Yola Barikat Kuranlara 4 Tutuklama

Tarih: October 14, 2015 Kategori: ,
Gaziantep Valiliği, polise taş ve molotof kokteyli ile saldırıda bulunan ve yola barikat kurmaya çalışan PKK/KCK terör örgütü yandaşı 4 kişinin tutuklandığını duyurdu.

Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada, terör örgütü yandaşlarının Şahinbey ilçesinin Vatan, Akdere, Güzelvadi ve Beybahçe mahalleleri cadde ve ara sokaklarında izinsiz eylem yaptığı belirtildi. Yüzleri puşi, maske ve benzeri materyaller ile kapalı PKK/KCK terör örgütü destekçilerinin çöp konteynerleri ve yanlarında getirdikleri malzemeleri yola çekerek barikat kurdukları, terör örgütü ve elebaşısı lehine sloganlar atarak izinsiz gösterilerde bulundukları kaydedildi. Gruplara yönelik müdahale eden güvenlik güçlerine EYP’li, molotof kokteylli, havai fişekli ve taşlı saldırı eyleminde bulunulması üzerine eylemcilere gerekli müdahalelerin yapıldığını bildirilirken, cadde ve sokak trafiği normale döndürüldüğü ifade edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, 1’i yaşı büyük 4'ü de suça sürüklenen çocuk olmak üzere toplam 5 şüphelinin yakalandığı açıklandı. Şüphelilerin 4'ünün tutuklandığı ifade edildi. Suça sürüklenen 1 çocuğun da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı bildirildi.

Öte yandan meydana gelen olaylar sırasında 1 adet çelik vida ve metal parçaları ile güçlendirilmiş EYP, 1 adet patlamamış molotof bombası ve eylemcilerin yüzlerini gizlemek için kullandıkları çok sayıda puşi, bere gibi bez parçaları ele geçirildiği belirtildi.
kaynak:megahaber27

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön