Nurdağı'nda Taşlanan Hdp Binasına Türk Bayrağı Asıldı

Tarih: September 09, 2015 Kategori: , ,
NURDAĞI, Merkez Camii önünde akşam saatlerinde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan kalabalık, şehitler için saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı okudu.

Kalabalık, daha sonra Gaziler Caddesi üzerinden terör örgütü PKK aleyhine slogan atıp yürüdü. HDP İlçe Teşkilatı binası önüne gelen kalabalık, burada İstiklal Marşı okumak istedi. Bu sırada kalabalıktaki bazı kişiler, HDP İlçe Teşkilatı'nın bulunduğu binaya taş attı. Bazı kişiler ise, çatısına çıktıkları binadaki HDP tabelasını sökmeye çalışıp, Türk Bayrağı astı. Polislerin araya girmesiyle kalabalıktakiler sakinleştirilerek uzaklaştırıldı. Şehitler Mezarlığı'na kadar yürüyen kalabalık, burada dua ettikten sonra dağıldı.
YENİDEN TOPLANIP TAŞ ATANLARA MÜDAHALE
Kalabalıktakiler, bir süre sonra yeniden toplanarak HDP binasına yürüdü. Binaya taş atan kalabalık, yapılan uyarılara rağmen dağılmayınca polisler tarafından TOMA'dan basınçlı su sıkılarak müdahale edildi. Çevik kuvvet polislerinin de havaya uyarı ateşi açtığı olay yerindeki kalabalık, ara sokaklara kaçıp dağıldı. Polis HDP binası önünde güvenlik önlemi aldı.
kaynak:mynet

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön