Dülük Tabiat Parkı, yüzbinlerce konuk ağırladı

Tarih: December 28, 2015 Kategori: , , ,
İçerisinde barındırdığı biyolojik göleti ve yüzlerce çeşit bitkiden oluşan doğal güzelliğiyle ziyaretçilerini büyüleyen Şehitkamil Belediyesi Dülük Tabiat Parkı, 2015 yılı içerisinde toplam 234 bin 650 kişiyi misafir etti.

Şehitkamil Belediyesi Dülük Tabiat Parkı, hizmete açıldığı günden bu yana içerisinde barındırdığı biyolojik göleti ve 155 ayrı cinsten oluşan 11 bin 350 kök bitkiden oluşan doğal güzelliğiyle ziyaretçilerini her mevsim büyülemeyi sürdürüyor. Gaziantep ve Şehitkamillilerin yanı sıra kenti ziyaret eden yerli-yabancı turistlerin de vazgeçilmez mekanı olan Şehitkamil Belediyesi Dülük Tabiat Parkı, 2015 yılı içerisinde toplam 234 bin 650 kişiyi ağırladı.

ZİYARETÇİLER HAYRAN KALIYOR
Su ve kuş sesinin birbirine karıştığı doğa harikası Dülük Tabiat Parkı, her mevsim farklı görsel güzelliklerle misafirlerini karşılıyor. Şehitkamil Belediyesi Dülük Baba Tabiat Parkı içinde bulunan biyolojik gölette akan suyun huzur veren sesi ve kuş cıvıltıları ziyaretçilerin yürüyüşüne eşlik ediyor. Dülük Tabiat Parkı içerisinde bulunan biyolojik gölet, ziyaretçilerin en fazla beğendiği yerlerin başında geliyor. Dülük Tabiat Parkı ziyaretçileri, doyumsuz manzara ve bol oksijenli gezi esnasında fotoğraf çekerek yaşadıkları anı ölümsüzleştiriyor. Dülük Tabiat Parkına hayran kaldıklarını dile getiren vatandaşlar, “Şehitkamil Belediyemizin ilçemize kazandırmış olduğu Dülük Tabiat Parkı gerçekten görünümüyle bizlere huzur veriyor. Burada temiz havanın ve muhteşem görüntüsünün tadını her an çıkarabiliyoruz. Piknik alanları, çocuklar için oyun alanları, yürüyüş alanları mevcut. Özellikle Biyolojik Gölet ve Biyolojik Şelale gerçekten Tabiat Parkına ayrı bir güzellik katıyor. Bin bir çeşit bitkinin de bulunduğu tabiat parkında insan adeta huzur buluyor. Buraya ailemizle birlikte haftada bir defa mutlaka piknik yapmaya geliyoruz. Şehrin gürültüsünden kurtulup, bu eşsiz ve güzel manzaranın tadını çıkarmaya çalışıyoruz. Gerçekten yeşil alana, temiz havaya ihtiyacımız var. Şehitkamil Belediyemiz de ilçemizin bir çok yerinde vatandaşların yeşil alan ihtiyacını gidermesi için park yapmaya devam ediyor. Şehitkamil Belediyemize ilçemize kazandırmış olduğu bu güzel Tabiat Parkı için çok teşekkür ediyoruz. Bu tür hizmetlerin de ilçe genelinde devam etmesini istiyoruz” dediler.

Öte yandan, Şehitkamil Belediyesi Dülük Tabiat Parkı, kurulduğu günden bu yana yaklaşık 1 milyon ziyaretçiye ev sahipliliği yaptı.
kaynak:megahaber27

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön