Nişe helvası Tarifi

Tarih: December 23, 2015 Kategori: , , ,
Nişe Helvası için malzemelerimiz;


  • 1 su bardağı nişe (buğday nişastası)
  • 1 su bardağı katı üzüm pekmezi (veya 1,5 su bardağı sıvı üzüm pekmezi)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Ceviz – Antep fıstığı

Tereyağını eritin, tereyağı eriyince içine pekmezi dökün. Pekmezi orta/kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Pekmez kaynayınca içine 1-1,5 su bardağı su ile çözdürdüğünüz nişastayı ekleyin. Eklerken karıştırın ve karışım parça parça katı bir hal alana dek karıştırmaya devam edin.

Helva haline gelen pekmezi servis tabağına alın, iri dövülmüş ceviz içi ve/ya antep fıstığı ile süsleyin ve ılık olarak servis edin.

Farkettiniz mi, ne kadar pratik bir tarif? Tatlı kriziniz tuttuğunda, misafirlerinize farklı bir tat sunmak istediğinizde 7 dakikanızı alır, malzemeleriniz tam olduğunda! Ayrıca laf aramızda pekmez yemeyen aile fertlerine bu tarif ile cevizini bol tutarak, cevizli sucuk tadında helva misali pekmez yedirebilirsiniz. Bence bir şans verin ve deneyin!

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön