Gaziantep'te Acı Gerçek

Tarih: November 13, 2015 Kategori: , , ,
Gaziantep’te aylık toplam 255 bin vatandaş belediyelerin aşevlerinden yemek alıyor. Sürekli göç alan Gaziantep’te bu rakam gün geçtikçe artarken açılan aşevleri de talebe cevap vermekte zorlanıyor. Aşevleri önlerinde oluşan kuyruklar yoksulluktaki acı gerçeği gözler önüne seriyor.

Gaziantep’te belediyelere ait olan aşevleri hergün binlerce insana yemek hazırlıyor. Şehitkamil ve Şahinbey İlçelerinde bulunan aşevlerinde yardıma muhtaç evlere de yemek servisi yapılıyor. İki milyon nüfusu olan Gaziantep’te yaklaşık 255 bin kişi her gün yemek sırasına girerek ihtiyacını karşılamaya çalışıyor. Gaziantep’te Büyükşehir Belediyesi aylık 60 bin, Şahinbey Belediyesi 165 bin, Şehitkamil Belediyesi ise 30 bin yoksul vatandaşa yemek veriyor.

MANZARA YÜREKLERİ DAĞLIYOR

Farklı nüfusların bir arada yaşadığı Gaziantep’te yoksulluk sınırı gün geçtikçe yeni manzaralarla gündeme gelmeye devam ediyor. Özellikle kırsalda yaşayan yoksul ailelerin ilk durağı bulundukları bölgedeki aşevleri oluyor. Günlük yemek ihtiyaçlarını bu tesislerden karşılayan vatandaşlar, bir kap almak için saatlerce kuyrukta bekliyor. Belediyeler ise tesis sayısını arttırmasına ragmen artan talebe cevap vermekte zorlanıyor.  Gaziantep’te on binlerce vatandaş sıcak bir çorba içebilmek ve karnını doyurabilmek için şehrin değişik noktalarında kendilerini belediyelerin şevkat kollarına bırakıyor. Yardıma muhtaç vatandaşların karnını doyurabilmeleri için Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey Belediyesi ve Şehitkamil Belediyesi büyük çaba sarfediyor. Belediyelere ait aşevleri yoksul vatandaşlarının karnını doyurabilmek için yoğun mesai yapıyor. Yemek ve çorba dağıtımlarında işçi servislerinin ve üniversite öğrencilerinin yoğun olduğu yerleri tercih eden belediyeler sosyal belediyecilik alanında üzerine düşün görevleri yerine getiriyor.

BÜYÜKŞEHİR 60 BİN VATANDAŞIN KARNINI DOYURUYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Bekirbey, Perilikaya ve Hacıbaba Mahallelerinde günlük 5 bin yoksul vatandaşa yemek dağıtımı yaparak aylık 60 bin vatandaşa yemek ulaştırıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından maddi durumu iyi olmayan aileler araştırılarak yemek dağıtımından yararlandırılmaları sağlanıyor.

SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ŞAHİNBEY FARKI

Gaziantep Şahinbey Belediyesi sosyal belediyecilikte farkını ortaya koyuyor. Günlük 5 bin 500 yoksul vatandaşın karnını doyurmasını sağlayan Şahinbey Belediyesi aylık bazda 165 bin vatandaşa yemek sunuyor. Günlük 8 bin 500 vatandaşın sıcak çorba içtiği Şahinbey çorba dağıtım noktalarının yanısıra Muharrem ayı boyunca toplam 350 bin kişiye aşure ikramında bulunuluyor. Sosyal belediyecilikte vermiş olduğu yemek ve çorba miktarıyla adından sıkça söz ettiren Şahinbey Belediyesi toplamda 8 çorba dağıtım ve 4 yemek dağıtım yeri ile vatandaşlarına hizmet sunuyor.

ŞEHİTKAMİL 30 BİN KİŞİYE YEMEK VERİYOR

Şehitkamil Belediyesi aş evleriyle haftada 3 gün yardıma muhtaç vatandaşlarının karnını doyuruyor. Şehitkamil Belediyesi ayda 24 bin vatandaşına sıcak çorba ve yine ayda 30 bin kişiye yemek servisi yapıyor. Şehitkamil Belediyesi’nin çorba ve yemek dağıtım merkezleri arasında 8 Şubat, Eyüp Sultan ve KÜSGET yer alıyor.
kaynak:gaziantepgunes

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön