Okul mu? Cezaevi mi?

Tarih: November 06, 2015 Kategori: , , , ,
Okullarını hırsızlıktan korumak isteyen ve öğrencilerin duvardan atlayıp dışarı çıkmalarını engellemeye çalışan bazı okul yöneticileri, duvarları yükseltip, jiletli tellerle çevirtti. Veliler okullarda kullanılan yüksek parmaklık ve jiletli tellerin çağdışı bir güvenlik önlemi olduğunu söyledi. Veliler “çocuklarımızı okula gönderiyoruz, cezaevine değil” diyerek tepki gösterdi.
Gaziantep Bayraktar Anadolu Lisesi duvarları hırsızlıktan ve öğrencilerin duvarı atlayarak dersten kaçması önlemek için jiletli tellerle çevrildi. Okul yönetimin bu uygulamasına tepki gösteren öğrenciler ve veliler eyleme hazırlanıyor.

Okul yönetimi son zamanlarda öğrencilerin okuldan kaçma oranında bir artış olduğunu ve caydırıcı olması için okul bahçe duvarına jiletli tel çekildiğini belirtirken, öğrenciler ise bu duruma tepki gösteriyor.

TEPKİLER GÜNDEN GÜNE ARTIYOR
Gaziantep’te 2015- 2016 eğitim öğretim döneminin başlamasının ardından ortalama bin 100 okulda 580 bin öğrenci ders başı yaptı. Ancak okullarını hırsızlıktan ve öğrencilerin duvarı atlayarak çıkmalarından korumaya çalışan bazı okul yöneticileri, tatilde yaptırdıkları tadilatlarda ihata duvarlarını yükseltip, jiletli tellerle çevirdi. Bayraktar Anadolu Lisesi’nin bahçesinin çevresinin yüksek duvar, demir parmaklıklar ve jiletli tellerle çevrilmesi tepkileri de beraberinde getirdi. Veliler, “Dikenli tel sistemi, öğrenciler için çağdışı bir güvenlik tedbiridir. Bu tip tedbirler daha çok hapishanelerde alınan tedbirlerdir" dedi.

BÖYLE BİR EĞİTİM YOK
Okullardaki görüntünün kabul edilemeyeceğini belirten veliler, “Çağdaş görünümlü okullarda, çağ dışı tutum alınması uygun değil. Bu güvenlik tedbiri değil, öğrencinin yaralanmasına ölmesine sebebiyet verecek bir uygulamadır. Bu tedbirin niçin alındığını sormak gerekiyor. Çocuk psikolojisinde, eğitimde, ne de pedagoji de böyle bir şey yer almıyor. Eğer gerçekten okul çevresinde öğrencinin yaşamını etkileyen olumsuz bir şey varsa, kolluk kuvvetleri neden vardır. Okul bahçesinde olan çocuklardır. 2 metre olan duvarların üzerine keskin ucu sivri demirlerin, dikenli, jiletli tellerin geçirilmesi çocuğun yaralanmasına neden olmaktadır. Bu tip tedbirlerle ilgili Gaziantep Valisini, Milli Eğitim Müdürünü göreve çağırıyoruz” diyerek tepkilerini gösterdiler.
kaynak:megahaber27

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön