Gaziantepli köylüler elektrik kesintilerine isyan etti!

Tarih: January 10, 2016 Kategori: , ,
Gaziantep'te 10 gündür yaşanan elektrik kesintileri sebebiyle sıkıntılı günler yaşayan 20 köy muhtarı, görüşmek için gittikleri TEDAŞ İl Müdürlüğü kapısında güvenlik engeliyle karşılaştı.

Gaziantep’te Burç yöresine bağlı 20 köy muhtarı 4 ile 10 günden bu yana köylerinin elektriklerinin kesildiğini ve karanlıkta kaldıkları gerekçesiyle Gaziantep TEDAŞ İl Müdürlüğü ile görüşmek istedi. TEDAŞ İl Müdürülüğü'nün telefonlarına cevap vermemesi üzerine bir araya gelerek işletme müdürlüğüne görüşmeye giden muhtarlar TEDAŞ il binasında hiçbir yetkili ile görüştürülmeyerek güvenlik görevlileri tarafından dışarı çıkartıldılar.

TEDAŞ İl Müdürlüğü'nün önünde bir açıklama yapan Gaziantep Burç Yöresi Kalkındırma ve Dayanışma Derneği Yönetim kurulu Başkanı Mehmet Küçük, olaya tepki göstererek, 10 gündür 97 köyde elektrik sıkıntı yaşadıklarını ve köylünün perişan olduğunu söyledi.

Bu sırada açıklamayı takip eden gazeteciye engel olmak isteyen güvenlik görevlileri ile muhtarlar arasında gerginlik yaşandı. Görüşme için gelen 20 köy muhtarı adına konuşan Kaleboynu Mahallesi Muhtarı Mustafa Kaleboynuşu, “4 günden beri elektriksiz kalan köylünün hakkını aramak için TEDAŞ İl Müdürlüğü'ne geldik. Biz gece gündüz arayan vatandaşın telefonlarına bakamıyoruz. Biz Burç bölgesinin 50 köy muhtarlarının temsilcileri olarak 20 kişi buraya geldik. Görüşecek muhatap bulamıyoruz. Önce yetkililer içeride dediler. İçeri girdik, içeride hiçbir yetkili yok. Kapıya polis çağırdılar. Vatandaş 4 gün elektrik kullanamıyor, köyler elektriksiz kalıyor, bizler burada muhatap bulamıyoruz. Vatandaşın hakkına savunmak zorundayız. Ayda 480 TL elektrik parası ödüyorum. Bir gün geç ödesem faiziyle alıyorlar. Ben sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Enerji Bakanımıza sesleniyorum. Bir çözüm bulunmasını rica ediyoruz. Buraya bir muhalefet olsun diye gelmedik. Vatandaşın hakkını savunmak için buradayız. TEDAŞ‘ta sorun var. TEDAŞ Gaziantep'e, vatandaşa hizmet veremiyor” diyerek isyan etti.

Konuyla ilgili TEDAŞ'tan bir açıklama yapılmadı.
kaynak:megahaber27

Bu Yazıyı Beğendinizmi?

Paylaş : Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr
Sayfa Başına Dön