966 Daire İçin Anahtar Teslim Töreni Yapılacak

Tarih: October 15, 2015 Kategori: , , ,
Şehitkamil Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle Seyrantepe Mahallesi’nde yapımı tamamlanan bin 680 konuttan 966 adedinin anahtar teslimi yapılacak.Seyrantepe konutlarını yerinde inceleyen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında vatandaşları mağdur etmemek için Seyrantepe Konutları’nı inşa ettiklerini söyledi. Başkan Fadıloğlu, 966 konutun anahtar tesliminin 20 Ekim 2015 Salı günü saat 14.00’da gerçekleştirileceğini duyurdu.

Uyguladığı projelerle ilçe halkının yaşam standardını yükselten Şehitkamil Belediyesi, konut sorununu çözmek amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kamulaştırılan alanlara yeni konutlar inşa eden Şehitkamil Belediyesi, Seyrantepe Mahallesi’nde yapımını tamamladığı konutları hak sahiplerine teslim edecek. Seyrantepe konutlarındaki daireler, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek ‘Anahtar Teslim Töreni’ ile hak sahiplerine teslim edilecek.

“KALİTEDEN ÖDÜN VERMEYİZ”
Seyrantepe Konutları’nı inceleyerek yetkililerden bilgi alan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, şu açıklamada bulundu: “Seyrantepe Konutları’nda mutlu sona yaklaştık. Vatandaşlarımızın her gün özellikle ‘Bu konutlar ne zaman teslim edilecek?’ diye sorduğu bin 680 konuttan 966 tanesinin anahtar teslim törenini 20 Ekim 2015 Salı günü saat 14.00’da Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde ‘anahtar teslim töreni’ ile gerçekleştireceğiz. Diğer kalan kısmını da inşallah yıl sonu itibariyle teslim etmiş olacağız. Şu ana kadar teslimatın gecikmesi söz konusu değil Vatandaşlarımızın haklı olarak ‘gecikti’ demesinin sebebi; eksiksiz ve konforlu  konut teslim edebilmekti. Bütün denemeleri, temizlikleri yapıldı. Vatandaşlarımıza sorunsuz teslim edebilmek adına süreç biraz uzadı. Özellikle bu bölgedeki konutlarımız kentsel dönüşümde evleri yıkılıp yerine konut alan vatandaşlarımız. Yeni yerleşecekleri alana bir an önce geçip; okul sorunlarını, ikamet sorunlarını, ısınma sorunlarını çözmek için acele ediyorlardı. Bu konuda da haklılar. Ama bizim her zaman söylediğimiz bir şey vardı: ‘Şehitkamil Belediyesi olarak planlama sürelerimiz uzun olur ama imalat sürelerinde ve kaliteden hiçbir zaman ödün vermeyiz. İnşallah vatandaşlarımız buraya taşındığında da bunu hissedecekler.”

TÜRKİYE’DEKİ EN GENİŞ 2+1’LER VE EN VERİMLİ 3+1’LER BURADA
TOKİ işbirliğiyle inşa edilen Seyrantepe Konutları’ndaki dairelerin Türkiye’deki emsalleri içinde en geniş 2+1 ve en verimli 3+1 daireler olduğuna vurgu yapan Başkan Rıdvan Fadıloğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bu binaların çok değişik özellikleri var. TOKİ’nin Türkiye’deki en geniş 2+1’leri ve en verimli 3+1’leri burada. Bunun yanı sıra içine girildiğinde görülecektir; pencereleri ahşap görünümlü, içindeki mutfak dolapları birinci sınıf, taban seramikleri 60x60, duvar seramikleri yine 25x50. Çok nitelikli malzemeler kullandık. Burada dikkat edilen en önemli hususlardan bir tanesi de özellikle ısı yalıtımını sağlamak adına duvarlarda öncelikle gaz beton, onun üzerine dışardan mantolama yaptık. Bunu yapmaktaki kastımız da özellikle vatandaşlarımızın gaz giderlerini minimum seviyeye indirmekti. Burada vatandaşlarımızın rahat etmesi adına her bir daire kombi ile ısınacak. Tabi ileriki zamanlarda vatandaşlarımızın sıkıntı çekmemesi adına bu tercihi özellikle yapmamız gerekiyordu.”

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK
Gaziantep’teki konut sorununun ortadan kalkması adına çalışmaların aralıksız süreceğini dile getiren Başkan Fadıloğlu, “Şu anda TOKİ’nin yaptığı bu binaların tüm mimarisi ve malzeme seçimleri Şehitkamil Belediyesi’nin mimarlar ve mühendislerine ait. İnşallah bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz” diye konuştu.

DAHA YAŞANABİLİR BİR ŞEHİTKAMİL VE DAHA YAŞANABİLİR BİR GAZİANTEP
Şehitkamil halkının yaşam standartlarını arttırmak ve kaliteli yaşam alanları sunmak adına çalıştıklarını kaydeden Başkan Rıdvan Fadıloğlu, “Seyrantepe’deki bin 680 konut ile birlikte vatandaşlarımız daha yaşanabilir bir bölgeye kavuşmuş olacak. Tabi Seyrantepe’ye geldiklerinde burada sıkıntı yaşamamaları için yeni ünite merkezlerinin oluşması, yeni yeşil alanların oluşması için de bir yandan çalışıyoruz. Biz Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Şehitkamil Belediyesi olarak Seyrantepe Konutları’nın etrafındaki düzenlemelerin hepsini tamamladık. TOKİ müteahhitlerimiz de diğer eksikliklerini gideriyor. Bizim amacımız ‘Daha yaşanabilir bir Şehitkamil ve daha yaşanabilir bir Gaziantep’ diyoruz. Şimdiden tüm hemşerilerimize hayırlı olsun. İnşallah huzur içerisinde burada yaşasınlar. Şimdiden hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
kaynak:megahaber27

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön