
Kerebiç daha çok Türkiye’nin güneyinde tüketilen tatlı kurabiye türüdür. Bölgesel olarak kereviç, kerebiç ya da gerebiç olarak bilinse de birkaç farklılık haricinde temelde hazırlanışı aynıdır. Bayramlarda veya özel davet günlerinde misafirlere ikram edilir.
-- Malzemeler --
1 yumurta
125 gr vita yağı (oda ısısında)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 Türk kahvesi fincanı pudra şekeri
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı irmik (dilerseniz)
İç malzeme;
1 su bardağı iri kırılmış ceviz(fıstık size kalmış)
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için;
Pudra şekeri

--Hazırlanışı--
Hamur için tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp 5 dakika yoğurun.
Hazır olan hamuru 15 dk dinlendirin.
İç olan ceviz, şeker ve tarçını karıştırın.
Hamurdan ceviz gibi parçalar koparın.
Kopardığınız parçayı içli köfte yapar gibi parmağınızla oyuz, iç kısmını ceviz ile doldurup kapatın.
Yuvarlayıp kerebiç kalıbına bastırın.
Hazırladığınız kerebiçleri fırın tepsisine dizip 175 derece fırında hafiften kızarana kadar pişirin.
Kerebiç normalde kendi kreması ile servis edilir ancak bende otu olmadığı için yapmadım.
Yapmak isteyenler için tarifi;
2 adet çöven otu kökü
4-5 su bardağı pudra şekeri
4 su bardağı su
Çöven otu köklerini iyice yıkayıp suyu ekleyin.
Bu şekilde 1 gece bekletip ardından 2 saat kadar kaynatın.
Suyu azalırsa su ilavesi yapın.
Süre dolunca altını kapatıp süzün ve şekeri ekleyip eritin.
Ilıyınca mikser ile 1 saat kadar çırpın.
Çöven otu kremamız hazır oldukça zahmetli bir iş anlayacağınız.
Afiyet olsun.