'Macera olsun' diye, okula parmaklığı kırıp girmişler

Tarih: September 11, 2015 Kategori: , , , ,
Nazilli İlçesi'nde, demir pencere parmaklıklarını kırarak girdikleri okulda polis tarafından yakalanan 5 öğrenci gözaltına alındı.
. İfadelerinde, okula 'cin var söylentileri üzerine merak edip, macera olsun' diye girdiklerini söyleyen öğrenciler, okul müdürünün şikayetçi olmaması ve velilerinin zararı karşılamayı kabul etmesi üzerine serbest bırakıldı.

Nazilli Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu'ndan geçen 9 Eylül akşamı sesler geldiğini fark eden vatandaşlar, hırsız olabileceği şüphesiyle durumu polise bildirdi. Olay yerine giden polis ekipleri okulun arka bahçesine bakan anasınıfının demir parmaklıklarının kırılarak içeri girildiğini belirledi. Bunun üzerine sınıflarda arama yapan polis Ş.B., M.T., M.A.E., M.K. ve O.K.'yi yakaladı. Yaşları 13 ile 15 arasında değişen ve aynı okulun öğrencisi olduğu belirlenen 5 çocuğun, anasınıfındaki bazı çizgi film CD'leri ile eğitim materyallerini bahçeye attıkları belirlendi. Öğrencilerin, demir korkuluğu kırmak için kullandıkları sopalar da olay yerinde ele geçirildi.

Polisin, pedagog eşliğinde ifadelerine başvurduğu öğrenciler, okula 'Cin var' söylentileri üzerine merak edip, macera olsun diye girdiklerini söyledi. Durum öğrencilerin velilerine de bildirildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gelen veliler, okulda meydana gelen hasarı karşılamayı kabul etti. Okul Müdürü İdris İnceoğlu'nun da şikayetini geri alması üzerine beş öğrenci serbest bırakılıp, ailelerine teslim edildi. Öğrencilerin okulun demir korkuluklarının yanı sıra bazı çizgi film CD'leri ile ayaklı bir vantilatöre de zarar verdikleri belirlendi.
kaynak:sabah

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön