Regl ağrılarını hafifletmenin yolları

Tarih: November 02, 2016 Kategori: , , ,
Hayatınızı zindana çeviren adet sancılarından bıktıysanız, regl ağrılarını geçirmenin yollarını deneme vaktiniz gelmiş demektir. İşte regl ağrılarını geçirmenin yolları
Bazı kadınlar için menstruasyon dönemi (regl dönemi) kabus olabilir. Tıbbi anlamda, ağrıyan menstruasyon "Dismenore" (günlük aktiviteleri engelleyecek düzeyde ağrı) olarak adlandırılır. Bu ağrının şiddetli veya hafif olması kadından kadına göre değişir. Pelvik ve abdominal bölgelerde, baş dönmesi, terleme, kusma, bulantı ve ağrı menstrüel kramp belirtilerden bazılarıdır. Menstrüel krampların başlıca nedeni prostaglandinler hormondur. Diğer nedenleri arasında sigara, anksiyete, depresyon ve stres vardır. Ev yapımı ilaçlar yardımıyla bu ağrıları çok hafifletebilir veya hiç ağrısız regl dönemlerini geçirebilirsiniz.

İşte menstrüel kramp (regl ağrılarının) hafifletilmesi için bazı ev ilaçları:
1. Tarçın
Regl döneminde içtiğiniz çayın içine çubuk tarçın ekleyin ve toz tarçın serpin. Tarçın antispazmodik ve anti-inflamatuar özellikleri sebebiyle menstrüel krampları azaltacaktır.
2. Fesleğen
Fesleğen yapraklarından bir avuç alın. Suyunu sıkın. Bir bardak sıcak suyun içine 2 çay kaşığı fesleğen suyu ekleyin. İyice karıştırın ve günde üç kez için. Ya da iki yemek kaşığı felsleğeni 2 bardak kaynar suyun içine atın. Üstünü kapatın oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Regl krampları başladığı zaman her saat için.
3. Maydanoz
Maydanoz suyu, ağrı ve kramplar için çok etkilidir. Daha etkili sonuçlar almak için salatalık, havuç, pancar ve maydanoz suyunu karıştararak için.
4. Sıcak sıvılar
Pelvik bölgede krampları hissettiğinizde, sıcak su veya sıcak bitkisel çaylar için. Alternatif olarak, alt karın bölümüne sıcak su kesesi ve sıcak su şişesi koyun. Bu kramplarınızı azalttığı gibi, kan dolaşımını arttırarak kaslarınızın gevşemesine neden olacaktır.
5. Nane
Çayınızın içine nane yaprakları koyabilirsiniz. Her gün 1-2 bardak içebilirsiniz. nane şekeri emdiği için kramplarınızı da hafifletecektir.
6. Kişniş tohumları
Bir bardak kaynar su içine 18-20 kişniş tohumu ekleyin. Su yarısı kalana kadar kaynatın. Karışım soğumaya bırakınız. Ardından bu suyu içebilirsiniz. Tadı pek güzel olmadığı için içine şeker ekleyebilirsiniz. Bu yöntem aşırı kan akışını önlemek ve menstruasyon sırasında şiddetli ağrıları giderir.
7. Susam
Suya, 2-3 çay kaşığı susam ekleyin ve kaynatın. Hazırladığınız karışımı süzgeçten geçirin. Etkili sonuç için, günde iki kez içiniz. Bu menstrüel krampların hafifletilmesi yardımcı olacaktır.
8. Zencefil
Siyah çay hazırlayın ve içine 1 tatlı kaşığı bal, 2 çay kaşığı limon suyu ve ½ çay kaşığı ezilmiş zencefil ekleyin. Bütün gün boyunca düzenli aralıklarla bunu içiniz.
9. Rezene
1 tatlı kaşığı rezene tohumu alın ve onları ezin. Kaynar bir bardak suyun içine bu tozu ekleyin. 5 dakika kaynatın ve ardından süzün. Sıcak olarak için.
10. Hardal
Suya 1-2 yemek kaşığı hardal tozu karıştırın. Bu suya ayaklarınızı sokun. Bu yöntem menstrüel kramplarını rahatlatacaktır.
11. Keten tohumu
2 yemek kaşığı Keten tohumunu , adet sırasında her gün tüketin. Keten tohumu kramp ağrılarını geçirmekte çok yararlı olduğu belirtiliyor.
Diğer Önemli İpuçları:
-Sıcak bir banyo yapın.
-Sırtüstü uzanın. Dizlerinizi bükün. Bu pozisyon krampları gidermeye yardımcı olur.
-Pelvik bölgeye yönelik kan dolaşımını artırmak için düzenli egzersiz yapın.
-Rafine karbonhidrat alımından kaçının.
-Yumurta sarısı ve kırmızı et tüketimini azaltın.
-Taze sebze ve meyveleri bolca tüketin

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön