IŞİD'e Katılmak İçin 'Suriye'den Çay-Şeker Almaya Gidiyoruz' Demişler!

Tarih: November 10, 2015 Kategori: , ,
 IŞİD'e katılmak için Suriye'ye giderken Gaziantep'te yakalanan iki kardeşin ailelerine Suriye'den çay, şeker almaya gittiklerini söyledikleri öğrenildi.

Gaziantep'te jandarma ekiplerinin yol kontrolü sırasında 'dur' ihtarına uymayan 27 S 6058 plakalı minibüs, yaşanan kovalamacanın ardından yakalanmıştı. Minibüsteki IŞİD'e katılmak amacıyla Suriye'ye gittikleri belirlenen 5'i kadın, 4'ü çocuk toplam 12 kişi yakalanmıştı. Yakalananlardan minibüs şoförü A.K. ile M.U., H.U, A.U. isimli şahısların Türk vatandaşı olduğu, M.K, H.M.K, F.K, İ.K.'nin çocuk olduğu, N.M.K, A.M.K, K.S.N. ve A.M.K'nin ise yabancı uyruklu olduğu belirlendi. Adli makamlara sevk edilen zanlılardan M.U. ve A.U'nun kardeş olduğu ve Gaziantep'in Ünaldı Mahallesi'nde yaşadıkları belirlendi. Gaziantep'in Oğuzeli ilçesi doğumlu olan iki kardeşin ailelerine “Suriye'ye çay şeker almaya gidiyoruz" diyerek evden ayrıldıkları ortaya çıktı. Kardeşlerin daha önce ise halı satışı yaparak geçimlerini sağladıkları öğrenildi.

Minibüs şoförü A.K'nin ise Gaziantep'ten yola çıktığı ve yolda karşılaştığı şahısları ücret karşılığında araca aldığı belirlendi. Minibüs şoförünün şahısları tanımadığını ve Gaziantep'in Karkamış ilçe merkezine kadar götüreceğini söylediği öğrenildi.

Karkamıs İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülen zanlılar, sorgularının ardından Nizip Adliyesi'ne sevk edildi.
kaynak:megahaber27



Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön