Gaziantep'te Bir Devir Kapanıyor

Tarih: October 11, 2015 Kategori: ,
Gaziantep’te hayvan ahırlarının bulunduğu Seyrantepe ile Humanız bölgesindeki kalan ahırlar da kapatıldı. İnsan yaşamını olumsuz etkileyen ahırlardan 74 tanesi kapatıldı. Artık kent içinde kimse hayvan besleyemeyecek.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından yürütülen kapatma ve yıkım işlerinde bugüne kadar çeşitli nedenlerle kapatılmayan 74 ahır daha kapatıldı. Çevreye olumsuz koku ve görüntü veren ahırların temizlenmesi için zabıta ile emniyet birimlerinin birlikte yürüttüğü kapatma faaliyetlerinde daha önce de 120 ahır ve dükkan kapatılmıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in girişimleri ile başlatılan kapatma faaliyetleri sonuç verdi. Zabıta ekiplerinin yaptığı denetimlerde insan sağlığına aykırı olan ahırlar mühürlendi. Hayvan besicileri bundan sonra Çaybaşı Besi Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyetlerini sürdürebilecekler. Başkan Şahin, ahırların olduğu bölgeye insanların yaşamlarını kolaylaştıracak konut yapacaklarını ifade etti. Yaklaşık 40 yıldır hayvanlar ile iç içe yaşayan bölge halkının bundan sonra daha temiz ve kaliteli konutlarda ikamet edeceklerini belirten Şahin, “Halkımızın daha sağlıklık, rahat ve güvenli bir alanda yaşamaları için çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Zabıta yetkilileri bir ay içinde kapatma ve taşıma faaliyetlerinin tamamlanacağını belirtirken, bundan sonra Seyrantepe, Şirinevler, Humanız bölgeleri ve şehir içinde hiçbir ahırın faaliyet gösteremeyeceğini belirttiler.
kaynak:megahaber27

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön