikrine önem verin, değişim kartına ihtiyacınız kalmasın.

Pazar araştırması

Yoğun bir alışveriş turundan hoşlanmayanlar, dükkân dükkân gezmek istemeyenler için tüm ihtiyaçların bir arada bulunabileceği, çok amaçlı mağazaları her şehirde bulmak mümkün. Tercihiniz bu yönde ise fazla zorlanmayacaksınız, ama fiyat açısından seçim şansınız da azalacak. Biraz pazar araştırması yaparak hem zevkinize hem cebinize hitap eden farklı dükkanlardan da faydalanabilirsiniz. Tatlı telaşlar için yorulmaya değer. Bu dönem pek çok mağaza, kırtasiye alışverişinde kampanyalar yapıyor, kampanyaları takip etmenizi öneririz.

Kaliteli malzemelere yönelin

Bir yıl boyunca kullanacağı defter, boya kalemi, silgi, çanta, suluk gibi temel ihtiyaçları dayanıklı ve çocuğunuzun sağlığına zarar vermeyecek kalitede olan ürünlerden seçerseniz, daha uzun süreli bir kullanım sağlar, okul alışverişinizi bir kerede tamamlayarak bütçenize de katkıda bulunabilirsiniz. Alışveriş sonrasında ödeyeceğiniz rakam daha fazla görünse de uzun süre kullanacağı bir çanta aslında ucuza gelecektir. Çanta satın alırken yeterli büyüklükte olmasına da dikkat edin. Defter olarak ilkokul için tek ortalı el yazısı defterleri, daha üst sınıflar için telli ve düz yazılı defterler tercih edilmeli, kaliteli kurşun kalem ve kokusuz silgileri alışveriş sepetinize eklemelisiniz. Çocukların severek kullandığı kokulu kağıtlar, oyun hamurları, keçeli kalemler gibi ürünlerde üzerinde uçucu bir madde olan ‘’solvent’’ içermez uyarısı olup olmadığına bakmalısınız.

Kırtasiye malzemeleri kadar önemli; okul kıyafetleri

Çocuğuzun sonbahar-kış ve ilkbahar aylarını içine alacak şekilde bütün bir yıl üzerinde taşıyacağı okul kıyafetlerinin terletmeyen, pamuklu ürünler olmasına özen gösterin. Eğer okul forması sentetik bir kumaştan yapılmış ise içine pamuklu bir astar diktirerek terlemeyi önleyebilirsiniz. Okul ayakkabısının rahat, esnek, kullanışlı ve mevsime uygun olmasına dikkat edin.
kaynak:mynet

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön