Şahinbey'deki Deprem Gerçeğini Aratmadı

Tarih: October 15, 2015 Kategori: , , ,
Gaziantep'te yapılan deprem tatbikatında, kentsel dönüşüm için yıkılan bir binada yapılan arama kurtarma çalışmaları gerçeğini aratmadı.

Şahinbey Belediyesi Arama ve Kurtarma ekipleri (ŞAHKUT), Kahvelipınar Mahallesi'nde kentsel dönüşüm alanında yıkılması planlanan 3 katlı bir binada kurtarma tatbikatı yaptı. Olası deprem senaryosunda yaşanacakların yapıldığı kurtarma operasyonunda kentsel dönüşüm için yıkılacak binanın içerisine 2 adet cansız manken yerleştirildi. Mankenlerin üzerine de bina yıkıldı. Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun telsizden yaptığı anons üzerine bina içerisindeki beton ve moloz yığınlarının arasındaki cansız mankenleri arayan ekipler, gerçek depremlerde yaşanan ve hafızalarda kalan 'kimse yok mu, sesimi duyan yok mu' bağırmaları ile tatbikata başladı. Senaryo gereği içeriden gelen ses üzerine arama yapan ekipler, gerçeğini aratmayan operasyonla mankenleri kurtardı. Başarılı operasyonla olası deprem senaryolarına hazır hale getirilmek istenen ekipler, eğitim tatbikatında anlamlı bir mesaj da vermiş oldu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Şahinbey Belediyesi olarak 30+20 kişiden oluşan 50 kişilik arama kurtarma timi kurmuş bulunmaktayız. Bu timimiz yaklaşık 1 yıldan beri teorik eğitimlerini tamamladı. Az önce gördüğünüz gibi kentsel dönüşüm alanımızda kahveli pınar mahallesinde yıkılan bir binada en kazdan insan kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.3 katlı binanın çökmesi sonucu oluşabilecek ve binada bulunacak 3 kişinin kurtarılması az önce gerçekleştirildi bununla biz ülkemizde AFAD başta olmak üzere bir çok kuruluşun arama kurtarma ekibi var ama bunlar sayı olarak elbette yeterli dil gerek Gaziantep'te gerek ülke içerisinde gerekse yurt dışında oluşabilecek her tülü afete karşı acil müdahaleye karşı ekibimiz yetiştirilmiş durumda 2 gün önce teleferikten kalabilecek bir insanın kurtarma tatbikatı yapıldı.bu tatbikatlarımız devam edecek dedi.amacımız her türlü felakete karşı veya kazaya karşı oluşabilecek risklerde acil müdahale ekibimiz arama kurtarma ekibimiz devam edecek.güçlü ekipmanlar oluşturduk.enkaz altında kaldığı zaman görüntüleme ses dinleme jeneratör kırma araçları delgi araçları hepsi mevcut sın sistem olarak aldık Allah afet vermesin ihtiyaç duymasın ama ihtiyaç anında da Şahinbey belediyesi arama kurtarma ekibimiz her an göreve hazır” diye konuştu.

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön