Okulda Kalbinden Bıçaklandı, Erken Müdahale ile Hayata Döndü

Tarih: November 06, 2015 Kategori: , ,
Gaziantep'te okulda arkadaşlarıyla otururken dışarıdan gelen bir başka kişi tarafından kalbinden bıçaklanan 13 yaşındaki öğrenci, erken müdahale sonucu yaşama döndürüldü.

Çocuğun babası Kenan Çetin, zanlının yakalanıp tespit edildikten sonra gerekenin yapılmasını istedi. Okulda da eksik ve ihmal bulunduğuna dikkat çeken baba, güvenlik ve bahçe duvarıyla ilgili problemlerin bir an önce giderilmesi talebinde bulundu.

Olay, Şahinbey ilçesindeki Güneş Mahallesi'nde bulunan Alpaslan Ortaokulu'nda meydana geldi. İddialara göre 13 yaşındaki B.Ç., arkadaşlarıyla oturduğu esnada yanlarına bir başkası gelip kaldırmaya çalıştı. Çıkan kavga sonrasında yediği yumruk darbelerine karşılık veren B.Ç., bıçakla kalbinden yaralandı. Olay yerine gelen 112 ekipleri, B.Ç.'yi Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırdı. Kalbinde parçalanma meydana geldiği tespit edilen B.Ç., ameliyata alındı ve yaklaşık 20 dakikalık müdahale ile kalbindeki kan boşaltıldı. Hayati tehlikeyi atlatan öğrenci, şimdi Kalp ve Damar Cerrahisi servisinde taburcu edilmeyi bekliyor.

B.Ç.'nin ameliyatına giren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Müslüm Polat, hastanın hastaneye getirildiğinde ölmek üzere olduğunu belirterek, “Sol taraftan bıçaklandığını ve kalbe nafiz olduğunu anladık. Hızlı bir şekilde ameliyata aldık. Kalbi açtık. Oradaki kanı boşalttık. Kalpteki yaralanmayı onardık. Başarılı bir şekilde yoğun bakımda oda servisine çıkardık. Şu an herhangi bir problemi yok. Taburcu olmayı bekliyor. Hastanın sağlığına kavuşmasında 112'nin hızlı bir şekilde hastaneye getirmesi, cep telefonundan çok hızlı bir şekilde aranmamız, ekibi çok hızlı bir şekilde toplamamız etkili oldu. Bıçak kalpte parçalanmaya sebep olmuştu. Gayet güzel bir şekilde onarıldı. 15-20 dakika içerisinde gerekli müdahalesi yapıldı. Erken ve doğru müdahale hayat kurtardı.” dedi.

Kendisini hayata döndüren doktorlara teşekkür eden B.Ç. de yaşadığı olayı şöyle anlattı: “Okulda arkadaşlarla oturuyorduk. O çocuk geldi. Bizi kaldırmaya çalıştı. Bana iki yumruk attı. Ben de kendine vurdum. Cebinden bıçağı çıkararak beni kovalamaya başladı. Yakaladı ve vurdu. Sonrasını hatırlamıyorum. Doktor abilerime çok teşekkür ederim.”

Bıçaklanan öğrencinin babası Kenan Çetin ise okuldaki ihmallere dikkat çekerek şunları söyledi: “Çocuğum okul dışarısından gelen bir çocuğun bıçak darbesiyle yaralandı. Hayati tehlikesi vardı. 10 dakika daha gecikseydik çocuğumuzu kaybetmiştik. Hocamızın sayesinde inşallah sağlığına kavuştu. Bundan sonraki süreçte çocuğumu bu hale getiren vatandaşın tespit edilip, gerekenin yapılması ve bundan sonraki süreçte başka çocuklara bu şekilde olmamasını istiyorum. Okulun idaresi ile görüştük. Okulda eksikler, ihmaller var. Bahçe duvarının engin olması, güvenliğin olmaması etkin maddeler. Bunların bir an önce giderilmesini istiyorum. Başka çocukların babaların başına gelmemesi yönünde talebim var.”

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön